Šodien vārdadienu svin Ginta, Gunda, Gunta, rītdien - Agija, Aldonis
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - suņu apmācība

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 6 lietotāji. Komentāru skaits 7. Pēdējais viedoklis 29.01.2011. 15:39

Māris Māris
Pēdējo reizi manīts 2017-01-15 20:37
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 1
27.01.2011. 08:04
Gribēju zināt kā labāk un efektīgāk apmācīt suni, man ir 4mēnēšus vecs taksītis! kād reāli jāsāk mācīt un kā gribas lai pa asenspēdu iet,un nedaudz māk dzīt cik nu taksītis var padzīt,zinu ka taksis nav dzinējsun bet alu suns bet esmu redzējis ka takši dzen labāk un pareizāk par lielajiem dzinējsuņiem varbūt var ieteikt kādu "aploku" kurā var laist taksi un cik tas maksā un galvenais kādā vecumā jāsāk jo pagaidām taksim meža'fiziski nav ko darīt?
Dzintars Graudužis
Biedriba Medniekiem.lv
Dzintars Graudužis
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
27.01.2011. 08:42
Neesmu tas lielākais suņu dresētājs,bet iesākt vajag ar paklausības komandām,pie mani,sēdēt, gulēt vai vieta,atnes,atdod,balsi,klusu.Tālāk,ņem medījuma gabalu ar visu spalvu(tikai ne stirnu)un asinīm,piesien šņorē un vēlams kādu 2 metru koku,lai vekot to gaļu pa zemi tā ietu sāniski no tavām pēdām un tad noslēp,lai uzreiz neredz.Sākumā protams ne pārāk lielos attālumos,lai nezūd interese un būs sākumapmācība pa asinspēdu.
Slēpts
27.01.2011. 09:30
vispirms jau tomēr, lai izdotos labi apmācīt, būs jāiemācas kā Dzintars teica paklausība.
Slēpts
27.01.2011. 09:36
MM
Ja izdosies iemācīt paklausību - Tev būs zelts ne taksis!
Manējam ar paklausību ir uz Jūs:( Spītība takšiem ir raksturīga. Bet dzinējmedībās viņam iet patīk un nav mīļāka medījuma par briedi. Protams nedaudz traucē īsās kājas, bet toties no tāda mazuļa lielie zvēri īsti pat nebēg.
Pamatā gan taksis ir alu suns- - kaut gan protams ir izņēmumi. Es savu suni alās neesmu speciāli laidis un cenšos no tā izvairīties- vienu reizi gan spiningojot takšelis iepeldēja bebra alā.
Slēpts
27.01.2011. 09:50
vajag jau tikai pacietību, tad iemācīs. Es savu suni ar neesmu tā kārtīgi iemācījis paklausību. Drusku jau klausa, bet ne tā kā gribētos.
Ričards Mūrnieks
Ričards Mūrnieks
Pēdējo reizi manīts 2013-03-03 14:25
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Gūlbene,Stāmeriena
Medību stāžs: dzinējs
Aprīkojums: Nazis.
Suņi: Taksis.
27.01.2011. 10:46
Jā taksim ar to paklausību ir kā ir. Bet nu pēc manām domām labāka suņa dzinēj medībās par taksi nav( iespējams mani ļoti daudz apstrīdēs).. Pats savu taksi uz mēžu(dzinējmedībās) sāku ņemt kad bija 6mēn..,bet līdz bŗīdim kad parādijās sniegs,jo sniegā sunim ir grūti,un arī no rukša grūtāk atkāpties..Taksis dzinēj medībās.. ir labs sava lēnuma pēc, līdz ar to zvērs netiek tik ātri dzīts uz priekšu..Vienīgā nelaime nezinu, kā lai iemāca nedzīt bukus :(,( sunim pašlaik ir nepilni divi gadi) jo praktiski,uz kādas sveigas pēdas suns tiks virsū ,to arī dzīs.. tas ir vienīgais mīnus, ir medībās kad suns strādā labāk par lielajiem suņiem (Laikām).... Uz bebriem sāku ņemt pagājušo vasaru,jo ātrāk baidījos ņemt,jo suns vēl jauns un kas to zin ko bebrs izdomā darīt... bebru medības labākās medības kas viņam patīk... Tikai šajā gadijūmā,nevajag suni mācīt,laist iekšā lapsu un ješku alās, tad dzinēj medībās ilgi gaidīsi suni kamēr atnāks,jo šis būs ielīdis kāda alā un cīnīsies ar lapsu vai jēsku.
Ilmars Bušs
Ilmars Bušs
Pēdējo reizi manīts 2024-01-16 08:54
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: m.k. Dedziņi
Atrašanās vieta: Talsu puse
Medību stāžs: no 18 gadiem
Aprīkojums: iž -58,sabbatti 30-06
Suņi: takši
Medību trofejas: 9
27.01.2011. 21:18
Māri,taksim uz paklausību īpaši cerēt nevar! Es savus suņus īpaši nemācu vnk ņemu līdz uz mežu,līdzko ir tik tālu izaudzis ka spēj tikt līdzi. Vispirms jau cenšos parādīt ka viņam jāmeklē mani,nevis man viņu! Kamēr viņš šiverē man apkārt nostājos aiz koka tā lai mani neredz,bet es viņu gan! Pēc brīža viņš atjēdzas ka saimnieku pazaudējis,nerādos ļauju lai pats sameklē mani.Ja nu vienīgi sāk skriet galīgi aplamā virzienā,tad pasaucu. Līdz šim tas ir devis labus rezultātus. Jau pieaugušā vecumā ja medībās aizskrien kaut kur parasti atgriežas uz turieni no kurienes esam sākuši iet. Takšiem ar ir diezgan ātras kājas ja jāskrien kādam pakaļ,aiziet tālu! Nākošais, jau iepazīšanās ar medijumiem notiek gaides medībās,suns gaida mani mašīnā,kad dzīvnieks nošauts izlaižu suni un abi ejam medijuma virzienā,bet ne pa pēdām,ļauju sunim pašam saost un atrast dzīvnieku,kad atradis,uzslavēju! Nākošais posms ir jau sašauta dzīvnieka atrašana,lai saprot ka nevar tā dulli virsū skriet! Tas būtībā arī apmācībā viss.