Šodien vārdadienu svin Rainers, Nellija, Ojārs, rītdien - Kaija, Kornēlija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medņi

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 17 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.02.2013. 11:25

Arnis Steins
Arnis Steins
Pēdējo reizi manīts 2017-12-31 13:54
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 47
20.02.2011. 11:42
Joprojām šī portāla medību kalendārā melns uz balta rakstīts - medņu medības pēc 49 dienām. Cik man zināms, jau labu laiku ir skaidrs, ka Latvijā šīs tradīcijām bagātās pavasara medības šogad vairs netiks atļautas. Liekas, ka pērn uzkurinātā ažiotāža šeit par šo tēmu bija tikai dažu "mūsu runasvīru" spalvu spodrināšana - sak, ko tik nedarījām, bet Eiropa mūs nesaprata. Rodas jautājums, kāpēc medniekiem aktuālus jaunumus noklusēt līdz pēdējam brīdim, bet par nenozīmīgiem sīkumiem tukšus salmus var kult mēnešiem.
Slēpts
20.02.2011. 12:32
Ja jau labu laiku zināms, ka medņu medību nebūs, tad lūdzu padalaties ar informācijas avotu/iem????
Kārlis Doze
Kārlis Doze
Pēdējo reizi manīts 2021-03-27 14:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Dobele
Medību stāžs: no 2004.g.2.oktobra
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
20.02.2011. 17:16
nelieši tie eiropieši, kas aizliedz slokas, rubeņus un tagad jau medņus pavasarī medīt. Usmā medņu vairāk kā zemgalē aļņu. :-((
Arnis Puksts
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
20.02.2011. 17:38
Kad mēs, Latvija, stājāmies ES-ā, VISS BIJA ZINĀMS. Sakām paldies saviem priekšstāvjiem un sev, ka iestājāmies nepanākot vairāk izņēmumus. Bez tam - mums šobrīd NAV spēkā esoša medņu sugas aizsardzības plāna - cienītais Hofmaņa kungs tā arī to nav izveidojis. Bet bez šī plāna medības nav iespējamas pēc definīcijas. Turklāt, arī monitorings uz medni ir diezgan vājš, jo gan mednieks parastais, gan arī lielāki onkuļi, uzskata, ka "sliktie ornitologi atkal pelnīs uz mūsu rēķina". Nu tagad - nepelnīs. Bet medņus mēs nemedīsim..
Attiecībā par medniekiem - mūsu līdzšinējie "priekšstāvji" ir izpildījušies pēc pilnas programmas un, protams, ne tajā pozitīvākajā aspektā...
Un mēs, "mednieki parastie" - ko mēs esam izdarījuši, lai medņu medības būtu? Pareizi, NEKO. Pameklējiet diskusiju tepat, kā tika nolikts manis izplatītais aicinājums atsaukties uz LOB priekšlikumu...
Tie, kas tagad izbrīnā iepletīs acis un teiks - kā, aizliegts? - cienītie, nu nevajag dzīvot mucā, informācija bija pieejama jau kopš pagājušā gada. Ja ne vairāk, tad MMD žurnālā...
Protams, putnu direktīvu, iespējams, kādreiz nākotnē pārskatīs - vismaz biedrības Medniekiem.lv viena no tālas nākotnes iecerēm tāda būtu - sadarbojoties ar citām ES valstu mednieku organizācijām, panākt, ka putnu direktīva tiek atvērta. Bet tas ir nākotnes jautājums. Šobrīd faktiskā situācija ir tāda, kāda ir un - droši vien legāli medņus medīt Latvijā, vismaz pavasarī, vairs nevarēs...
Imants Vilks
Pēdējo reizi manīts 2017-03-08 15:12
Atrašanās vieta: ventspils
Medību stāžs: kopš 1997 gada
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
20.02.2011. 18:50
Kā medīju pavasarī, tā arī medīšu...man slaidi nospļauties par monitoringiem, resniem onkuļiem un visādām tur direktīvām. Savās platībās es esmu saimnieks, ne kāds cits. Un pati lielākā netaisnība un, es pat teiktu, nelietība, bija atdot pavasara slokas. Man vienreiz pietiek SHITās kantoržurku gudrības.
Arnis Puksts
Arnis Puksts
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
20.02.2011. 19:15
Protams, var darīt arī tā. Ja nenoķers, tad labi. Ja noķers - būs sods...jo pēc teorijas, kāds tāpat uzskata un rīkojas, piemēram, mežu izciršanas jautājumā - arī takš it kā saimnieks un tā :)
Vienīgi - nevajag vainot ne "slikto Eiropu", nedz arī "ļaunos ornitologus" - te nu mēs paši esam 100% vainīgi...gan mēs, katrs, dēļ savas pasivitātes, gan arī dēļ savas nepārdomātās rīcības vēlēšanās. Viss ir likumsakarīgi un notiek pēc cēloņu-seku noteikumiem. Un, kad iestājas sekas, par vēlu bļaut "vilks aitās" :(
Slēpts
20.02.2011. 19:27
Nu re,atkal pavasarī viena mednieku grupiņa varēs dirnēt pie televizoriem(domāju tos kas gāja uz medņiem) Ta jau vel drusku japagaida un vārnas ar ieliks aizliekto kārtā.Ku tādi jampampiņi var tikt tur aukšā likumus grozīt,var tik nobrīnīties.
Imants Vilks
20.02.2011. 19:36
Forši, atkarībā no laikapstākļiem, vidēji no10 līdz 20 pārlidojumiem pa vakaru kā 1988 gadā tā 2010-jā, un pēkšņi medīt nedrīkst....un cik tad pa vakaru nokrīt? Divas? Nu labi varbūt trīs šnepes. Es tikai par to, ka ne sūda nesaprotu kāpēc pie tā esmu vainīgs es! Ko tad man lūdzams vajadzēja darīt? Es piem. zinu divas melnā stārķa ligzdvietas....varat man nagus nomaukt, bet ornitologi to neuzzinās.
Arnis Puksts
Arnis Puksts
20.02.2011. 19:50
Ko tad man lūdzams vajadzēja darīt?

