Šodien vārdadienu svin Otīlija, Iveta, rītdien - Veldze, Lūcija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Gludstobra Ierocis pirmklasniekam

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 61 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.03.2017. 21:47

Jānis Reishofs
Jānis Reishofs
Pēdējo reizi manīts 2012-06-04 22:43
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: No 2011
Aprīkojums: MP-153
15.04.2011. 10:01
Sveiki,ir pienācis iegādāties pirmo savu medību ieroci.Skatiens metas uz budžeta klases gludajiem,pieņemama cena un tehnika liekas ir IZ(Russia),bet ir viena dillema vai ņemt pusautomātu vai arī parastu vertikālo?Varbūt kādam ir ko teikt no savas pieredzes?Tātad IZ-MP153 Vs IZ-27EM
Imants Vilks
Pēdējo reizi manīts 2017-03-08 15:12
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: ventspils
Medību stāžs: kopš 1997 gada
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
15.04.2011. 10:06
TOZ-34 :)
Jānis Reishofs
Jānis Reishofs
15.04.2011. 10:18
Hmmm...... Toz VS Iž +/-
Uģis Gizmo
Uģis Gizmo
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
15.04.2011. 10:29
Benelli automāts...
Man jautājums kapēc visi vienmēr runā par vislētāko galu tieši ieročiem! Lai gan kad pērk mobilo to nopērk nevis par 20Ls bet gan par 300Ls (lai gan skaidrs, ka to mainīs pēc div gadiem), kad pērk mašīnu taču nepērk žiguli, bet gan visi grib vācieti vai ko šķībacainu utt.utt. Bet tad kad iet runa par ieročiem lielākā daļa runā par reālajiem sūdiem - nu naturāli - šeit nav neviena normāla raksta/diskusija par normālu ieroci - visi mēģina piemeklēt patronas LOSEnēm, meklē vainas "Kalašņikovu" optikām utt un tā joprojām...
Vai tiešām lielākā daļa šeit grib medīt ar "sūdu" rokās? Un tas parāda arī attieksmi pret medībām kā tādām - ja jau var uz mežu atnākt ar vecu līkiem stobriem plinti un džinsos, bet braukt ar jaunu vāģi nu tad tapēc arī mums ar medībām iet kā pa celmiem...
Ko es Tev iesaku - pagaidi - sakrāj naudu un nopērc ko normālu visai dzīvei un neklausies šo muldēšanu ka IZ ir labākās un TOZ ir arī labās utt...
P.S. Es ar sākot savas mednieka gaitas biju nopircis jaunu IZ - nu laimīgs ka tiku vaļā no tā mēsla (nezinu kā mani lamā tas kas to pārpirka, bet nu es pateicu kas man to jaunu pārdeva :D ) - domāju ar kā ieekonomēt - tai pat laikā nožēlošu laikam visu dzīvi ka nenopirku "Lijā" (pie foršajām tantēm) divstobreni ar ņeržaveikas stobriem un izcilu koku + vēl visādas fīčas, kas bija 5x dārgāka...
Jānis Reishofs
Jānis Reishofs
15.04.2011. 10:44
Nesaprotu kādas tieši problēmas ir krieviem?Līki stobri,neprecīzs mehānisms?Kāda tev konkrēta bija problēma ar IZ?
Uģis Gizmo
Uģis Gizmo
15.04.2011. 10:59
Pluss ir viens - lēta... Un viss...
Gaiļi cieti - vienmēr būs kkas jāpievīlē, lai nospiediens būtu OK! Praktiski sobri "iet"/šauj katrs savā punktā (praktiski nav tādi kuriem iet daudz maz vienādi). Ja ies daudz maz ar lodēm tad gandrīz 100% neies ar skrotīm un otrādāk - ņemsi ar maināmajiem čokiem nebūs ežektora utt. Vēl arī tas, ka koks nekāds - parasta pagale... Nu ko vēl pateikt?
Nu ja Tev vajag ieroci skaņai, lai būtu blīkšķis tad der - ja gribi lai pašam patīk un citi vēl nedaudz apskauž un arī šauj precīzi tad labāk izmet šos no galvas un krāj naudu kam normālam nav pasaulē tikai IZ vai TOZ - http://www.austrojagd.com/
te links lai vari iečekot ko piemēram Austrijā (skaties katalogu)...
Arnolds Karzons
Arnolds Karzons
Pēdējo reizi manīts 2024-11-27 19:23
15.04.2011. 11:06
Nu nav IŽam nekāda vaina,bet es domāju,ka kopš pusautomātā vairs nevar būt vairāk par trim patronām,viņs ir zaudējis jēgu. Ir man vairāki IŽi ir arī TOZ , šauju,labi šauju,tikai TOZ mani tracina tas salikšanas process,bet tā kā tagad ierocim nav jābūt izjauktam pārvietošanas laikā,tad to var pieciest. Padomi ir jāuzklausa,bet lēmums jāpieņem pašam,lai veicas!
Uģis Gizmo
Uģis Gizmo
15.04.2011. 11:18
Tā pati purnavu muiža tirgo Lanber - nu nav tie superlēti, bet nu nav arī kosmoss... 200 - 400Ls dārgāk!!!
Edgars MMK
Edgars MMK
Pēdējo reizi manīts 2024-02-08 18:48
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IŽ27E Winchester SXR3006
Suņi: Latvijas dzinējs.
Medību trofejas: 7
15.04.2011. 11:20
Tipisks Latvietis! Ja pērk kautko,tad tādu lai kaimiņam skauž. :)
Kārtējā tēma kas izaugs pamatīgā strīdā. Neklausies skaļākajos brēcējos,daiļrunīgajos un citos gudriniekos,paskaties ar ko šauj Tavi medību biedri(pavērtē statistiku),ar ko šauj foruma apmeklētāji un ar ko šauj sacensībās. Tad paskaties savā makā un sapratīsi ko vari atļauties. Laikam jau nav viena taisnība šinī un arī citos jautājumos.
Vēlu veiksmi meklējumos!
Uģis Gizmo
Uģis Gizmo
15.04.2011. 11:48
Labāk kā tipisks latvietis pērc IZ - dari kā visi :) - bija teiciens par aunu baru, bet biki piemirsu :)
Nav brīnums ka cilvēks kurš visu dzīvi šauj ar IZ teiks ka IZ ir vislabākais, nav arī brīnums ka MMD mačos šauj ar IZ, jo šauj ar gludo un lodēm (neviens neies pirkt MMD kausam speciāli plinti) - sportingā maz kurš šauj ar IZ - un cilvēks kas nav piedalījies nevienās normālās sacensībās protams domā ka IZ ir sacensību līderis :D... Kapēc kolektīvā visiem ir IZ - tapēc ka vairums mednieku ir jau gados un viņiem PSRS laikā nebija citu variantu kā IZ un kas ir pats stulbākais, ka stagnātisms tiek pielipināts arī jaunajiem - ar tekstiem IZ der - nu esiet reāli nav tā plinte konkurētspējīga...
Takā veiksmīgi Jāni Tev izvēlēties ieroci un atceries vienu lietu - cilvēks t.b latvietis :D kuram ir IZ nekad Tev neteiks, ka IZ ir slikts...