Ta nu gan baigie brīnumi,anglis atklājis ka militāro ieroču patrontelpas atšķiras no civilo ieroču patrontelpām un ložmetēju patronas ir jaudīgākas,kā arī parasti militārajos,automātiskajos ieročos lode netiek iespiesta vītnē.Protams neiet runa par snaiperu verķiem.Arī izšautās militārās čaulītes nav derīgas pārlādēšanai civilajiem ieročiem,jo brīvākās patrontelpas dēļ čaulīte izstiepjas tā ka neviens apspiedējs netiks galā.Morāle:Pērciet normālas patronas,zināsiet kur nauda paliek.
Tiem kas tiešām grib zināt vairāk par savu 308, jālasa šitais: http://www.scribd.com/doc/4035...
---
Dzintar uzmanīgi ar tik kategoriskiem izteicieniem. :)
Istenība jau no laika gala nesaprotu nu ko var censties visu laiku pieraadiit un cepties par to ka daudzi lieto 308.win. Nulai tak!!kas nelieto,malachi!! Un visu laiku pieraadiit,juus lohi kas lietojat 308. a es gudrs jo nu re lietoju kaadu citu kalibru(nav domaats uz nevienu personigi).Es pats lietoju 308.,bet ne jau taapeec ka shauju ar armijas patronam,ja godigi nekad pat nav bijusi taada iespeeja un piedaavajus,bet man vnk patiik 308. un man pie kaajas vai taaa trajektorija tur ir stabilaaaka vai nav jo garaam veel neesmu pashavis!!;)
Ir jau ok,Renār,es jau ar neaizstavu kalibru!!:) Vnk taa liekas stulbi ka visu laiku kaads censhas ko pieraadit!!:) Nu tadaa zinjaa jau domaaju katrs zin ka militaras patronas bojaa stobrus!!;) Arii ja kaads lieto 223.rem!!;)
Nu nesākšu te lielās teorijas un analizes iedzilināties,bet nu taa vienkārši izsakoties-militārajos ieročos izmanto cietākus metālus stobriem jo tiek izmantotas tērauda lodes(lai palielinātu caursišans spēju) un tāpec šie stobri ir izturīgāki,bet med ieroču stobriem izmanto nedaudz miikstaaku metalu(kurš ari ieguvē ir leetaaks) un izmanto miikstākas lodes jo tās vieglāk deformējas,bet ir ar lielaaku apstaadināšanas efektu!! Un taapec ja shaujam ar cietakam lodem no miikstaka stobar tad nu luuk mees savai medibu plintiitei krietni samazinam muuzhu!!;)
Nu tiek tiek!!;) Nu man slinkums kaut ko tagad saakt pieraadiit,bet nu taa teerauda lode nepaklaujas iekshejai deformacijai tapec tiek likta lielaaka slodze uz viitni liidz ar to ir lielaaka berze tieshi uz viiti un ja stobrs ir miikstaaks nekaa militaarier viitne aatraa nodilst!! Pat uz pusi aatraak,ja stobra resurs ir 10000 shavieni tad tas tik samazinaats uz pusi!!;)
http://www.scribd.com/doc/4035...
---
Dzintar uzmanīgi ar tik kategoriskiem izteicieniem. :)