Nu Edmund, ja nopietni, ko ar tādu zvēru Tu dari dzinējmedībās ziemā, uz bebriem dambjos piekristu, bet citur, Tu sivēnus un mazos ar kaušanu kauji??? var būt muļķigs jautājums bet man radās interese???
Pareizi prasīts - nav muļķīgu jautājumu. Protams, uz dzinējiem to neņemu un sivēnus neduru :) Mačetei pievienojot mazu striķīti, to var viegli pārnēsāt uz muguras. Ir bijusi vajadzība nocirst to pašu bebru ķeksējamo koku, tāpat reiz bija jāzāģē kaulu daļa (var arī izmantot cirvīša vietā - tomēr vieglāk)- ribiņu sadalīšanai. Reiz dabūjām kuili no meža vilkt ārā, kad ar mačeti vienā reizē var nocirst paresnu koku. Gerbers ar to ir slavens, ka darinājumi ir viegli, asi un parkstiski. Piekritīsi taču, ka pa 26 dolāriem dabūt nazi+cirvi+zāģi (to visu kvalitatīvu) nav tik daudz maksāts. Patiesības labad piebildīšu, ka lietojis to esmu tikai kādas 4-5 reizes, toties ar garantiju.
Edmud piekrītu visam sacītajam, bet ja manis vadītajās medībās vecis ar tādu rīku nostātos uz līnijas, man būtu točh tāds pats jautājums. Un man pat šķiet, ka ieteiktu tādu verķi atstāt mašīnā! Es laikam vecmodīgs, bet kaut kā man nepieņemams. Individuālās, tad kaut vai husvārnu velc līdzi, tur atbildība uz pašu, bet kolektīvajās, talab arī radās tāds jautājums!
Praktiska, viegla...
http://cenuklubs.lv/lat/produk...