Pirms pusotra gada iegādājāmies sunu - bavārijas dzinēju, gribētu uzzināt ar ko labāk šo mīļo un hiperaktīvo suni barot, lai viņš saglabātu spīdīgu kažoku un labu veselību? Veterinārajā aptiekā piedāvāja visādus dārgus variantus (acīmredzot, ražotāji pārdevuši savas dvēseles, lai pārdevēji ieteiktu tās barības). Gribētu saņemt informāciju no pieredzējušiem saimniekiem un medniekiem, par suņa barošanu.
Daudz svaiga gaisa,platības kur skriet,vislabāk izmantot pēc nozīmes-medībās.Barība-elementāri,jēla gaļa,vislabāk no medījuma-tikai ne cūka.Sausā barība,kur mazāk sojas piedevas,vitamīni,minerālvielas,galvenais-brīvā daba,daudz noderīgas zālītes pats sameklēs.Pilsētas parks nav brīvā daba,un tā kā bildē arī neradini.
ANNA! Visvērtīgākos ieteikumus par bavāriešu barošanu un audzināšanu iesaku meklēt www.suni.lv (šķirņu sadaļā)! Cuik cilvēku tik viedokļu. Bet tur atradīsi ieteikumus gan no audzētājiem, gan īpašniekiem!
Pirmais nosacījums: Radi sunim normālus dzīves apstākļus. Savu māju (suņubūdu) ar tīriem salmiem iekšā. Otrais:Dod iespējusunim izskrieties savā vaļā katru dienu dodot pēc iespējas lielāku fizisko slodzi. Trešais: Nebaro ar treknu cūkgaļu. Un neturi barību sunim pie būdas nepārtrauti, bet tikai ēdienreizēs. Ja būsi ievērojis divus augstākminētos punktus sunim būs apetīte vienmēr un ēdīs visu ko dosi arī lētākus kraukšķus un prastu putru. Suns nav cūka, tas nav jāpārbaro, bet tikai jāpaēdina. Ja painteresēsies pie suņu dresētājiem un viņu metodēm, viņi Tev pastāstīs, ka var pat trīs dienas suni paturēt badā, ka tik ūdens ir. Labāk mazliet nepaēdis nekā pārbarots. Ja suns dzīvos kā fotogrāfijā tad veselīgu izskatu sunim var panākt tikai ar tabletēm. Un tur jau jautājumi vetārstam.
Sunim, pirmkārt,ir nepieciešama sabalansēta barība, t.i, gaļa + augu valsts produkti. Profesionālās barības teorētiski nodrošina visu nepieciešamo vielu uzņemšanu, taču katrs suns ir individuāls un ne katra barība sunim derēs. Barības atšķiras ar sastāvdaļām, uzturvērtību, proteīnu/tauku attiecību. Lētajās barībās ir liels procents graudaugu produktu, kas sunim veido lielu sū.u, bet jēgas no tām īsti nav. Bieži vien paiet ilgs laiks, kamēr atrod īsto barību. Protams, ir ideāli, ja var atļauties dod gaļu + graudaugus (putras)+ dārzeņus + piena produktus, nodrošinot suni ar visām vajadzīgajām uzturvielām. Bet tas var izmaksāt vēl dārgāk, īpaši tad, kad gaļu jāpērk pašam. Pilnīgi piekrītu,ka daudzām barībām cenas ir nenormāli uzskrūvētas. Priekš sevis esmu atradusi pāris labas profesionālās barības,kuras izmaksā ~ 2 Ls/kg. Pašlaik saviem suņiem dodu Platinum. Tur 70% gaļas, spalva spīd. + 1 Oskaram - n-tie jautājumi par pareizu suņu barošanu, dažādiem barošanas veidiem un barībām, ir atrodami www.suni.lv!
Slēpts
18.04.2011. 19:48
ne vienmēr tas 2 ls/kg ir lētāks, dienas deva dažām barībām atšķiras gandrīz uz pusi
Mani vienmēr ir pārsteidzis tas, cik cilvēki vieglprātīgi izturas pret saviem četrkājainajiem draugiem, tos izvēloties! :( Paņemt Bavārijas asinspēdu suni un tad domāt, ko nu iesākt, ir, maigi izsakoties, mazliet vieglprātīgi. Būtu labāk iegādājies zelta retrīveru un visi būtu apmierināti! :) P.S. Šāds pats mākslinieks ir mans tēvs, kurš savulaik arī paņēma taksi, jo redz dikti smuks esot un mīlīgs. :) Lai to bastardu savaldītu, es kļuvu zvērināts bebru mednieks. Domājiet pirms dariet, nevis pēc tam!
