Pirms paaris dienaam iegaadaajos mednieku veikalaa nakts optiku-mnu paneemu ne to leetaako bet bija iespeeja un panneemu.:)Un paardeveejs pastaastiija ka nakts optikas leetaakas vai daargaakas bet iet normaalos apjomos...Vaardos protams nesauca bet naktsoptikas nesmaadeejot arii viiri uzvalkos-kas ir pie grozziem..:)Tad kaadeell nakts optikas Lv ir aizliegtas???Daudzaas valstiis vinnas ir atllautas...Mnu paardossanaa vinnas ir-legaali var iegaadaaties-pirkt vinnas peerk-vai nevajadzeetu legalizeet mediibas ar nakts optikaam..
es laikam nebūšu progresīvs un teikšu ka nakts optikas, nu nevajadzētu legalizēt, jo nu tomēr arī tam meža dzīvniekam ir jādod kaut kādas iespējas atpūsties, kaut vai naktī, nu neviens jau nav tik nabags, ka var nopirkt nakts optiku, bet nevar nopirkt desas šķēli, nav jau obligāti jāpiestūķe pilns ledusskapis ar meža gaļu.
Pilnīgi piekrītu Kasparam, bet vispirms būtu jāatļauj medīt cūkas ar prožektoru, ar ko nodarbojas vismaz puse no medniekiem, kas iet uz gaidi medībās:)
Slēpts
16.01.2011. 22:12
Prožektoru jau var lietot uz postījumiem ja pareizi atceros! Vispār tas laikam ir tikai Latvijā ka oficiāli drīgst pārdot un iegādāties aizliektus instrumentus.Ja ar likumu nedrīgst lietot,tad kapēc drīgst pārdot? Kapēc ta narkotikas ar likumu nedrīgst lietot un par pārdošanu draud soda sankcijas?
Es jau ar protams NEMEDIISSU ar nakts optiku-kaa drossi vien to nedara arii citi mednieki kuriem vinna ir:)....Mnu mana prakse raada ka cuuku gaissaa dienakts laikaa nomediit ir gruuti-es savus99% rukssus esmu nomediijis nakts tumssumaa....Esmu arii dross ka 90%mednieki ssauj ar lukturiem-to ir dariijussi dara un dariis....Arii ar nakts optikaam..............:)Tik likumi mums taadi jociigi......
Aprīkojums: FABARM Euro S 12/76 TRIBORO +ATN ULTRA SIGHT sarkanais punkts; Remington770 243 Win +OPTISAN 2,5-10x50;TITAN 6 6,5x55 un 9,3x62 +MEOSTAR R1 1,5-6x42RD
Suņi: Bija...
17.01.2011. 00:04
Postījumiem jābūt noformētiem ar aktu,tikai tad drīkst pielietot lukturi.Ja tavu kartupeļu pushektāru apciemo cūkas un nākamajā vakarā tu vēl neesi trepē,jo gaidi postījumu aktu,tad labākajā gadījumā dzirdēsi no sievas,ko viņa domā par "šitiem medniekiem",bet sliktākajā meklēsi,kur rudenī kartupeļus nopirkt!Tālāk ir divi varianti:1.Mēgini "izlāpīties"ar optiku,mēnesnīcā un vasaras gaišajās naktīs,sevišķi ar labu optiku,arī pietiks.2.Bet ja mākonis mēnesim aizlien priekšā,cūkas binoklī vēl tīri labi vari redzēt,taču optikā drošam šāvienam nekā.Prasās piespīdināt lukturi,novērtēt situāciju taču tad tās jau ir malumedības ar visām attiecīgām sekām. Lapsas un ješkas ar lukturi drīkst medīt-tad viss ir likumīgi.Kur logika? Vai nu kāds imitējis "darbu",vai arī gribējis būt svētāks par pašu Romas Pāvestu?
