Vēlējos uzzināt, ko vairāk no ieroču īpašniekiem, kam ir ieroči ar stobriem nerūsējošā tērauda izpildījumā, vai, piem. tumsā optikā pārāk neatspīd lietojot gaismu,kā kopjas, utt... Jau iepriekš, paldies, ar cieņu Edgars.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
02.03.2011. 10:46
Mēnesnīcā saules zaķus met pat melni spīdīgās detaļas. Par spožajām pulēta metāla, pat nav vērts izteikties - jāsēž iekš torņa būdas. Lai cik dīvaini nebūtu, kaimiņu luktā sēdošais mednieks pat bez mēness lieliski redz kā kustas mana kamuflētā plinte. :( Vislabāk, lai maskētos ir melni matēts vai ietīts iekš lupatām stobrs. Nav par skādi uzskrūvēt cilindru galā arī optikai.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
02.03.2011. 10:50
Un nelakojiet laides ar spīdīgām lakām, matētās ir dārgākas, bet noteikti ieteicamākas. Par eļļu pat nerunājot.
Slēpts
02.03.2011. 13:02
Juri: Nēsmu gan manijis ka tie lopiņi muktu vairāk no mana spīdīgā stobra nekā no otra ar melno oksidējumu. Kopšanas ziņā nerūsējošam katrā ziņā liels +
Slēpts
02.03.2011. 13:19
vaitad nerūsējošo pēc medībām var brīvi iemest seifā?
Es domāju no sākuma vajag to "nerūsējošo stobru" pamēģināt netīrīt pašam un tad jautājumu vairs pēc vairākām šaušanas reizēm nebūs :D
Slēpts
02.03.2011. 15:25
seifā lai ari nerusejošais stobrs kārtīgs saimnieks ieroci vienalga nemetīs, bet iztīrīs. Bieži lētais gals grēko ar oksidējuma kvalitāti un tad tie rūsas pleķīši var parādīties jau vakarā ja visu dienu tas ierocis staipīts dzinējmedībās.Ņeržai tas neskādēs.
Bija reiz spicais ar melnu mušku un vidū ņeržas grauds, kad uzzspīdināju lukturi, kurš bija virs optikas pieskrūvēts, tas mazais spīdīgais punkts diezgan skatoties optikā traucēja, tāpēc sāku aizdomāties kā ir ja viss stobrs " spīd" vai okulārā vispār ko var saprast, ja tas nav maskēts. Paldies vīri par info!
Man nerūsējošais stobrs nemaz netraucē. Nekādus atspīdumus neesmu manijis arī spožā saulē. Par kopšanu, manuprāt, ideālākais kas var būt. Tnāci, noliki un aizmirsi līdz nākamajām medībām. Vienīgi, ja lieto paronas, kurām slikti sadeg pulveris, pēc medībām izbrauc ar birsti un viss. Reizi gadā ieleju Roblu, izpucēju kārtīgi un saeļļoju. Tiesa nedrīkst aizmirst tās detaļas kas nav nerūsējošas, aizslēgs, siksnas stoprinājumi utt.
...medīt pārnadžus,lapsas,vārnas u.c lidlopus man baltais stobrs (Sako75) padsmit gadu garumā galīgi nava traucējis. par tīrīšanu. ja kopj un tīra vienādi labi gan balto gan melno stobru,tad kalpošanas laiks būs tuvu līdzīgs. abus stobrus lēnām sagraus šāvienu termoerozija,ja to tā var nosaukt. bet,!, netīrītu melno stobru var neatgriezeniski sabojāt-izrūsināt bedres attiecīgos apstākļos pāris mēnešu laikā,kad baltais stobrs šādu inkvizīciju pārdzīvos diezgan mierīgi un pēc tīrīšanas bez acij redzamām sekām.
Lai pievienotu komentāru, vispirms jāreģistrējas. Reģistrēties
Par kopšanu, manuprāt, ideālākais kas var būt. Tnāci, noliki un aizmirsi līdz nākamajām medībām. Vienīgi, ja lieto paronas, kurām slikti sadeg pulveris, pēc medībām izbrauc ar birsti un viss. Reizi gadā ieleju Roblu, izpucēju kārtīgi un saeļļoju. Tiesa nedrīkst aizmirst tās detaļas kas nav nerūsējošas, aizslēgs, siksnas stoprinājumi utt.