To buku sezonas atklāšanu sen bija jāpārceļ uz pirmo augustu, lai medniekiem pašiem vēlāk nav jāpilda sugas saglabāšanas funkcija pie stirnām. Uz Jāņiem var sieru pagrauzt ar alu un piekost cūķa kotletes.
mnu daudzviet ssaubos vai arii augustaa buus ko pannemt-mnu muusu pusee diezgan lielaa apkaimee tiessi buki nav redzeeti stirnas ir bet buki nav.........
katrs savā medību kolektīvā rīkojas kā grib, mēs savā medīsim arī šogad, jo pēc šis ziemas neizskatās, ka būtu palicis mazāk, tieši otrādi palikuši ir spēcīgie indivīdi ar labām trofejām.
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
02.06.2011. 16:32
Mēs nolēmām nemedīt. Pat nepainteresējāmies, cik iedalīts, jo tuvākie 3 kolektīvi novienojāmies buku licences nemaz neņemt ārā. Nokrist, domāju, mūspusē (Vidzeme) nenokrita daudz, bet mūsu teritorijā ir saviesušies daudz lūši, kā arī suņi padarīja savu darbu un buku skaits tika nopietni samazināts.. Man domāt, lai to mazumu, kas palicis, labāk retina daba. Jo, ja mēs izretināsim, tad lūsim, kura ēdienkartē 80% sastāda stirna, nekas cits neatliks kā ķerties klāt tiem trofejniekiem. Labāk, lai pāris gadus daba (lūši/suņi/slimības/ziema) paregulē, tad IMHO cerība, ka sausajā atlikumā kas paliks arī mums ;)
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
02.06.2011. 16:54
Nu ko jūs, atvainojiet, varat raudāt. Tad lūšu par daudz, tad vilki savairojušies. Nu nemedījiet, tikai man šķiet tā ir medaļas viena puse. Ka beigās nesanāk, ka nebūs ne tam jūsu lūsim, ne pašiem. Un kad tie "pāris" jūsu pieminētie gadi būs beigušies? Tad kad lūši negribēs stirnas gaļu un mājas kranči būs izgājuši labas pieklājības suņu skolu? Es, saprotams, nerunāju par reģioniem, kuros bargajā ziemā ir liels dabīgais kritums. Manā pusē ir +- līdzīgi, lai gan ziema patiešām bija izcila, un suņi ar labu apetīti, un lūši ar labu izdomu un radošu pieeju "selekcijai"....
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
02.06.2011. 17:30
Es ar savu komentāru galīgi negribēju izraisīt līdzjūtības apliecinājumu vilni :) vnk komentēju situāciju un manuprāt diezgan racionālu lēmumu tās risinājumam! Ja pareizi atceros, pēc VMD datiem Vidzemē no pagājušā gada uzskaites līdz šā gada uzskaitei ir kritums 80% no stirnu populācijas.
Slēpts
02.06.2011. 20:11
Juri līdz augustam tu vari noņemt tos kroplos, savādāk tie kroplie sataisīs tev tādus pašus pēcnācējus. Un tādam medaļniekam pēc dzirdētā ragi būs labāki tikai augustā nevis uz alus dzeršanas svētkiem
Man domāt, lai to mazumu, kas palicis, labāk retina daba. Jo, ja mēs izretināsim, tad lūsim, kura ēdienkartē 80% sastāda stirna, nekas cits neatliks kā ķerties klāt tiem trofejniekiem. Labāk, lai pāris gadus daba (lūši/suņi/slimības/ziema) paregulē, tad IMHO cerība, ka sausajā atlikumā kas paliks arī mums ;)