Gribētos viedokli: Kas ir medības Latvijā? Vaļasprieks? Saimniekošanas nozare ar diezgan labām peļņas gūšanas iespējām (dažiem)? Varbūt tā ir dažu dīvaiņu brīvprātīga uzņemšanās līdzēt sabiedrībai ar dzīvnieku skaita regulēšanu? Un uz kurieni gribētos virzīt šo nodarbi? Aksioma ir tāda - katrs no virzieniem vairāk vai mazāk izslēdz citu - piemēram, ilgtermiņā ir gandrīz neiespējami, ka saglabāsies situācija, kad vienlaicīgi no medību tūrisma mednieki varēs pelnīt un tajā pašā laikā medības būs tikpat pieejamas plašiem sabiedrības slāņiem, kā šobrīd.
Es personīgi sliecos domāt kad medības priekš manis ir vaļasprieks ar visiem saviem plusiem un mīnusiem.pie plusiem varētu pieskaitīt: 1)Lielisku iespēju izvēdināt galvu svaiga gaisā(mežā). 2)Iegūt kādu cepeti konservu vai desas līkumu. 3)Iegūt kādu skaistu trofeju. pie mīnusiem: 1)negulētās naktis. 2)Finanses ar kurām jārēķinās lai varētu medīt. Gribētos lai medīt mūsdienu izpratnē būtu iespējams ari pēc desmit un divdesmit gadiem.
Man Medības ir dzīvesveids,pie Ābola kunga teiktā gribu piebilst ka tā ir iespēja dabūt to ko nevar nopirkt par naudu,rasā samērcētas kājas,putnu dziesmas,saulrietu vasaras vakarā,sajūtu ka esi uz zemes kur dzimis.
Atrašanās vieta: Jelgavas novads, Kalnciema pagasts
Medību stāžs: 52 gads
Aprīkojums: IŽ-58MAE, TIKKA 650M (30-06)
Suņi: pašreiz nav
Medību trofejas: 6
19.03.2011. 11:57
Medības man noteikti ir vaļasprieks! Pilnībā atbalstu Ābola kunga un Grauduža kunga teiktās atziņas. No rītiem dzirdēt, kā pamostas mežs, kā pamostas dzērves, cita dzīva radība vai vakaros redzēt dažādu dzīvnieku uzvedību, KAS VAR BŪT VĒL SKAISTĀKS!!! Ļoti ceru , ka to varēs piedzīvot gan mazbērni, gan arī vēl mazmazbērni.
Slēpts
19.03.2011. 13:00
Man medības ir vaļasprieks.Jo labāk sēžu mežā pie dabas nekā skatos TV.Tapēc es ceru ka ar gadiem medības nepaliks tikai biezo izpriecas,bet varēs medīt jebkuš letiņš kam būs interese.
Hmmm man medibas es domaju nozime ari valasprieks! 1)noskatit kadu mezu kuru varetu nozaget un uztaisit piki. 2)nogazt pec iespejas vairak zveru sezona pie kajas ir laba ada sudiga utt... 3)taisit pec iespejas vairak desas un konservus un tirgot vinus dabut naudu vairak patronam. 4)laba iespeja aizliet acis medibu laika pec daudz nogaztiem zveriem. 5)ja zinu ka bus kajas slapjas uz medibam neiesu. sliktumi :( 1)stulbi ka stirnas nevar saut visu gadu un kad ir dzils sniegs :( 2)stulbi ka nevar lietot klusinatajus un nakts optiku vairak varetu nogazt:( 3)stulbi ka nevar braukat pa visu latviju un saut kur gribu zverus:( 4)stulbi ka ja esmu liela amata man neatlauj saut kad gribu zverus un kadus :(
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
19.03.2011. 16:36
Medības ir iespēja konkrētiem indivīdiem saimniekot pēc paša ieskatiem. Varas izpausme. Iespēja šķirot perspektīvos no pārējiem. Kaitniekus atlasīt no vajadzīgajiem. Iespēja būt Dieva vietā vai tiem, kas sēž pie Dieva labās rokas, un izlēmīgi rīkoties pēc saviem ieskatiem. Tas ir tas lielais ieguvums, ko sniedz medības Latvijā (un arī malumedības), kuru dēļ mēs tā raujamies uz mežu. Mēs aizskrienam uz višku un tad vērojam, cik jauki darbojas mūsu iekārtotā barotava, uz kuru pa noteiktām takām klāt nāk mežacūkas. Patīk, ka var paredzēt, ka dzīvnieks nāks uz šo laukmali baroties, ka pāri šai stigai ies alnis- tas rada atkarību, kuru maskējam, saucot par vaļasprieku, dzīvesveidu. Ieroči meža biezoknī mūs padara par svarīgākiem, mūsu rokās ir 4000J liela enerģija, kuru mēs kontrolējam un tikai mēs varam to savaldīt un izlietot pēc saviem ieskatiem. Tas ir super! Mednieki par naudu sāk domāt, kad sāk notrulināties. (ar naudu) Veido barjeras pārejiem un citiem medniekiem, lai mazinātu konkurenci. Nauda medniekus sašķiro pa klasēm un kārtām. Un Tas ir tikai normāli. Droši nelasiet manu komentāru. Tās ir dziļi filozofiskas pārdomas par šo man tik tuvo tēmu.
