Tie abi ar tālmēriem. Zeisam vēl augstuma kalkulators iekšā. Distances tikvaitā pašam jāpiešauj savai optikai un, šķiet, tas augstuma kalkulators ir lieks, ja optika šaujas pa distancēm. Kad ir tikai parastais optikas krusts, tad gan var aptuveni tos kalkulatora centimetrus šaut augstāk.Tad viņš der. Zeisam stikliem ir latutech un viņš ir iespējams arī 10x56 variantā. Leica vēl tikai būs kas līdzīgs latutec jaunajos modeļos. Leica nav 10x56, bet tikai 15x56, ko bez statīva jau pagrūti lietot.
Dmitrij - klausi Arnim. Iebrauc Purnavu muižā apskati abus un izmēģini. Tagad pietiekami ātri paliek tumšs, tā ka dienas beigās vari pārbaudīt arī to, kā rāda krēslā. Šobrīd ar tālmēriem labāku binokļu par šiem nav, bet kuru ņemt - tā vairāk gaumes lieta.
Jurim - Leica Geovid ir 8x56, kas ir optimālais palielinājums medībām.
Aprīkojums: iz 27em-m+aimpoint compML 2 ; cz 511 22LR; brovning bar boss 30-06+aimpoint compC3 ; tikka t3 lite stainless 30-06+ leupold vx III 3,5-10x50 (ilum.duplex) binoklis kahles 8x42 , leica geovid 8x56HD
Suņi: 4 vacu medibu terjeri ,
Medību trofejas: 19
10.01.2011. 21:33
Paldies par padomiem. Ir sausie cipari,tie norada uz parametriem; redzes lauku,svaru,gabaritus,un ......,bet atela kvalitate var noteikt tikaj skatoties.Kurs' labaks var noteikt tikai salidzenot.Ja tada iespeja ir "purnava" tad bus jabrauc tur. BIS kolkulatots ZEISS-am vis labak noder medibam kalnos ,jo reik,inot n,em vera attalumu un S'aus'nas lenk,us. Musu lidzenumos tas ir lieka opcija, vismaz man ta liekas. Kalkulators es domaju sadardzinas ZEISS-a agregatu. Cenas zin,a s'o firmu produkcija ir viena limeni. Ar ZEISS-u man ir bijusi saskarme bet ar LEIC-u ne.
Dmitrij, NEVIENS iestrādātais kalkulators attālumiem precīzais šaušanai pēc 200m nederēs... It īpaši kalnos, kur ir lieli leņķi un attālumi no 350m!
Es domāju, ka jādara ir tā - salīdzini PM, izdomā kurš ir labāks un tad attiecīgi pasūti kaut kur, kur ir lētāk! ;)
P.S. tālummērs Leica ir galvu pārāks par Zeiss! Leica tālummēriem ir kā F1 autosportā! ;)
Domati vakariem gaides medibas.
Jurim - Leica Geovid ir 8x56, kas ir optimālais palielinājums medībām.
http://what-s.ru/ >книга мастеров скачать бесплатно
Es domāju, ka jādara ir tā - salīdzini PM, izdomā kurš ir labāks un tad attiecīgi pasūti kaut kur, kur ir lētāk! ;)
P.S. tālummērs Leica ir galvu pārāks par Zeiss! Leica tālummēriem ir kā F1 autosportā! ;)