Šodien vārdadienu svin Lote, Šarlote, rītdien - Leonards, Leons, Linards, Leo
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - IŽ 27

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 26 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.05.2015. 20:48

Gvido Stūrmanis
Pēdējo reizi manīts 2011-08-03 23:42
Lietotāja statuss: Vērotājs
03.08.2011. 23:07
Iž 27 ... lietota no 2008 gada, Ieročos pirkta jauna, ar sarkano punktu Narconia.
Šauj pilnīgā šreijā JAU NO PIRMĀS DIENAS, bet kā jaunais mednieks visu laiku vainu novēlu uz sevi, ne uz jauno ieroci. Neviena cūka nav kritusi bez piedzīvojumiem. šauj i pa labi i pa kreisi ..uz augšu uz leju ...
esmu izmēģinājis dažādas lodes
brenekus
dupleksus
turkus
utt...
turki kaut cik precīzi iet ... pirmie šāvieni ....
kādam ir sajēga kas ar viņu ir?
to ka būs gudrinieki kas teiks lai aptinu ap koku un pērku citu es zinu, bet moš kādam ir ko pateikt....
Gvido Stūrmanis
Pēdējo reizi manīts 2011-08-03 23:42
Lietotāja statuss: Vērotājs
03.08.2011. 23:32
p.s.
ar sarkano punktu un bez tā šauj garām... ik pa laikam bisei kaut kas notiek - un šķiet, ka iet normāli.
Māris Markovs
Māris Markovs
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
04.08.2011. 01:22
Nu,iedod kādam labam šāvējam no pašu kolektīva,lai noņem skaidu.Ja bise ies precīzi,tad vaina "blīvē".Un kas tie par pirmajiem šāvieniem,cik tad reizes pēc kārtas tu vienā vakarā pa to cūku" plaucē":):):)?
Uģis Gizmo
Uģis Gizmo
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
04.08.2011. 01:49
Jaa es esmu tas gudrinieks kursh saka - aptin to ap koku... vai izkausee par spaini... vai piekar pie sienas... utt. utjp.
Bet es Tev iesaku vislabaak - aizej noslaani kaartiigi to kas Tev paardeva to IZ + veel tos kuri Tev ieteica pirkt IZ...
Nez kapeec mums ir taads nikjis - mediibaam iesakam IZ kas godiigi sakot ir reaals suuds - reaals, bet sportingam gan neiesakam IZ, bet gan Beretu vai ko citu... Kapeec - laikam jau atbilde ir vienkaarsha - IZ ir suuds kursh neiztur konkurenci...
Bet nekjer krenkji - Tu vismaz izpildi muuzseno teicienu un arii shauj garaam :D:D:D
Uģis Gizmo
Uģis Gizmo
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
04.08.2011. 02:00
Aaa jaa tas punkts arii ir izcils...
Un jaa suudam uzlikts virsuu suuds jau ir suudu kaudziite ;) Reaali Tev ir iesmeereejushi - apchakareejushi un man Tevis zeel jo Tu chakareejies jau vairaakus gadus...
Ja LV buutu normaala likumdoshana tad vareetu shaadus tirgonjus panjemt un kaartiigi izruuniit un shaadu smeereetaaju vairaaak nebuutu un jaunie mednieki dabuutu nevis shauj tur shauj shitur ieroci bet pusliidz normaalu mantu...
Aivars Savickis
Aivars Savickis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-27 11:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 1
04.08.2011. 08:04
Pašam ir IŽ-27E attiecībā uz šaušanuu ar lodēm - iet precīzāk kā renkuļi.
Par tavu sāpi : - vai starp kārbu un stobru nav šķirba (savienojuma vietā ir tādi kā aplīši)
- vai skatoties no patrontelpas stobrā redzami koncentriski apļi(salīdzināšanai paņem no kolēģiem)
Vai nu ir bijuši izpūsti stobri(stobra sašaurinājums jeb čoks ir kļuvis par cilindru) vai kāds no tiem ir mainīts vai stiķēts un lodējums ir nekvalitatīvs , bet to tikai speciālists tev pateiks.
Aivars Savickis
Aivars Savickis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-27 11:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 1
04.08.2011. 08:09
P.S. starp patrontelpu un stobru ...
Slēpts
04.08.2011. 08:20
Uģi domā mežā var izšaut tik pat cik sportingā, lai vajadzētu tik ļoti izturīgu bisi?
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
04.08.2011. 08:35
Uģi, ja visiem būtu biezāks maciņš, tad domāju visiem būtu stobri ne lētāki par štuku, bet tā kā katram ir savs maka biezums tāpēc arī katrs izvēlas to ko var. Var nedaudz pakrāt un iegādāties dārgāku stobru.
Pašam ar ir jaunais Iž, nu ierocis tā ne visai, labāk protams patīk vecie Iž vai Toz. Salīdzinot ar mūsdienu ražotiem Krievu ieročiem, tad tāda sajūta ka tagadējos ražo no naglām. Kvalitāte sūdīgāka. Šaušanas blīvums ar tā, jāpiemeklē munīcija. Esmu šāvis ar vecajiem Iž un Toz ieročiem, tiem blīvums labāks, bet pie nosacījuma ka ierocis nav sačakarēts. :)
Bet par problēmu, jau lielākoties aprakstīja Aivars.
Vēl var tiešām iedots ieroču meistaram un viņš tev 100% pateiks ar ir ar stobru.
Juris Orinskis
Juris Orinskis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
04.08.2011. 08:38
Izklausās pēc blīves, vai tās Norconias punkta vainas.Principā es to punktu uzreiz izmestu. Savādāk - lai cik līks tas stobrs, otrs ta tomēr nav tāds pats un arī līkais daudz maz pastāvīgi šaus kādā konkrētā vietā.Te šāvējam pat nav zināms, kur un kā tie stobri konkrēti šauj. Tikai izplūdis secinājums, ka slikti....un pie tam abi stobri uzreiz. Pat ar pavisam klabošu aizslēgu var tīri labi trāpīt, šāviena brīdī fiksējot stobru kādā atdures stāvoklī. Dažādas lodes var mēģināt šautuvē. Medībās tikai ar vienām.Vajag iedot pašaut kādam šāvējam, tad rasies skaidrība.