Kā būtu ar šādiem plāna punktiem, ko vajadzēja darīt krietni pirms 2003.gada:
1.zinot, ka Latvija gatavojas stāties ES, rūpīgi izvēlēties par ko balsot Saeimas vēlēšanās (nevis, par, piemēram, banānu dalītājiem vai karinātājiem; galu galā aktīvi viedot citu politisko spēku) un iepazīties ar ES normām, kuras var ietekmēt medniecību;
2.aktīvi bļaut par visiem potenciālajiem ierobežojumiem un meklēt maksimāli daudz iespēju panākt izņemumus - tajā skaitā, aktivizēt medniekus kopējo interešu aizstāvībai;
3.aktīvi lobēt savu pozīciju;
4.beigu galā aktīvi aģitēt PRET iestāšanos ES un pašam balsot pret.
Cik punktus, cienītais, esat izpildījuši laika posmā, teiksim, no 1995. līdz 2003.gadam, kad notika referendums par/pret Latvijas dalību ES?
Droši variet neatbildēt, jo tas tāpat ir zināms. Kamēr paši nebūsim savas dzīves noteicēji, bet gaidīsim citus, kas lemj mūsu vietā un paši vien pa kaktiem ņaudēsim - tikmēr nekas nenotiks.
Līdzīgā veidā mēs varam nākotnē zaudēt medības vispār. Tās pārņems naudas vara - un kad tas notiks, atkal ņaudēsim? Pašreiz ir iespēja iesaistīties vienā, otrā vai trešajā organizācijā un censties ar savu aktīvu darbību kaut ko mainīt. Katrai no organizācijām ir savas priekšrocības un savi trūkumi. Izvēlieties un rīkojieties. Bet Dieva dēļ, nesēžiet malā!
Šo jautājumu - par pavasara putnu medībām - šodien un tagad nav vērts cilāt. Vismaz ne šādā kontekstā.
Ja kādam ir priekšlikumi par tēmu - kā reāli un praktiski, teoriju jau mēs visi zinam, iekustināt smagnējo direktīvas pārskatīšanas procesu - laipni lūgti dalīties ar ideju.
Imants Vilks
20.02.2011. 20:15
Redz, kad man ir konflikts ar sievu, es viņu risinu turpat uz vietas un tanī laikā....vai tad man ienāks prātā veikt visādus pasākumus, lai pēc desmit gadiem man nebūtu iespējamais konflikts. Zinātu kur nokritīšu, spilventiņu paliktu. Un jārunā ir. Gan šodien, gan rīt. Un cik punktus tad |Tu Arni 1995 gadā izpildīj:) Tikai davai nemelo, ja.
Es balsoju PRET ES iestāšanos. Godīgi.