Kungi,atvainojos ka uzsāku atkal jaunu tēmu,gribēju lai ir acu priekšā, uzreiz lasāma.Nesen forumā izskanēja jautājums ,kur Latvijā var saremontēt optiku,pareizā atbilde,nekur.Viss ko stāstīšu ir tapis pēc ilgas un garas sarunas ar Dundura kungu,(DDupleks),ja kāds nav informēts,tad viņš ir viens no nedaudzajiem pēdējiem,kuri stādājuši kādreiz diezgan slavenajā Rīgas optiski mehāniskajā rūpnīcā.Stāsts ir tāds,katrai firmai kura ražo optikas ir savi paņēmieni,optiskās shēmas,tehnoloģikie knifiņi un daudz citas lietas kuras ražotājfirmas nevēlas atklāt,tādēļ otikas mūsdienās tiek veidotas neizjaucamas pēc samontēšanas,protams lētajam galam nav nozīmes to darīt,jo jau konstruktīvi ir veidotas kā"vienreizējās"(jau agrāk esmu teicis ka labu un garantētu optiku nevar uztaisīt par kapeikām).Un šeit nonākam pie fakta ka Latvijā nav normālu firmas optiku dīleru.Ja firma dod optikai vismaz 25 gadu,vai pat mūža garantiju, tad optiku tirgotājiem ir jāizsniedz līgums sertifikāts,pēc kura uzrādīšanas(ja ir notikusi kāda ķibele) izstrādājums tiek pieņemts nosūtīšanai uz igatavotājrūpnīcu.Protams pieņēmējam jābūt autorizētam lai prastu atšķit bojājumus uz kuriem neattiecas garantija.Lieta tāda ka pat visdārgākās optikas neremontē,ja ir radies defekts firmas dēļ,optika parasti tiek nodota izpētei lai saprastu kas par vainu un veiktu uzlabojumus konstrukcijā,vai arī vienkārši miskastē,savukārt Jūs saņemiet pilnīgi jaunu optiku,vai arī uzlabotu modeli ja jūsējo vairs neražo,pie tam visdziļāko atvainošanos par sagādātajām neērtībām un apmaksātus sūtīšanas izdevumus.Tā tas notiek civilizētās valstīs.Ja kārtīgā optikā saiet ūdens(piesvīst),tad ziniet ka esiet nopircis jau nelikvīdu uz kuru tirgošanu pie mums ir ļoti nadzīgi,vai arī kāds pa čomam ir iedevis notirgot savu sačakarēto trubu.Pirms tērējiet lielu naudu,uzziniet kā ir ar garantijām un nepaļaujaties uz pirkuma čeku kas ir garantija maksimums 2 gadiem,prasiet līgumu!Par pamatu ir izstrādājuma pase un firmas garantijas sertifikāts.Ja tā nenotiek,padomājiet septiņas reizes,vai pirkt.
Zelta vārdi! Uz doto brīdi neredzu jēgu izsludinātajām garantijām, ja nav līguma. Visi tikai ar savu čeku uzspiež tos 2 gadus, bet pat tad jau ir grūti ko panākt. Tas viss ir sakarā ar to, ka tēvzemē bizness tiek bīdīts un plānots tikai īsam laika periodam un ar iespēju ātrāk sabiezēt, nedomājot par turpmāko - tādējādi tādām lietām kā garantija, pēcgarantijas apkalpošana utt. Gribētu redzēt, kā notiek garantijas noformēšana un garantijas remonts (drīzāk maiņa) kādai nopietnai optikai.
Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
16.05.2011. 16:45
Pasaule ļoti strauji iet globalizācijas virzienā, un optiku ražošana, izplatīšana nav nekāds izņēmums. Reāli, domāju, ka pavisam drīz tāds "oficiālā izplatītāja" starpnieka statuss pašiem lielajiem optiku ražotājiem kļūs mazāk svarīgs, jo galu galā tas ir starpnieks, kas sadārdzina gala produktu. Kā rezultātā, ražotāji drīzāk paši attīstīs un jau attīsta uz internetu bāzētas klientu apkalpošanas sistēmas, nevis veidos oficiālo dīleru starpnieku ķēdes. Izcils mums visiem zināms piemērs ar faktiski starpniecības tirgus likvidāciju ir Aviobiļešu tirdzniecība, kas tradicionāli kopš nozares rašanās notika caur oficiālām ceļojumu aģentūrām. Tagad reāli lielākā daļa pērk tās biļetes paši caur internetu, un starpnieku loma ir ļoti mazinājusies. Tirgus ir radikāli pārdalījies par labu tiešajai pārdošanai internetā. Visam šim rezultātā ieguvēji ir klienti, kas iegūst cenas samazinājumu, izslēdzot starpniekus. Protams, klapata ar apkalpošanu nav tik vienkārša kā pa tiešo veikalā pie letes, bet uz to iet, ka šis lauciņš tikai augs un ies plašumā, un brāķētas optikas pašiem būs jāsūta pa pastu kaut kur tālu prom, un tad vietā jāgaida jauna.
ATN holografiskam tēmeklim negrib darboties ieslēgšanas podziņa. Viņam "vēderā" ir neliels mikroslēdzītis. Vai kāds nezin kur kaut ko tādu var remontēt.
Slēpts
16.04.2012. 20:28
Nu nezinu gan vai dārgais gals ir tik izlepis. Zeiss zinu ka dod atpakaļ saremontētas, pašam ar swarovskis Z6 atdeva atpakaļ saremontētu manu iepriekšējo ne santīma neprasot, kaut gan klusībā loloju cerības uz jaunu. Un zinu ka Z6 modelim ir pat veseli 3 tipveida sastopamie defekti.Par zeiss pat runāt nav vērts.
...bez problēmām ir noticis garantijas remonts gan vienam swaro Z6,gan kolēģa ceisam .swaro viss notiek par velti. ceisam bija jāapmaksā sūtišanas izdevumi. senāk tika pa grantiju saremontēta viena shirstone .visas optikas atnāca atpakaļ tās pašas.,:) zinu ,ka pa garantiju maina vai remontē JOLus japan optikas . Swiftu garantijas laikā samaina,pēc garantijas var mest konteinerā,jo nepiedāvā arī maksas remonta iespējas.,:((. domāju,ka līdzīga situācija sagaida Hubertus optikas,kuras ir varen līdzīgas swiftam,tikai meoptas cenā.,:)
Esmu (laimīgā) kārtā pazaudējis Bushnell Banner 3-9x40 optikas krusta regulatora aizsargu vāciņus. Ja kādam ir nobeigta šāda tipa optika un vēl ir saglabājušies vāciņi, tad vēlētos par attiecīgu samaksu tos iegādāties. Paldies
Man šī problēma bija aktuāla 3 gadus atpakaļ. Burris ,Black Diamond, noslīka purvā un aizsvīda stikli. Ne izžāvēt ne citādi izslaucīt nebija iespējams. Es to tēmekli biju izjaucis līdz pēdējai skrūvei( cik nu dziļi bija manos spēkos) bet rezultāta nebija.Lai arī Burris nav tās augstākās klases optika rūpnīca saviem ražojumiem dod mūža garantiju. Arī tiem ,kuri nav ražoti ASV . Jo uzņēmumam ir arī ražotnes austrumos( Filipīnās). Tā lūk es atcerējos par draugiem Amerikā un lūdzu viņu palīdzību. Aizzsūtiju savu pārlasīto un sasvīdušo stiklu uz ASV draugiem kuri savukārt to mantiņu aizsūtija uz rūpnicu.Un ko domājat , pēc mēneša man pienāca paka ar jaunu stiklu.Neskatoties uz to ,ka biju tajā stiklā" ielīdis līdz krustiņam". Un neprasīja man nekādus līgumus ,čekus vai garantijas talonus.Tā lūk. Vienīgi bēda ir tajā ,ka mēs Latvija, priekš viņiem , jeņkiem, esam nekas, arī Hjustona ( 3 lielākā jeņķu pilsēta) Burrisam nav aktuāla. Toties Ņujorka gan tiek apkalpota uz reiz un bez jautājumiem. Tāpēc es vairs nebrīnos par servisa un garantijas iespējām Latvijā. Kāds apgrozījums ir pārdesmit tūkst. mednieku. Un kur nav apgrozījuma nav nekā ,ne servisa ne garantiju. Jo ēst gribas visiem. Skumji ,bet tā nu tas ir. Oi ! Kaut kas jau ir gan tā ir cena. Cena , kas man medniekam parastajam/budžetklases nav norijama.
