Paskaidrojiet lūdzu - Kāda jēga bij balsot, piemēram, par lokiem??? Vairākums nobalso pret, bet biedrība pieņem lēmumu konceptuāli atbalstīt?!? Ok, ar ierobežojumiem, bet atbalstīt... Vai tad nav tā, ka, ja vairākums, kaut vai 53% nobalso pret, tad tač arī biedrības viedoklim kopumā ir jābūt PRET. Kāda tad jēga vispār vākt biedrus un balsot...
Te velk uz principu -jūs balsojiet, mēs izlemsim. Bēdīgi ar demokrātiju, biedri.
Slēpts
02.02.2011. 20:23
Nu,nu... ja biedribas biedri šita raksta tad Medniekiem.lv, tad izskatas ka valde stum vienigi savas idejas, tas jau ir diktats. Priekš kam tada biedriba - lobet savejos???
Nu kā priekš kam??? Viņi vienkārši atbalsta tos kas ir par loku lietošanu. :)) Tas ka mēs te kautko balsojam tāpat ir pupu mizas-tur viss jau ir izlemts ko un kā darīs.Vienkārši to balsojumu jauztaisa lai mednieki zin ka kautkas tāds būs.Lai nav tā,ka lasa jaunos noteikumus un pēkšņi parādās "šij piemērā" loks. :D
Biedri biedrības biedri! :) Ja nav konstruktīvu argumentu PRET, tad kāpēc vispār balsot PRET??? Ku ir veselais saprāts? Balsot pret tikai tāpēc ka "Mani tas neinteresē"? A ko tad lai dara tie 47% kuri ir par? Un tie kuri patiešām vēlas medīt ar loku? Katram kolektīvam ir tiesības noteikt ar kādiem medību rikiem brīkst medīt kluba biedri kluba platībās. Ja piem. kaimiņu kolektīvs ir noskaņts atļaut medīt ar loku, kāpec atņemt viņiem šīs tiesības? Es personīgi netaisos medīt ar loku bet neredzu iemesla lai tie kas to vēlas, nedrīkstētu to darīt. Tad kurš no mums ir par demokrātiju? PS. To balsošanas lietu vajadzeētu pamainīt. Balsošanai vajadzētu būt pieejamai tikai kādu laiku (IMHO ~2 mēn.)pēc ierosinājuma apspriešanas un izgaismošanas no visām pusēm. Lai cilvēki nevarētu nospiest pogu "PRET" pat neiedziļinoties lietas būtībā. Es piem domāju ka šinī gadījumā daudzi jau bija nospieduši pogu vēl pirms inervijas ar Latvijas loka mednieku asociācijas valdes priekšsēdētāju Jāni Kļaviņu noskatīšanās.
Piemēram šeit: http://www.medniekiem.lv/biedr... Nu kurš var man pateikt kakova hera 20% ir nobalsojuši pret? Absolūti neredzu argumentus! Nu vismaz ar svaigāku datumu reanimēt komunistu laikā pieņemtos un 1962 gada grāmatā aprakstītos, a nē, PRET!
Atļaušos oponēt! Šinī gadījumā biedrība ir izveidojusi kompromisu (starp PAR un PRET pusēm), bet iespējams biedrības kļuda ka tas netika iepriekš saskaņots ar biedriem... Bet, manuprāt šeit jau sākumā bija nekorekti uzlikts jautājums par balsošanu'... proti, kā var balsot tikai par vai pret par šitik svarīgu jautājumu, bij jāapdomā jaut. formulējums pirms likt uz balsošanu... Un kā jau iepriekš forumā minēju (ieteikumi biedrībai) ir nepieciešams balsojuma pieņemšanu par biedrības viedokli nevis pēc kvoruma savākšanas proti no 77 nobalsojušiem 35 Par un 42 Pret nevar pieņemt ka biedrības viedoklis ir viennozīmīgi pret, bet gan jānoformule tas korekti. Tāpēc ir jāievieš ka ir jābūt procentuālai atšķirībai (piem 40%) starp balsojuma pusēm! Piemērs, ja par lokiem nobalso 30% PAR, bet 70% Pret, tad atšķirība ir 40% un biedrības viedoklis tiek automātiski apstipināt kā PRET , bet ja (tā kā tagad) 45% Par un 55%Pret, tad atšķirība ir tikai 10% un šadu jautājumu ir jāatdod attiecīgai darbu grupai, lai noformē jautājumu un uzliek to uz atkārtotu balsojumu, kad būs jautājums normālāk noformulēts.. Paldies!
