Bet uz lupatiņas pūšot, tas ātri izgaro un ir efektīvs vien 1-2 dienas. Varētu jau smidzināt katru otro dienu, bet ja jāapsmidzina entās platības, tas pat nemaz nav iespējams. Kas būtu, piemēram, ja uz mietiņiem sakarinātu tādus kā gaisa atsvaidzinātājus, un tos piepildītu ar šo pašu jifti? Varbūt tad aerosols neizgarotu tik ātri un biedētu cūkas ilgāku laiku?
Nem parasto virtuves shvamiti saput to un nedelu bedu nezini
Slēpts
06.08.2011. 11:40
Lētākais cūku atbaidīšanas veids(arī pat ļoti efektīvs) ir to pašu ballīšu šņori apsmērēt ar veciem cūku taukiem un apvilkt apkārt platībai.Iznāks daudz lētāk nekā kautkādi airesoli.Un atjaunošanai paņem ar taukainu lupatu pārvelc to šņori.Tas ir pierādīts un pats esmu par to pārliecinājies.Jo tādiem kartupeļu laukiem nav bijušas problēmas ar cūkām.
Guntar šoreiz tev nebūs taisnība! vismaz manā pagastā tas nelīdz, lai gan daudzi saka par tiem taukiem! :) es pat kilogramiem biju licis i to nelīdzēja. efekts bija pirmās 2 dienas. bet tad vairs nekā. :( manuprāt viss efektīvākais ir dūmi. un vecas krāsas vai kais cits kas spēcigi smako. :D
Slēpts
10.08.2011. 20:56
Es jau te kautkur rakstiju par tiem taukiem.Mūsu pusē kam kartupeļi ir iestādīti mežmalā un apvilkti ar šņori problēmas nebija ar cūkām-nevajadzēja vaktēt.Bet turpat apmēram 250-300m tālāk raka nost tikai tā jo nebija apvilkts šņoris.Cik bieži jaatjauno gan nezinu.Vel ir tādi kas liek apkārt elektrisko ganu.
Ja ganu ari musu pagasta izmantoja. No sakuma raustijās, bet tad pierada un tad jau gāja cauri. Ganjau Arī kāds sivēns izlīda un māte noteikti aptraka un nesas pakaļ . Un tad katru rītu varēja vienot par jaunu
Kas būtu, piemēram, ja uz mietiņiem sakarinātu tādus kā gaisa atsvaidzinātājus, un tos piepildītu ar šo pašu jifti? Varbūt tad aerosols neizgarotu tik ātri un biedētu cūkas ilgāku laiku?