Jāni O., piekrītu, ka VMD dienests prasa postījumu aktus. Bet.... Kurš Medību noteikumu vai likuma punkts pieprasa, ka jābūt noformētam aktam? Noteikumos ir rakstīts, ka cūkas ar lukturi drīkst medīt postījumu vietās, bet nav neviena vārda par aktu. Nav jābūt īpaši gudram, lai nokonstatētu - ir postījumi vai nav. Postījumu aktu ideja radās agrāk, kad vajadzēja medīt vasarā - cūku saudzēšanas laikā, kā arī, ja limits bija beidzies, bet postījumi turpinājās...
Man draugs pagaajussogad taa arii staastiija-5ha tiirums notaisiits taa ka raudiens naak-un cik tas izmaksaa tel reekkinaa un nervos kameer kaads no mvmd izdomaa atbraukt-iesniegumi-tad veel kameer atrod cilveeku kuram taa ir vinnu komputence utt...Viens suuta pie otru tad otrs dod tressaa tel nr-tad tas tressais ir atvallinaajumaa beigaas nolaizas rokas-vieglaak ir uzlikt nakts optiku un....................
Pēdējā "Master ruzjo" ir labs raksts par meža kuiļa medībām un nakts optiku. Ar visu nakts optiku, tikai 4-ā naktī kuilis tika nomedīts. Līdz ar to - nakts optika ir tikai vēl viens instruments sekmīgām medībām, nevis panaceja. Esmu par legalizāciju - vismaz analogi kā ar lukturiem: sīkie plēsēji un postījumu vietas. No nakts optikas lielākais ieguvums ir iespēja izvērtēt - šaut vai nešaut nesatraucot dzīvnieku. Jo regulāri apmedījamās vietās, pat stulbie jenotsuņi iemācās mukt ko kājas nes, kolīdz tiek uzspīdināts ar lukturīti. Pret argumenti ir, bet tie ir vairāk emocionāli - konktekstā ar lielākās daļas vēlmi iegādāties un lietot optiku, ar pēc iespējas labākiem gaismaspējas parametriem, tāda kā liekuļošana sanāk. Pats galvenais, kā ar visu - negribi (vai nevari), nelieto, neviens jau nespiež, vari visiem stāstīt cik garš, salīdzinājumā ar citiem ir, jo medī tikai ar atklāto tēmekli, piemēram. Tā teikt, nekāda naida :) Pretēji loku medībām, nakts optikas savainoto un neatrasto dzīvnieku skaitu principā samazinātu, tāpat atvieglotu selektīvo medību uzdevumu, nomedīt sliktāko vai riktīgo trofejnieku.
Vispār tas laikam ir tikai Latvijā ka oficiāli drīgst pārdot un iegādāties aizliektus instrumentus.Ja ar likumu nedrīgst lietot,tad kapēc drīgst pārdot?
Kapēc ta narkotikas ar likumu nedrīgst lietot un par pārdošanu draud soda sankcijas?
No nakts optikas lielākais ieguvums ir iespēja izvērtēt - šaut vai nešaut nesatraucot dzīvnieku. Jo regulāri apmedījamās vietās, pat stulbie jenotsuņi iemācās mukt ko kājas nes, kolīdz tiek uzspīdināts ar lukturīti.
Pret argumenti ir, bet tie ir vairāk emocionāli - konktekstā ar lielākās daļas vēlmi iegādāties un lietot optiku, ar pēc iespējas labākiem gaismaspējas parametriem, tāda kā liekuļošana sanāk. Pats galvenais, kā ar visu - negribi (vai nevari), nelieto, neviens jau nespiež, vari visiem stāstīt cik garš, salīdzinājumā ar citiem ir, jo medī tikai ar atklāto tēmekli, piemēram. Tā teikt, nekāda naida :)
Pretēji loku medībām, nakts optikas savainoto un neatrasto dzīvnieku skaitu principā samazinātu, tāpat atvieglotu selektīvo medību uzdevumu, nomedīt sliktāko vai riktīgo trofejnieku.