Kur ir visi lielie un zaļie dabas draugi?Aiviekstē ceļ sīko hesu un cūko ārā lašu un foreļu nārsta vietas,pie tam ka Aiviekste ir aizsargājamo upju sarakstā.Kur esiet kvēlo runu turētāji,kas plēsīs"tjeļņašku" un metīs granātas buldozeriem!Kā tad būs,laikam jau kā parasti-nebūs! P.S.Iepriekšējā tēma neskaitās,kompis nogļukoja.
Taisnība,kad sagļukoja kompis drusku sanervozēju un Vaidavas vietā uzrakstīju Aivieksti.Paskatījos kas tajā Kurzemē notiek,tā jocīgi paliek,kā cilvēkiem roka ceļas tā darīt.
esmu bijis Somijā, Zviedrijā un Norvēģijā un redzējis samērā daudz HES uz viņu upēm, taču kā jau civilizētās valstīs ir blakus HES izbūvēti zivju ceļi, pa kuriem zivis var mierīgi nokļūt līdz nārsta vietām netraucētas, bet nu Latvijas biznesmeņiem jau līdz tam vēl augt un augt, jo visa pamatā jau ir tikai naudas raušana un viss.
Interesanti ko tas mums dod ja tā enerģija ir par dubulto tarifu????? Ja visiem būtu vienādas iespējas ražot un vienāda iepirkumu cena,viss būtu daudz saulaināk.
Dzintar, nesteidzies. Vaidava atrodas Vidzemē. Man ir tas gods strādāt Alsviķu pagastā, par ko iet runa, un dzīvē viss izskatās savādāk nekā to pasniedz kustīgās bildes rādošā kaste. Būvnieki mani ir aicinājuši uz objektu un sakarā ar to es zinu, ka zivju ceļš tur ir paredzēts, no Vaidavas foreļu nārsta vietām būs izrauts ~1km, kurā dzīvos līdakas un citas ar mierīgāku ūdeni saistītas zivis, kā arī lērums ūdensputnu. Par dubulto elektroenerģijas tarifu es pats nēesmu sajūsmā, bet samierinaties ar domu, ka zaļa enerģija šobrīd ir dārga. Palasot komentārus par šo tēmu arī citos forumos rodas iespaids, ka daļa no cilvēkiem ir ar mieru pārtikt no SVF dotās naudas, saņemot garantēto iztikas minimumu 40.00 Ls apmērā pieaugušajam, un kategoriski nepieļaut nekādas ekonomiku atdzīvinošas aktivitātes.
P.S.Iepriekšējā tēma neskaitās,kompis nogļukoja.
Ja visiem būtu vienādas iespējas ražot un vienāda iepirkumu cena,viss būtu daudz saulaināk.