Noskatījos raidījumu uz meža takas, kur bija runa par medību suņiem!!! Un pēc tam man radās šis jautājums, jo piem. ss.lv labu medību suņu piedāvājums ir ļoti niecīgs! http://www.../?p=2577 Raidījumā minēja, ka labi suņi ir ar ļoti labu eksterjeru un labām darba spējām, tad šo kopumu pārmanto kucēni no saviem vecākiem.
Suni ir jāizaudzina pašam. Tas ir mans viedoklis un nav reklāmas triks. Cik daudz Tu ar viņu strādāsi, tāds arī viņš izaugs. Gēni protams arī dod kā minimums 70%, bet ja sunim nedosi vajadzīgo apmācību un ja viņam tas neinteresēs, tad rezultāts būs -100%. Tas nav porche vai mērce desā- nopirki un strādā. Tas ir kā zapiņš, kuru tu uztūnē tā, ka uz mersi un porši neviens vairs neskatās.
Piedāvājums ir,tik uz reiz jāpiebilst ka cenas ir atbilstošas pieprasījumam, ja interesē medību suņu piedāvājums, tad jāinteresējas pie LMKA kinologiem! Gandrīz katrā rajonā ir tādi! Nupat šeit ir ievietots pasākumu plāns. Talsu rajonā patreiz ir krievu eiropas laikas kuceni!
Protams kad Latvijā ir labs piedāvājums medību suņu tirgū.Iesaku pirms suņuka iegādes painteresēties par pērkamā suņuka vecāku darbu praktiskajās medībās,kā arī darba pārbaudes meža cūku aplokā , alās.Esmu pats atvedis no citām valstīm ,ļoti daudz kucēnus un pieaugušus suņus, un varu pateikt vienu ,neviens bez ļoti labas pazīšanās nepārdos labus kucēnus,ja nu vienīgi par ļoti labu samaksu.Laba kucēna cena Krievijā ir sākot no 10000 RUB.līdz 30000 RUB.,bet pie mums Latvijā tāds pats kucēns maksā 100 LS .Pieaudzis suns Krievija,Baltkrievijā,Ukrainā,Somijā,Norvēģijā,Zviedrijā kurš jau labi strādā mežā pa dzīvnieku maksā sākot no 1000 EUR līdz pat 15000 EUR. Tie nav izdomāti skaitļi ,bet konkrēti gadījumi. Cenas pie mums paskatoties SS.lv reklāmu ir smieklīgas 5.ls 10.ls. Uzskatu kad Latvijā ir labs medību suņu piedāvājums un iesaku, lai iegādātos labus kucēnus vai pieaugušus suņus, griezties pie Latvijas Mednieku Kinoloģiskās apvienības kinologiem.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
07.02.2011. 14:47
Pieaugušus suņus tirgot būtu jāaizliedz ar likumu. Ja saimniekam (sorry - īpašniekam) tas nav draugs un ģimenes loceklis, tad sunim saimnieks par saimnieku un dzīves telpu ir cits viedoklis. Godīgi sakot, es nespēju iedomāties - kā var notirgot pieaugušu suni, kurš izaudzēts no kucēna vecuma - tas ir kā pārdot paša bērnu.
Piekriitu Jurim 100%-manam miilulim tagat driiz buus divi gadi un es nepiellauju pat taadu domu ka vareetu vinnu paardot-ssaadiem cilveekiem sirds vietaa akmens...
http://www.../?p=2577
Raidījumā minēja, ka labi suņi ir ar ļoti labu eksterjeru un labām darba spējām, tad šo kopumu pārmanto kucēni no saviem vecākiem.