Šodien vārdadienu svin Rainers, Nellija, Ojārs, rītdien - Kaija, Kornēlija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Apmācība...

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 8 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.12.2010. 12:34
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Līga Spandega
Līga Spandega
Pēdējo reizi manīts 2013-10-04 11:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MK "Pociems"
Atrašanās vieta: Limbaži
Medību stāžs: 12 gadi
Aprīkojums: IŽ-27EM
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
27.12.2010. 17:35
Esmu Bavārijas asinspēdu dzinējsuņa īpašniece (LKF). Mazajai ir tikai pieci mēneši, taču rodas jautājums - ar ko sākt apmācību. Droši vien ar vispārējo paklausību un ko tālāk? Lasu forumos viedokļus par asinspēdu apmācībām, par lauku pārbaudēm, bet nekas īsti nav skaidrs. Kur un pie kā mācīties,vai paļauties tikai pašai uz savām zināšanām? Kur jākārto pašas pārbaudes, lai tās tiktu atzītas LKF? Varbūt ir kāds, kurš var sīkāk, saliekot pa plauktiņiem, izstāstīt, vai vismaz ieskicēt "darba plānu"?
Aldis Behmanis
Aldis Behmanis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-02 23:43
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
27.12.2010. 17:56
Esmu dzirdeejis par shaadu veco laiku metodi. (jaa pasham sunja nav, taapeec staastu tikai dzirdeeto, kas izklausas diezgan ticami):
Saakumaa njemam kautkaadu lupatu, meerceejam asiniis, iesienam shnjoree garaa mietaa, tipa 3-5m, pashi noejam pa "tacinju", bet ar to mietu novelkam pa tacinjas malu "asinspeedu" .... pa gabalu no tavaam peedaam. To dara taapeec, lai suns ietu pa asinspeedu, nevis taveejo. Galaa tavai takai noliekam kaadu gardumu. Ar laiku uzdevumu sarezhgjijam .... briizhiem paceljam lupateli gaisaa, lai peeda "pazuud" .... nu un beigaas jau tur sienot, piemeeram "cuukas kaaju" un trennee ar to.
Svariigaakais shajaa visaa ir iemaaciit suni iet/mekleet asinspeedu dziivnieka peedas, nevis profesionaali sekot saimnieka peedaam.
Jebkuraa gadijumaa chakars baigais, bet labi straadaajoshsh suns ir zelta veerts mediibaas.
Gan jau kaads veel kaadas te kaadas vecas gudriibas pastaastiis.
Juris Dobenbergs
Juris Dobenbergs
Pēdējo reizi manīts 2020-05-19 12:46
Medību stāžs: no 1980g.
Suņi: drathars
Medību trofejas: 24
27.12.2010. 18:10
Piekritu Aldim,bet vis labak pa asinpedam "svajgi nosautam"zveram.Atrast asinis,pienest suniti,sasmeret sunukam deguninu ar asinim un palajst vinu.Ta es iemaciju savu JAGDTERJERU ,saja loma vins bija profesors.
Slēpts
Līga Spandega
Līga Spandega
28.12.2010. 11:14
Paldies tiem, kuri atsaucās! Vai Latvijā ir kinologi, kuri apmāca tieši medību suņus uz asinspēdu? Varbūt kāds jau ir izmantojis kinologa pakalpojumus.
Juris Dobenbergs
Juris Dobenbergs
Pēdējo reizi manīts 2020-05-19 12:46
Medību stāžs: no 1980g.
Suņi: drathars
Medību trofejas: 24
28.12.2010. 14:19
Liga,nezinu par kinologiem,bet savu sunuku labak apmacit pasam. Pirmkart tas ir interesnta lieta,otrkart ka iemacisi ta vins stradas, Protams tas ajznem lajku.
Maigonis Lapsa
Maigonis Lapsa
Pēdējo reizi manīts 2023-10-25 09:25
Medību trofejas: 12
28.12.2010. 15:56
Diez vai LKF sastāvoša sunīša radi ir piedalījušies saulaik selekciionētās šķirnes īpašību attīstīšanā un pielietošanā. Parasti tiem ir dīvānu varanti ar nez kāpēc prievārdu "medību" un īpašnieces kundzītes ar lakotiem nagiem
Slēpts
28.12.2010. 16:14
Līga, tas klubs, ko linkā iedevu rīko apmācības medību suņiem
Līga Spandega
Līga Spandega
28.12.2010. 16:24
Maigonim... Ļoti žēl, ka jau ir izveidojies priekšstats par LKF suņiem. Pati esmu izaudzinājusi vācu aitu suni, kurš bija ne tikai LV, LT, EST un BALT CH, bet arī nokārtojis Vācijas atlasi, starptautiskos eksāmenus, t.sk. IPO. Nezinu gan vai tas šajā forumā kādam kaut ko izsaka. Par ieguldīto darbu un laiku suņa skološanā nemaz nesākšu runāt. Bez tam, LKF esmu nokārtojusi ne tik vieglo kinologa eksāmenu.
Ja pievēršamies "kundzītēm ar lakotiem nagiem", tas jau nu gan nav šķērslis, lai kļūtu par mednieci. Tā kā esmu nokārtojusi eksāmenus un esmu arī aktīva medniece, ne tikai uz dīvāna sēdētāja, tad uzskatu sevi par pilntiesīgu mednieci.
Un vēl - mazās bavārietes tēvs un māte ir mednieku īpašums, suņi kuri reāli ir strādājoši.
Es tik tiešām vērsos pie jums visiem kā zinošākiem medību jomā pēc padoma, nevis nievāšanas.
Lai jauka diena!
P.S. un ja nu tiešām kāds var sniegt padomu, tad labprāt uzklausīšu!
Zane Cecina
Zane Cecina
Pēdējo reizi manīts 2022-10-31 14:11
Atrašanās vieta: Jūrmala
Suņi: Vācu īsspalvainais putnu suns
29.12.2010. 17:21
Līga iesaku izskatīt iepriekš minēto saiti : www.latviangundogs.org / sazināties ar kluba vadītāju, iepazīties ar apmācību kalendāru un uz priekšu.
maigonis lapsa, - varbūt jums šķiet, ka īsts medību suns ir jāizceļ no kūtspakaļas, tantukam ar melnu muti - paldies dievam, šādi domājošu mednieku paliek aizvien mazāk. Sāksim ar to, ka lai nodarbotos ar vaislu - ir jābūt kinoloģiskām zināšanām par attriecīgo šķirni, līnijām, darbspējām utt. Ko es gribēju pateikt??? Laiki mainās, ir 21 gadsimts, ir jāiet tam līdz, nevis jāsēž aizspriedumos.