Problēmas ir divas: 1. ļoti lēni notiek balsojumi - bet lēmums jāpieņem ir ļoti īsā termiņā; 2. pašreiz notiek likuma grozījumu apspriešana - mēs esam ielekuši braucošā vilcienā, jo biedrība knapi paspēja izveidoties. Tas, ka mēs vispār esam tikuši epohālajā darba grupā jau ir sasniegums, taču šajā gadījumā laika mums darīt visu normālā veidā vienkārši nav (skat. punktu Nr.1.). Mandomāt, tas jau būtu komiski, ja sanāksmē mēs paziņotu, ka ziniet, mēs vēl lemjam un balsojam :) Par lokiem - es ceru, ka tas ir pietiekoši labs kompromisu variants - jo viedoklis principā visu laiku ir tuvu 50:50. Galvenais, ka pret šiem kompromisa punktiem argumentētu iebildumu īsti nav.
Tas ka mēs te kautko balsojam tāpat ir pupu mizas-tur viss jau ir izlemts ko un kā darīs.Vienkārši to balsojumu jauztaisa lai mednieki zin ka kautkas tāds būs.Lai nav tā,ka lasa jaunos noteikumus un pēkšņi parādās "šij piemērā" loks. :D
Balsot pret tikai tāpēc ka "Mani tas neinteresē"? A ko tad lai dara tie 47% kuri ir par? Un tie kuri patiešām vēlas medīt ar loku?
Katram kolektīvam ir tiesības noteikt ar kādiem medību rikiem brīkst medīt kluba biedri kluba platībās. Ja piem. kaimiņu kolektīvs ir noskaņts atļaut medīt ar loku, kāpec atņemt viņiem šīs tiesības? Es personīgi netaisos medīt ar loku bet neredzu iemesla lai tie kas to vēlas, nedrīkstētu to darīt. Tad kurš no mums ir par demokrātiju?
PS. To balsošanas lietu vajadzeētu pamainīt. Balsošanai vajadzētu būt pieejamai tikai kādu laiku (IMHO ~2 mēn.)pēc ierosinājuma apspriešanas un izgaismošanas no visām pusēm. Lai cilvēki nevarētu nospiest pogu "PRET" pat neiedziļinoties lietas būtībā. Es piem domāju ka šinī gadījumā daudzi jau bija nospieduši pogu vēl pirms inervijas ar Latvijas loka mednieku asociācijas valdes priekšsēdētāju Jāni Kļaviņu noskatīšanās.
http://www.medniekiem.lv/biedr...
Nu kurš var man pateikt kakova hera 20% ir nobalsojuši pret? Absolūti neredzu argumentus!
Nu vismaz ar svaigāku datumu reanimēt komunistu laikā pieņemtos un 1962 gada grāmatā aprakstītos, a nē, PRET!
Šinī gadījumā biedrība ir izveidojusi kompromisu (starp PAR un PRET pusēm), bet iespējams biedrības kļuda ka tas netika iepriekš saskaņots ar biedriem...
Bet, manuprāt šeit jau sākumā bija nekorekti uzlikts jautājums par balsošanu'... proti, kā var balsot tikai par vai pret par šitik svarīgu jautājumu, bij jāapdomā jaut. formulējums pirms likt uz balsošanu...
Un kā jau iepriekš forumā minēju (ieteikumi biedrībai) ir nepieciešams balsojuma pieņemšanu par biedrības viedokli nevis pēc kvoruma savākšanas proti no 77 nobalsojušiem 35 Par un 42 Pret nevar pieņemt ka biedrības viedoklis ir viennozīmīgi pret, bet gan jānoformule tas korekti. Tāpēc ir jāievieš ka ir jābūt procentuālai atšķirībai (piem 40%) starp balsojuma pusēm! Piemērs, ja par lokiem nobalso 30% PAR, bet 70% Pret, tad atšķirība ir 40% un biedrības viedoklis tiek automātiski apstipināt kā PRET , bet ja (tā kā tagad) 45% Par un 55%Pret, tad atšķirība ir tikai 10% un šadu jautājumu ir jāatdod attiecīgai darbu grupai, lai noformē jautājumu un uzliek to uz atkārtotu balsojumu, kad būs jautājums normālāk noformulēts.. Paldies!
1. ļoti lēni notiek balsojumi - bet lēmums jāpieņem ir ļoti īsā termiņā;
2. pašreiz notiek likuma grozījumu apspriešana - mēs esam ielekuši braucošā vilcienā, jo biedrība knapi paspēja izveidoties. Tas, ka mēs vispār esam tikuši epohālajā darba grupā jau ir sasniegums, taču šajā gadījumā laika mums darīt visu normālā veidā vienkārši nav (skat. punktu Nr.1.). Mandomāt, tas jau būtu komiski, ja sanāksmē mēs paziņotu, ka ziniet, mēs vēl lemjam un balsojam :)
Par lokiem - es ceru, ka tas ir pietiekoši labs kompromisu variants - jo viedoklis principā visu laiku ir tuvu 50:50. Galvenais, ka pret šiem kompromisa punktiem argumentētu iebildumu īsti nav.