Šeit ir ideāli redzams, cik mūsu, mednieku, patiesībā ir maz: Ja Latvija būtu ciems, ar 100 iedzīvotājiem, mednieks būtu tieši 1 cilvēks... http://neogeo.lv/?p=6839 Makšķernieku ir stipri vairāk - šajā shēmā - 9 reizes... Līdz ar to - bez oficiālām kampaņām un citiem bla bla bla: ja Jums ir kāds draugs, kolēģis vai rads, kam ir kaut neliela interese par medībām: mēģiniet viņu saslimdināt. Kamēr mēs būsim tik mazā skaitā - mūs principā ignorēs...
Vaļasprieks? Saimniekošanas nozare ar diezgan labām peļņas gūšanas iespējām (dažiem)? Varbūt tā ir dažu dīvaiņu brīvprātīga uzņemšanās līdzēt sabiedrībai ar dzīvnieku skaita regulēšanu?
Un uz kurieni gribētos virzīt šo nodarbi?
Aksioma ir tāda - katrs no virzieniem vairāk vai mazāk izslēdz citu - piemēram, ilgtermiņā ir gandrīz neiespējami, ka saglabāsies situācija, kad vienlaicīgi no medību tūrisma mednieki varēs pelnīt un tajā pašā laikā medības būs tikpat pieejamas plašiem sabiedrības slāņiem, kā šobrīd.
1)Lielisku iespēju izvēdināt galvu svaiga gaisā(mežā).
2)Iegūt kādu cepeti konservu vai desas līkumu.
3)Iegūt kādu skaistu trofeju.
pie mīnusiem:
1)negulētās naktis.
2)Finanses ar kurām jārēķinās lai varētu medīt.
Gribētos lai medīt mūsdienu izpratnē būtu iespējams ari pēc desmit un divdesmit gadiem.
1)noskatit kadu mezu kuru varetu nozaget un uztaisit piki.
2)nogazt pec iespejas vairak zveru sezona pie kajas ir laba ada sudiga utt...
3)taisit pec iespejas vairak desas un konservus un tirgot vinus dabut naudu vairak patronam.
4)laba iespeja aizliet acis medibu laika pec daudz nogaztiem zveriem.
5)ja zinu ka bus kajas slapjas uz medibam neiesu.
sliktumi :(
1)stulbi ka stirnas nevar saut visu gadu un kad ir dzils sniegs :(
2)stulbi ka nevar lietot klusinatajus un nakts optiku vairak varetu nogazt:(
3)stulbi ka nevar braukat pa visu latviju un saut kur gribu zverus:(
4)stulbi ka ja esmu liela amata man neatlauj saut kad gribu zverus un kadus :(
Mednieki par naudu sāk domāt, kad sāk notrulināties. (ar naudu) Veido barjeras pārejiem un citiem medniekiem, lai mazinātu konkurenci. Nauda medniekus sašķiro pa klasēm un kārtām. Un Tas ir tikai normāli.
Droši nelasiet manu komentāru. Tās ir dziļi filozofiskas pārdomas par šo man tik tuvo tēmu.
Ja Latvija būtu ciems, ar 100 iedzīvotājiem, mednieks būtu tieši 1 cilvēks...
http://neogeo.lv/?p=6839
Makšķernieku ir stipri vairāk - šajā shēmā - 9 reizes...
Līdz ar to - bez oficiālām kampaņām un citiem bla bla bla: ja Jums ir kāds draugs, kolēģis vai rads, kam ir kaut neliela interese par medībām: mēģiniet viņu saslimdināt. Kamēr mēs būsim tik mazā skaitā - mūs principā ignorēs...