Tas viss tā vairāk humora pēc- Bet es tā skatos ka daļa šajā forumā "lielāko" specalistu kas māca citus un dalās ar saviem padomiem ko un kā labāk darīt,armijas valodā runājot paši "duhi" mednieku saimē!!;) Tagad nevajaga sākt man braukt virsu ko un kā-vnk tas mans tāds novērojums un piebilde ar humoru!!;)
Mārtiņ,ne jau duhi,arī vīri ar medību pieredzi,tikai diemzēl dzīvē neko labāku par krievu plintēm nav redzējuši.Joprojām valda maldīgs uzskats ka krievu ieroči ir labākie-absolūts fufels.Cita lieta ka varētu uztaisīt augstākās klases ieroci pasaules līmenī,bet tad vienam jātur uzvilkts kalaš meistaram pie galvas un vēl blakus kāds no viņa ģimenes ar nazi pie rīkles,jo ja vienkārši maksās labu atalgojumu nekas nesanāks(nacionālās ieroču ražošanas īpatnības).Pašam vairs nav nekādas vēlmes kaut ko mācīt,lai paši aplaužas.Vēl gribēju teikt ka neaicinu pirkt dārgos brendu ieročus,vienkārši iemācieties atpazīt kvalitatīvu darinājumu no parasta tjap ļap pat ja viņam stāv rakstīts brauniņš,otrs nekad nepaļauties uz pārdevēja stāstīto.
Dzintar-Mana doma vairāk ir domāta uz tiem kas mežā ir reti un no medībām kā tādam vēl paši loooti maz ko saprot, bet nu stāsta ko nu un kā nu labāk,bet tas jau cilvēku īpatnība!! Un ja pa ieročiem runā-Droši jau daudzi apskatīsies ka man ir SAKO, bet man viņš ir tāpēc ka man vnk patīk šis ierocis, bet kā jau arī pamanīs man ir arī 57.gada ižene un teikšu godīdi tā ir riktīga manta,nemainītu ne pret nevienu citu!!;) Es nenolieu jaunos medniekus, pats savā laikā tāds biju!!;)
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
20.04.2011. 18:10
Es uz to skatos filozofiski: 1. Forums ir tikai instrumants pieredzes gusanai un nodosanai. Un ka ar jebkuru instrumentu var apieties veiksmigi , vai ari mazak veiksmigi... 2. Ari savstarpejas saskarsmes un komunikacijas prasmes ir pieredze ko seit var trennet, iegut un ari nakotne izmantot. 3. Iespeja gut noderigus kontaktus, iepazit un ari velak dzive satikt jaunus un interesantus cilvekus, vai ari sameklet un atrast senus draugus ari ir ieguvums! 4. Ja ari gadas kads darvas piliens, vai negativa emocija, tad der atcereties ka ari negativa pieredze ir pieredze.....
Arī man ir 60 gada iž27,turklāt vēl štučnoje,resp meistara roku salikums it kā jau šauj labi,bet salikšanas kvalitāte klibo,nepriecē aci.Pirms tam bija stipri lietota iž 54 horizontālā izgatavota 56 gadā ar viengabals vilktajiem stobriem,resp nav atsevišķa patrontelpas bloka,tas bija izstrādājums par kuru varēja priecāties un vērot stundām,nevienas lažas.Tas viss tapēc ka pa ceha logu varēja sibīriju redzēt!Sākot no 80jiem gadiem ir galīgs sviests,neiesaku nevienam.
Labs jautājums,grūti atbidēt īsi,laikam būs tā- materiālu kvalitāte,detaļu izgatavošanas precizitāte,detaļu salāgošanas un savienošanas precizitāte un kvalitāte,arī koka šķirnes izvēle laidei un ja tas viss būs ar meistara atbildību salikts kopā pēc labākās sirdsapziņas nevis ,gan jau būs labi,tad arī bisei vajadzētu labi šaut.Protams ļoti svarīgs ir ari mākslinieka,dizainera,ergonomista un konstruktora ieguldījums,lai tas viss būtu acij tīkams ,sabalansēts un iekārojams,lai katrs mednieks saprastu ka šis ierocis ir viņa un nav svarīgs nosaukums vai marka.Par krievu ieročiem,vai atradīsies kāds kuram nebūtu bijusi nepieciešamība savā bisē ko izmainīt pielāgot vai pārtaisīt,citreiz pusautokravas patronu jāizšauj lai atrastu lādējumu kas daudz maz iet kur vajag,jāzāģē vai jāpagarina laides,jāgriež muguriņa jo sit pa vaigu vai otrādi jāpaaugstina lai uz piemetiena var noķert planku.To visu paši daram jo esam tā pieraduši un uzskatam par normu,tad ziniet ka ir uz zemes vietas kur ražotāji atbild par savu produkciju un cilvēki nav tik nabagi lai pirktu atklātus mēslus tikai tapēc ka kāds vecs prauls saka ka tie ir labi,vai maks pa plānu.Varbūt pa strauju pateicu,vieglāk ir praktiski iebakstīt ar pirkstu un pateikt kas ir kas,jo ieroča izvēle var būt tik pat sarežģīta kā izprast Konfūcija traktātus.
Tagad nevajaga sākt man braukt virsu ko un kā-vnk tas mans tāds novērojums un piebilde ar humoru!!;)
Es nenolieu jaunos medniekus, pats savā laikā tāds biju!!;)
1. Forums ir tikai instrumants pieredzes gusanai un nodosanai. Un ka ar jebkuru instrumentu var apieties veiksmigi , vai ari mazak veiksmigi...
2. Ari savstarpejas saskarsmes un komunikacijas prasmes ir pieredze ko seit var trennet, iegut un ari nakotne izmantot.
3. Iespeja gut noderigus kontaktus, iepazit un ari velak dzive satikt jaunus un interesantus cilvekus, vai ari sameklet un atrast senus draugus ari ir ieguvums!
4. Ja ari gadas kads darvas piliens, vai negativa emocija, tad der atcereties ka ari negativa pieredze ir pieredze.....