Anna-mnu es ar savu miiluli lutinu kaa vien varu-vinna man dziivo istabaa un ir izcila medniece-varu oponeet tiem kas saka ka sunnukam jaagull buudaa jaatur pusbadaa utt..Man vinna eed krauksskkus-gallu pienaproduktus un arii visu gandriiz no galda-spalva gluda klausiiga un probleemu nav...Tik ar pastaigaam jaanodrossina-gandriiz katru dienu braucam pastaigaas uz laukiem...:)
Paldies par komentāriem un ietikumiem! Teikšu tā - suns visu dienu dzīvo laukā - izskrieties un zalīti paēst suņuks dabon un pa nakti guļ savā vietā ( tas nav dīvāns, kā redzams bildē) izņemot ziemu, kad pirkām kucēnu, īpašnieks piekodināja ka pat labi siltināta būda, kurā jādzīvo visa diena, nederēs šim sunim ziemām pie -10C. Medībās arī dodās, ar slodzi ir nodrošināts, eksterjērā "ļoti labi". Jā, bilde ir slikts uzskates materiāls, par ko varbūt radies nepareizs viedoklis kā mēs audzinam suni. Bet par barību runājot... līdz gada vecumam devām visko, kas kucēnam būtu nepieciešams, bet tagad tas laiciņš jau ir pagājis un domājam par pāriešanu uz pārsvarā speciālo sauso barību, putru ar gaļu dodot tikai reizi pa pārdienām un pēc medībām, kad ir bijusi lielāka slodze. Interentā salasījos par "dogo" barību – šķiet ka par pieņemamu cenu un kas takā būtu paredzēta šādam sunim?
Slēpts
19.04.2011. 08:41
Manējā visu laiku laiž iekšā Acana sport&agility vienīgā no kuras svars turas normā un ik pa laikam svaigu gaļu. Dogo ir fantastisks - klucis ir daudzreiz lielāks nekā apēstās barības daudzums:D
Radi sunim normālus dzīves apstākļus. Savu māju (suņubūdu) ar tīriem salmiem iekšā.
Otrais:Dod iespējusunim izskrieties savā vaļā katru dienu dodot pēc iespējas lielāku fizisko slodzi.
Trešais: Nebaro ar treknu cūkgaļu. Un neturi barību sunim pie būdas nepārtrauti, bet tikai ēdienreizēs. Ja būsi ievērojis divus augstākminētos punktus sunim būs apetīte vienmēr un ēdīs visu ko dosi arī lētākus kraukšķus un prastu putru. Suns nav cūka, tas nav jāpārbaro, bet tikai jāpaēdina. Ja painteresēsies pie suņu dresētājiem un viņu metodēm, viņi Tev pastāstīs, ka var pat trīs dienas suni paturēt badā, ka tik ūdens ir. Labāk mazliet nepaēdis nekā pārbarots.
Ja suns dzīvos kā fotogrāfijā tad veselīgu izskatu sunim var panākt tikai ar tabletēm. Un tur jau jautājumi vetārstam.
Pilnīgi piekrītu,ka daudzām barībām cenas ir nenormāli uzskrūvētas. Priekš sevis esmu atradusi pāris labas profesionālās barības,kuras izmaksā ~ 2 Ls/kg. Pašlaik saviem suņiem dodu Platinum. Tur 70% gaļas, spalva spīd.
+ 1 Oskaram - n-tie jautājumi par pareizu suņu barošanu, dažādiem barošanas veidiem un barībām, ir atrodami www.suni.lv!
Paņemt Bavārijas asinspēdu suni un tad domāt, ko nu iesākt, ir, maigi izsakoties, mazliet vieglprātīgi. Būtu labāk iegādājies zelta retrīveru un visi būtu apmierināti! :)
P.S. Šāds pats mākslinieks ir mans tēvs, kurš savulaik arī paņēma taksi, jo redz dikti smuks esot un mīlīgs. :) Lai to bastardu savaldītu, es kļuvu zvērināts bebru mednieks. Domājiet pirms dariet, nevis pēc tam!
Jā, bilde ir slikts uzskates materiāls, par ko varbūt radies nepareizs viedoklis kā mēs audzinam suni.
Bet par barību runājot... līdz gada vecumam devām visko, kas kucēnam būtu nepieciešams, bet tagad tas laiciņš jau ir pagājis un domājam par pāriešanu uz pārsvarā speciālo sauso barību, putru ar gaļu dodot tikai reizi pa pārdienām un pēc medībām, kad ir bijusi lielāka slodze.
Interentā salasījos par "dogo" barību – šķiet ka par pieņemamu cenu un kas takā būtu paredzēta šādam sunim?