Lielie un sevi cienošie ražotāji visi taisa garantijas remontus un vēl stiklus iztīra klāt un gāzi par jaunu iepūš iekšā. Gan Kahles, gan Swarovski, gan Steiner un droši vien citi nopietnie brendi. Latvijā arī lielākie tirgotāji ļoti zolīdi attiecas pret klientiem. Vispārsteigtākais biju ar Steinera binokli, kuram medību karstumā izdevās saplēst pie acs liekamo okulāra gumijas gredzenu. Uzrakstīju viņiem, ka vēlos nopirkt divus tādus, jo viens saplīsa. Pāc pāris mēnešiem pastkastītē atradu divus jaunus gredzenus oriģināliepakojumā.....ne naudu prasīja, ne kādus pierādījumus.
Uz doto brīdi neredzu jēgu izsludinātajām garantijām, ja nav līguma.
Visi tikai ar savu čeku uzspiež tos 2 gadus, bet pat tad jau ir grūti ko panākt.
Tas viss ir sakarā ar to, ka tēvzemē bizness tiek bīdīts un plānots tikai īsam laika periodam un ar iespēju ātrāk sabiezēt, nedomājot par turpmāko - tādējādi tādām lietām kā garantija, pēcgarantijas apkalpošana utt.
Gribētu redzēt, kā notiek garantijas noformēšana un garantijas remonts (drīzāk maiņa) kādai nopietnai optikai.
Kā rezultātā, ražotāji drīzāk paši attīstīs un jau attīsta uz internetu bāzētas klientu apkalpošanas sistēmas, nevis veidos oficiālo dīleru starpnieku ķēdes.
Izcils mums visiem zināms piemērs ar faktiski starpniecības tirgus likvidāciju ir Aviobiļešu tirdzniecība, kas tradicionāli kopš nozares rašanās notika caur oficiālām ceļojumu aģentūrām. Tagad reāli lielākā daļa pērk tās biļetes paši caur internetu, un starpnieku loma ir ļoti mazinājusies. Tirgus ir radikāli pārdalījies par labu tiešajai pārdošanai internetā. Visam šim rezultātā ieguvēji ir klienti, kas iegūst cenas samazinājumu, izslēdzot starpniekus.
Protams, klapata ar apkalpošanu nav tik vienkārša kā pa tiešo veikalā pie letes, bet uz to iet, ka šis lauciņš tikai augs un ies plašumā, un brāķētas optikas pašiem būs jāsūta pa pastu kaut kur tālu prom, un tad vietā jāgaida jauna.
Vai kāds nezin kur kaut ko tādu var remontēt.
Un neprasīja man nekādus līgumus ,čekus vai garantijas talonus.Tā lūk. Vienīgi bēda ir tajā ,ka mēs Latvija, priekš viņiem , jeņkiem, esam nekas, arī Hjustona ( 3 lielākā jeņķu pilsēta) Burrisam nav aktuāla. Toties Ņujorka gan tiek apkalpota uz reiz un bez jautājumiem. Tāpēc es vairs nebrīnos par servisa un garantijas iespējām Latvijā. Kāds apgrozījums ir pārdesmit tūkst. mednieku. Un kur nav apgrozījuma nav nekā ,ne servisa ne garantiju. Jo ēst gribas visiem. Skumji ,bet tā nu tas ir.
Oi ! Kaut kas jau ir gan tā ir cena. Cena , kas man medniekam parastajam/budžetklases nav norijama.
Vajadzētu ar viņiem acīti uzspēlēt ... :D