Šodien vārdadienu svin Ģertrūde, Gerda, Gertrūde, rītdien - Ilona, Adelīna
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ieroča izvēle

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 62 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.10.2015. 21:11

sandris
Pēdējo reizi manīts 2007-10-25 13:03
Lietotāja statuss: Vērotājs
24.10.2007. 09:06
sveiki mednieki!!!
pienācis laiks mainiit savu medību instrumentu. taa kaa gribu iegaadaatie viitnjstobru, bet liidz shim ar mineeto nav bijusi nekaada dariishana, rodas dazaadi jautaajumi. taapeec manā gadiijumaa optimaalaas izveeles izdariishanai, meegjinaashu arii no jums ieguut kaadus viedokljus.
Taatad kaadas ir juusu domas par sek jautaajumiem:
1. Kaadi +/- saliidzinot vienkaarshi karabiini un kobineeto bisi?
2. Kaadi +/- saliidzinot vienkaarshi karabiini un pusautomaatisko karabiini?
3. varbuut kaadam ir kas sakaams par FinnClassic 512 kombinēto? Ieved Lija, komentaari par sho ieroci Lijas maajas lapaa.
P.S. shobriid paarsvaraa sanaak mediit kolektiivajaas dzineejmediibaas (cuukas, briezi), bet vispaar labaak patiik induviduaalaas
Slēpts
24.10.2007. 09:50
Nu Sandri - tagad tu dabūsi tādu viedokļu gūzmu, ka saputrosies vēl vairāk kā līdz šim :)
Tad nu viedoklis manējais
1. Karabīne vs kombinētais: karabīne būs daudz precīzāka tālākās distancēs (dzinējmedībās diezvai būtisks faktors. Kombinētais - iespēja variēt ar munīciju + ātrāk izdarāms atkārtots šaviens (būtiski faktori dzinējmedībās) + vēl īsāks ieroča kopgarums, kas atvieglo pārvietošanos pa mežu.
2. karabīne vs pusautomāts: pusautomātš ļaij izdarīt vairākus ātrus atkārtotus šavienus (dzinējmedībās būtiski). Mīnuss - ierocis smagāks par klasisko karabīni (dzinējmedībās būtiski).
3. FinnClassic 512 - man personīgi šis ierocis simpatizē (subjektīvi, jo medībās neesmu lietojis.
Rezumē: es visticamāk izvēlētos kombinēto ieroci ar vēl vienu stobru pāri (expresi), kas aprīkoti attiecīgi expreša versijā ar optiku un kombinētajā versijā ar kolimatoru.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-05-15 15:31
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Blaser R93
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 6
24.10.2007. 10:24
Ar kombinetejiem un drilingiem ir problema ar piesausanu un precizitati. Ja perk kombineto tad lai pardevejs vinu piesauj un saregule. Un ari javienojas ka velak vins so ieroci nems regulet. Es zinu daudzus medniekus kuri ar so problemu mokas.
Parasta karabine ir precizaka un vieglaka, ir vairaki savieni neatverot ieroci. Ir jparlade bet ja piesaujas atd tas notiek gana atri. Viens no popularakajiem medibu ierociem, laikam jau ne velti.
Karabine pusautomats bus ne tik precizs ka parasta karabine, jo stobs isaks, bet gana precizs medbam. Ir vairaki savieni uz reiz, kas ir plus dzinejmedibas.
Mans ieteikums butu kartigi izvertet vai ir vajadzigs kombinetais ierocis, jo dzinejmedibas vairs nav galvenais medibu veids un si tendence sak pastiprinaties. Karabine ir loti labi izmantojama ari dzinejmedibas.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2019-08-18 22:52
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
24.10.2007. 12:32
1) man personīgi nereti pietrūkst trešā šāviena
2) ātri atkārtotie šāvieni, īss, parocīgs, pietiekami precīzs medībām uz pārnadziem. Mīnusi tādi, ka mēdz ieklemēt, ja ar nepareizu munīciju.
3) ar laiku pārbaudīts ierocis
Es jau esmu pusautomātu fans, bet skatoties uz Blaser R93 siekala sāka tecēt - viegls(2.8kg ar īso stobru un 3kg ar parasto stobru), īss, parocīgs, ātri atkārtotie šāvieni, ja patrenējas (lejā linkā var redzēt), pārdomāta optikas stiprināšna (ātri maināma, noņemama, nekā lieka), maināmi stobri , kickstop + mag-na-port mazina triecienu līdz pat 50% atkarībā no kalibra. Karoche ierocis cilvēkam nevis otrādi. Par visu padomāts.
http://www.blaser.de/R-93-Professional.123.0.html?&L=1
Youtube video
Jānis
Jānis
24.10.2007. 17:33
Tiesi tapec es sev ari iegadau blaser R93 pro versiju. Labs ierocis.
Ivo
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2022-12-09 19:52
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
24.10.2007. 19:33
Es esmu izvēlējies pusautomātu, izmantoju gan dzinējmedībās gan arī uz gaidi. Modelis Browning BAR. Te tika pieminēta ieklemmēšana - nav tāda lieta gadījusies ne reizi. Kalibts 30-06, atsitienu nejūtu. Lietoju jau kādus gadus 5, kādi 30 lopiņi ir krituši pa šo laiku.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2019-08-18 22:52
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
24.10.2007. 21:23
Jāni, kādi iespaidi ar R93 dzinējmedībās?
Jānis
Jānis
25.10.2007. 09:32
Vel neesmu bijis ar vinu kolektivajas, jo es reti eju uz kolektivajam. Bet jabut Ok!
sandris
Pēdējo reizi manīts 2007-10-25 13:03
Lietotāja statuss: Vērotājs
25.10.2007. 10:43
thanks par viedokljiem, komentaariem...
saak taa kaa vilkt uz pusautomaatu, kadi vareetu buut varianti browning bar, MERKEL SR1, H&K 2000, veel kas (liidz 1k)?
Ivo - kaados attaalumos medii, kaadu optiku lieto uz BAR?
Jānis
Jānis
25.10.2007. 12:23
Tev jabrauc jaskatas jatausta un tas kas patik labak ir janem. Ierocim ir jabut ertam, jakrit. To var tikai pats izspriest.