Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
02.04.2008. 09:39
Man pašam ir savage 223 rem. Pat ar visu komplektā nākušo "no name'optiku jāsaka ka ļoti precīzs un uzticams ierocis. lielākais attālums kurā šauts- 300 metri pustumsā pa kazu. trāpījums kaklā! Varētu jau teikt ka tā tēmēju, bet......
Vairāk informācijas skaties tepat lapā lielajā rakstā, vai arī www.savagearms.com
pustumsā... 300m... un vēl ar 223.rem.. Neredzu par ko te būtu jāapsveic, tā ir tikai haļava 1 gadījumā no 100 ka trāpīja kaklā, pārējos 99 gadījumos jāizsaka līdzjūtība savainotajiem dzīvniekiem. Bet tāda ir realitāte un kā redzams cilvēki ar to pat lepojās
Jāni, ja Jums skauž, nevajag lekties!
ES LEPOJOS ar to, ka esmu iemācījies un savu ieroci novedis līdz tādam, ka buka krūškurvja izmēra mērķī trāpu pārliecinoši arī 650m!!! Uzskatu, ka es pa 300m šauju pārliecinošāk, nekā vairums 100m!!! Tā, ka, ja Jums, savas nezināšanas dēļ, liekas, ka tā ir neiespējamā misija - Jūs smagi maldāties!!!
Man Savage Mark II BTVS 22 LR. Esmu ļoti apmierināts uz 70 m šauju 2cm aplītī, ja būtu labaka optika var būt būtu labāk krustiņš uz so atālumu nedaudz par resnu, bet medībām pilnīgi pietiek! Vēl plus ir tas ka ir regulējams mēlītes nospiediens, gan masenēm,gan karabīnem!
Pāra mēneši atpakaļ Zommerā noskatīju sev "mežonīti" sīkākām radībām - SAVAGE 93FVSS-XP ar .22wmr patronām. Precīzs,uz 100 metri ar CCI munīciju latā,trajektorija gana taisna,50 metros +2,6 cm. Pārsteidza,ka orģinālā optika Simmons 4x32 Blazer krēslā izrādījās pat gaišāka,kā Hakko 3-9x56! Kritis jenots pāris klaiņojoši kaķi un dažas lapsas,tām tomēr ieteicams izmantot ekspansīvās lodes. Caurumi ādās akurāti - lodes izmēra,ne tā,kā ar lielo vītni,kad abās pusēs caurums kā spaiņa dibens. Uz bebriem tā īsti iemēģināta netika,prasās citu optiku,jo esošās paralakse nemaināma,noregulēta sākot no 50 metri. Bet pa bebriem bieži sanāk šaut no dažu metru attāluma. Tā kā ar smago varmint stobru praktiski atsitienu nejūt,jāskatās uz kādu no pneimatiku aptikām,kurai paralakse regulējama sākot no 7-10 metri. Kā rāda nesenais skumjais notikums,ir ļoti svarīgi,lai mērķis būtu saskatāms skaidri.
Daini, a Tev gaļas nav, ka jāšauj tā, lai nu toč zvēram pieskartos????? Tad medī tikai ar bisi un ne tālāk kā 10m!!! A spicais tam ir, lai tālu šautu! Tas ir sports!!! paņem un trāpi 300m bukam, nevis pa 100m, ko katrs muļķis māk, pie tam bieži savainojot! Un tiem pašiem 500m dzīvniekam ir lielākas iespējas izglābties, nekā pa 100m, kur vairumam liekas - ai, man takš spicais, pa 100m nekas nav jāmāk, tik jābliež!!! Un bieži sašauj! A man ir nepieciešams trāpījums - man tas ir sports!!!
Vairāk informācijas skaties tepat lapā lielajā rakstā, vai arī www.savagearms.com
ES LEPOJOS ar to, ka esmu iemācījies un savu ieroci novedis līdz tādam, ka buka krūškurvja izmēra mērķī trāpu pārliecinoši arī 650m!!! Uzskatu, ka es pa 300m šauju pārliecinošāk, nekā vairums 100m!!! Tā, ka, ja Jums, savas nezināšanas dēļ, liekas, ka tā ir neiespējamā misija - Jūs smagi maldāties!!!
Tie ir maliķi un dzīvnieki, ne mednieki, es tādus ar sūdainu mietu dzītu! Kas, gaļas nav, ēst nav ko, ka vajag ar spico tā ķēmoties???
Finn Classic 512S