Šodien vārdadienu svin Una, Unigunde, Dzelme, Benedikts, rītdien - Tamāra, Dziedra
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - jelgavnieki

Aivars Lapa
Pēdējo reizi manīts 2013-03-09 17:06
Lietotāja statuss: Lietotājs
31.08.2011. 22:54
labvakar.
tātad Mellīzeris(dīķis Vītoliņos). tur var vai nevar medīt pīles?
Jānis Ģirnis
Jānis Ģirnis
Pēdējo reizi manīts 2019-03-03 23:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
31.08.2011. 23:22
Ja ir publisko ūdenstilpņu sarakstā, tad iespējams (ja nav kāds dabas liegums) var, bet, ja dīķis parastais, tad meklē vien kura kolektīva teritorijā tas atrodas vai arī kam tas pieder un ej saskaņot savu vēlmi ;)
Slēpts
31.08.2011. 23:32
Var , ja esi medību tiesību lietotājs:)
Slēpts
01.09.2011. 08:26
Man būs domāt ka nē, jo šis dīķis atrodas privātīpašuma teritorijā (tā vismaz bija pagājušo gadu). Saimnieks dzīvo vecajā mežniecībā, kas ir Kalnciema - Dalbes ceļa. Mēs pie viņa braucām reizes 5, līdz vienu reizi satikām un to pašu reizi nebija runājams, jo bija stiprā kunga dūšā un metām mieru.
Rihards Bērziņš
Rihards Bērziņš
Pēdējo reizi manīts 2015-12-16 16:31
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
01.09.2011. 10:00
Mellīzeris pilnīgi noteikti NAV publiskā ūdenstilpne! Esmu tur medījis kā medību tiesību lietotājs, bet šogad tur, ja nemaldos, ir liegums!!!
Juris Bērziņš sen.
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
05.09.2011. 10:23
Mellīzeris ir ārpus publiskajiem ūdeņiem un atrodas dabas parka "Svētes paliene" teritorijā. No Teteles pa Lielupi uz leju viss ir vienos liegumos līdz pat Klanciemam un tālāk - kā viens liegums beidzas, tā nākamais sākas. :( Man arī par to sirds sāp ...
Osvalds Nolbergs
Pēdējo reizi manīts 2022-11-21 23:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: jelgavas. raj.
Medību stāžs: 8
Aprīkojums: Biistams
Suņi: krievu eiropas laika
Medību trofejas: 3
05.09.2011. 18:36
Juri kur var atrast informāciju par tiem liegumiem. Pāgajušajās brīvdienās apzvanijām VMD, jo arī biju dzirdējis par kaut kādiem mistiskiem liegumiem lielupē.
VIŅU ATBILDE BIJA, KA TAS ESOT MUĻĶĪBAS.
(Zvatīts tika arī mežzinei)
Juris Bērziņš sen.
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
07.09.2011. 09:22
Par šo tēmu jau esmu izteicies un linkus licis topikos saistībā ar pīļu medībām gan šajā, gan paralēlajā pasaulē. Arī par VMD kompetenci esmu šokā - man viņi šīs muļķibas, ka viss ir muļķības, berza ausīs divus gadus. Rakstiski palūdz, LAI VIŅI TO UZRAKSTA UZ PAPĪRA un tad to papīru glabā patronsomā.
Links uz vienu no liegumiem (caur apakšlinkiem pats atradīsi pārējo - i noteikumus, i karti): http://www.daba.gov.lv/public/...
Slēpts
07.09.2011. 09:43
Juri, paldies par info, tiešām tā ir Svētes paliene (2008 gada 03.03 MK noteikumi Nr 134). Šo noteikumi nosaka:
10. Dabas lieguma zonā aizliegts:
10.1. medīt ūdensputnus;
Jānis Ģirnis
Jānis Ģirnis
Pēdējo reizi manīts 2019-03-03 23:21
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
07.09.2011. 10:51
Juris Bērziņš sen.
Par šo tēmu jau esmu izteicies un linkus licis topikos saistībā ar pīļu medībām gan šajā, gan paralēlajā pasaulē.

Mani visvairāk fascinē veids, kādā var nonākt līdz rezultātam, t.i. kā mednieks var noskaidrot vai konkrētā ūdenstilpnē viņš drīkst medīt - ir jābūt reālam faķīram teritorijas pārzināšanā, kā arī jābūt apveltītam ar gaišredzību vieglā formā, lai nojaustu, kurā no liegumiem attiecīgā ūdenstilpne varētu būt iekļauta! Otrs variants - izpētīt visus liegumus un ar tiem saistītos noteikumus un pielikumus, kā arī Pašvaldības noteiktos ierobežojumus teritoriju izmantošanā, piekam tas nenozīmē, ka uz doto brīdi noteikumos nenotiek izmaiņas un attiecīgā ūdenstilpne jau ir iekļauta kādā jaunizveidotā vai paplašinātā liegumā, par ko informācija taču bija publiskota Latvijas vēstnesī! Ar nelielu devu ironijas, bet bardaks šajā jomā ir milzīgs, piekam malējais, protams, ir mednieks, kuram ir iespēja izbaudīt visu likuma bardzību uz savas ādas, jo nezināšana taču neatbrīvo no atbildības :)