un ta kungi :) sakam :) kada izvele viniem veikalos uzreiz iegadaties ieroci??? utt.... :) p.s akstiem kas doma divdomigas domas labak saja sadala neko nerakstit :) lai nebutu parmetumu no cilvekiem kas sauj ar kreiso plecu.
Es neesmu kreilis, bet šauju no kreisā pleca. Liela nozīme ir tam, kura acs ir vadošā. Ieroci rokās var iemācīties turēt jebkurš, tas ir treniņa jautājums.
Slēpts
03.02.2011. 08:30
piekrītu Egonam, man kolektīvā arī ir viens biedrs, kuram kreisā acs ir valdošā, un šauj no kreisā pleca, lai gan viņš nav kreilis. es pats esmu kreilis, un šauju no kreisā. bet rudenī man bija lauzta kreisā roka, un gribās tik ļoti uz gaidi, ka iemācijos arī no labās rokas šaut. ir vajadzīga pārliecība un mazs treniņš. :):):)
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
03.02.2011. 08:55
Ja visi kreisā pleca šāvēji atsauktos, tad labi, ja sanāktu 1% no aktīvo mednieku skaita un tas nav pietiekams arguments, lai veikalnieks, jau pie tā mazā ieroču tirdzniecības apgrozījuma, vēl iesaldētu līdzekļus uz kreiļiem piemērotu ieroču iegādi un turēšanu plauktā. Ieroča pirkums nav ikdienas prece, kuru bieži vien iegādājas uz emociju pamata, ieroci var pasūtīt un tos pāris mēnešus pagaidīt. Pats karabīni gaidīju 2 mēnešus, bet optiku 3 un nekas - sagaidīju :)
Es arī šauju ar kreiso aci ,jo man viņa ir vadošā,kaut arī nēsmu kreilis. Man paziņa kreilis pasutija Huberta Titanu un pec neilga laika atnāca,tākā nekas traks jau nav.
zinu laikam vienu kas nav kreilis bet šauj no kreisā pleca un šaušanas instruktors man bija arī tāds kas var no abiem pleciem šaut, teica ka nejūtot nekādu starpību.
Runājot par ieročiem, kas domāti kreiļiem, ir problēmas. Ja pērc ieroci sev visam mūžam, tad jau nekas, bet tik līdz tu gribēsi to pārdot, tad sapratīsi, ka var to iesālīt savā seifā un gaidīt laimīgo pircēju diezgan ilgi. Bet no pieredzes varu teikt, ka šaut ar pusautomātu, kas nav kreiļiem, var vienlīdz labi un čaulas acīs nemet. :)
es pats esmu kreilis, un šauju no kreisā. bet rudenī man bija lauzta kreisā roka, un gribās tik ļoti uz gaidi, ka iemācijos arī no labās rokas šaut. ir vajadzīga pārliecība un mazs treniņš. :):):)
Man paziņa kreilis pasutija Huberta Titanu un pec neilga laika atnāca,tākā nekas traks jau nav.
Bet no pieredzes varu teikt, ka šaut ar pusautomātu, kas nav kreiļiem, var vienlīdz labi un čaulas acīs nemet. :)