No kurienes Damasks,kas ražojis,kamēr neredz neko nevar pateikt.Ja īsts Damasks nav problēmu,ja Pakistānas kalēja metinājums atstāj sev par papīrnazi vai piekar pie sienas.
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
19.08.2011. 12:33
Ja gribi vienkaarshi uztriit kautkaa, tad panjem parastu galodu un uztrin. Ja gribi labi uztriit, tad nopeerc Lansky Sharpener un arii asini uz nebeedu. Mediiibaas vari pietriit ar mazu dimanta galodinju. Tipa Victorinox, kas izskatas peec nagu viiliites. Nekaadu citu extru iznjemot ruuseeshanu un izskata tur nav.
Visi tie lansky un pārējie skrāpji, galodas un stieņi ir derīgi tikai tad kad ir izveidots pareizs zoba leņķis,ja esat ievērojuši tad neviena nopietna nažu firma nepārdod galēji uzasinātu asmeni.Pirmasinājums ir kādi35-37 grādi.Tas viss ir biznes jo blakus tiek piedāvātas galodas un šķidrumi un vēl atrunāts ka piem Pumas asmeni jāasina ar pumas tādu un tādu galodu it kā cita nekā nebūtu uz pasaules.Protams ja jums neizdodas tad jāgriežas tuvākajā konkrētās firmas servisā.:):).Protams kad ir izveidots pareizais lenķis lai to nenoveltu labākais ir Lansky Sharpener jo notur asināšanas lenķi un vienalga tas ir ja gribas spēlēties, kas arī protams nav nekas slikts.Ja ir daudz dažādu vajadzību nažu un nav daudz laika ko veltīt katram nazim tad reālākais variants ir zviedru Tormex-7(profesionālais)un Tormex-3(pusprofesionālais)asināmais rīks,pareizāk tecīla ar aprīkojuma komplektu un ādas brucināmo ripu.Par damasku,problēma ir kad asinot nobrūk cietās kārtas kamēr mīkstās vēl ir pārasmenī,vajadzīgas slepenās tehnoloģijas un iemaņas arī.:):):)
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
21.08.2011. 21:33
Dzintars, un kaapeec tad ar Lansky sharpener tavupraat nevar sakopt "nojaatu" griezhosho (krievu val.) "kromku"? Vai tieshaam neviena nepaardod riktigi uzasinaatu nazi??? Tad jau visu amerikaanju Benchmade, CRK, Buck tirgo pusfabrikaatus :D Par tik liela lenkja pirmasinaajumu taas ir pilniigas mulkjiibas. Var jau buut, ka kaada firma kautko taadu arii dara, bet nu tas noteikti nav taa, ka taa dara visi "nopietnie" kantori. Bez tam Lansky es varu iemest somaa liidzi, bet Tormek 7 ir 14kg aparaats.
Aldi,ja ir novelts asmens pats zini cik daudz jāņem nost metāla lai dabūtu atpakaļ taisnu slīpējumu un ar lanski tur ir ko stundu vai pat divas ko ņemties.Protams ka tormeksi sver,tie ir darbnīcas darbgaldiņi un protams nav domāti līdznēsāšanai,bet arī vienās medībās nav iespējams nobeigt nazi,ja vien lieto nažu vīli(uzvelkamo stieni),nevis iskapts strīķi.Var jau ņemt līdz to lanski trinamo un vakarā kad visi ieņem pa mēriņam visīti , demo versijā asinātnāt nazi,atrunājoties ka pašlaik neņemsi jo nažu trīšana ir viena fērlīga lieta.:D:D:D Par to firmas nažu asinājumu,tieši tā arī ir kā iepriekš teicu,tas tapēc lai pirktu viņu akmeņus un nažu eļļas,bizness.Piemērs Puma,Ka-Bar,Cold steel,Gerber,Deer Hunter,visi multitūli.Vieni no retajiem kas pārdod lietošanai gatavus nažus ir Victorionoks,EKA un somu-zviedru naži.Pat Zlatoustas nažiem ir Tjap-ļap asinājums.
22.08.2011. 12:15
Dzintars, Nu nav tiesa, ja tev ir rupjaa jeb videejaa dimanta galoda Lanskim, tad uztaisiit taisnu "kromku" var diezgan veikli. Protams, ka darbagalds ir darbagalds, bet nu piedodiet, tik cik man vajaga savus nazhus uzasinaat, es varu ari ar roku pachakareeties drusku ilgaak. Nav jau man nazhu asinaashanas darbniica :) Par to ruupniicas kromku. Spyderco, Benchmade un Buck naak ar normaalu 25 graadu kromku jau no ruupniicas. Personiiigi ir taadi, jeb koleegjiem ir. Mans subjektiivais viedoklis ir, ka Puma, Gerber un Deer Hunter nav tie labaakie nazhu paraugi, bez tam, ja jau pats njemies ar nazhiem, tad zini, ka drankjiigam metaalam vajaga lielaaku lenkji, lai vinjsh tik aatri nenotrinas.
22.08.2011. 12:19
Es personiigi uzskatu, ka par labiem ir atziistami shaadi metaali: 440C lielam mediibu nazim, ar ko var arii kruumus paskaldiit, jo tas ir gana noturiigs drupshanu, S30V ideaals ciets, bet veel labi asinaams teerauds kabatas nazim, no sitieniem pa kauliem gan baidas un varbuut veel vareetu njemt OPINEL Nr 12, ruusee gan maita un stiprinaajums pakaljaa, bet ljoti garsh un shaurs asmenis, kas ir eerts operaacijaam no pakaljgala :)
440 ir spāņu Nieto,viegli trinas un tikpat viegli notrulinās,labs gaļai ja ir stienis pa rokai,taisnība arī krūmiņus apcirst derēs.S30V nepazīstu vai nav tas ko sauc par medicīnas tēraudu?Opinelu lietoju ir kā saki tikai ar viņu nedīrājas cūka,kā tiec līdz bruņām tā prieki izbeidzas.Labāk palika kad uzdzinu piecšķautņu asinājumu 20 grādu,bet tikai drusku
Ja gribi labi uztriit, tad nopeerc Lansky Sharpener un arii asini uz nebeedu. Mediiibaas vari pietriit ar mazu dimanta galodinju. Tipa Victorinox, kas izskatas peec nagu viiliites.
Nekaadu citu extru iznjemot ruuseeshanu un izskata tur nav.
Vai tieshaam neviena nepaardod riktigi uzasinaatu nazi??? Tad jau visu amerikaanju Benchmade, CRK, Buck tirgo pusfabrikaatus :D
Par tik liela lenkja pirmasinaajumu taas ir pilniigas mulkjiibas. Var jau buut, ka kaada firma kautko taadu arii dara, bet nu tas noteikti nav taa, ka taa dara visi "nopietnie" kantori.
Bez tam Lansky es varu iemest somaa liidzi, bet Tormek 7 ir 14kg aparaats.
Par to ruupniicas kromku. Spyderco, Benchmade un Buck naak ar normaalu 25 graadu kromku jau no ruupniicas. Personiiigi ir taadi, jeb koleegjiem ir.
Mans subjektiivais viedoklis ir, ka Puma, Gerber un Deer Hunter nav tie labaakie nazhu paraugi, bez tam, ja jau pats njemies ar nazhiem, tad zini, ka drankjiigam metaalam vajaga lielaaku lenkji, lai vinjsh tik aatri nenotrinas.