Renār vēl nevaru komentēt šī brīža cenas uz āpša taukiem tad tā ir vēl normāla cena, vienubrīd Rīgā cena bija sasniegta rekordliela, kā viens kolēģis teica pats šokā bija vienā vietā piedāvāja par litru āpša taukiem 300 lvl, pus litrs 150 lvl. Vot tas tiešām ir dārgi. Tajā gadā bija tik dārgi jo āpšu bija nomedīts maz, bet pieprasījums bija liels. Par uzlējumu tā ir normāla cena. Pie manis maksā pus litra uzlējums 15 laši. citviet vien par pārīti dziedzeru prasa tos pašus 15 lašus ja pat ne vairāk. Atkarībā no piedāvājuma un pieprasījuma.
Rūdi tie kas nezina cik darba ir pie tiem taukiem tie arī domā ka tas ir 5 min darbs. Lai pamēgina kādas 5-6 stundas pasēdēt pie gāzes un patvaicēt tos taukus. Bet ja godīgi tad pieprasījums pēc āpša taukiem pieaug katru gadu un pie tam vairāk ir pavasarī nekā rudēni, tas ir kamēr var iegādāties lētākā cenā tikmēr daudzi pat ausi nekustina, bet kād bēda uznāk ,tad jau par vēlu dienā ar uguni neatradīsi un tad kāds izvelk no kāda tumšā stūrīša vecos krājumus un pārdot par 50 lvl vismaz puslitrā. Vēl iegādājoties āpsā taukus jāpievērš viņu konsistencei, krāsai jo gadās ka daudzi vilto āpša taukus un atjauc ar liellopu vai cūku taukiem :( Jo daudzi manējie bija uzkērušies uz tādiem, un tagad labāk pārmaksāt to pašu 5-10 lati pa virsu un zin ka tie tiešām ir āpša tauki bet nevis kaut kāds kokteilis. Pie vieniem kadriem skatos 366 dienas gadā tiek pārdoti āpša tauki ,tāda sajūta ka tie tur āpši tiek turēti kā fermā un tiek slaukti kā govis.
Noķer āpsi, un sāc slaukt kā govi, tauķi pati pa sevim tecēt sāk :) Bet ja nopietni tas ir ļoti ilgprasīgs darbs. Nodīrā āpsi, lielākās tauku rezerves ir tieši uz muguras pakaļcisku pusē, vēl ja trekns āpsis ir arī citās ķermeņa daļās. Taukus samaļu gaļas mašīnā, ielieku kastrolē, to kastroli ielieku lielākā kastrolē tur pieleju ūdeni un tvaicēju kādas 5-6 stundas. Noleju, saleju pa burciņām un lieta darīta. Patstāvīgi jāskatās lai ūdens neizvārās, savādāk tauķi zaudēs savu veselības eliksīru :) Var būt kāds savādāk darās??? Tad kāds pielabos :)
Par uzlējumu tā ir normāla cena. Pie manis maksā pus litra uzlējums 15 laši. citviet vien par pārīti dziedzeru prasa tos pašus 15 lašus ja pat ne vairāk. Atkarībā no piedāvājuma un pieprasījuma.
Vēlāk gan cena strauji kritās,bet lētāk par 30ls nepardodu puslitrā.
Bet ja godīgi tad pieprasījums pēc āpša taukiem pieaug katru gadu un pie tam vairāk ir pavasarī nekā rudēni, tas ir kamēr var iegādāties lētākā cenā tikmēr daudzi pat ausi nekustina, bet kād bēda uznāk ,tad jau par vēlu dienā ar uguni neatradīsi un tad kāds izvelk no kāda tumšā stūrīša vecos krājumus un pārdot par 50 lvl vismaz puslitrā.
Vēl iegādājoties āpsā taukus jāpievērš viņu konsistencei, krāsai jo gadās ka daudzi vilto āpša taukus un atjauc ar liellopu vai cūku taukiem :( Jo daudzi manējie bija uzkērušies uz tādiem, un tagad labāk pārmaksāt to pašu 5-10 lati pa virsu un zin ka tie tiešām ir āpša tauki bet nevis kaut kāds kokteilis. Pie vieniem kadriem skatos 366 dienas gadā tiek pārdoti āpša tauki ,tāda sajūta ka tie tur āpši tiek turēti kā fermā un tiek slaukti kā govis.
Un pēc tā visa kamēr sagatavo tos taukus tiešam negribas lētāk tirgot.
Bet ja nopietni tas ir ļoti ilgprasīgs darbs. Nodīrā āpsi, lielākās tauku rezerves ir tieši uz muguras pakaļcisku pusē, vēl ja trekns āpsis ir arī citās ķermeņa daļās. Taukus samaļu gaļas mašīnā, ielieku kastrolē, to kastroli ielieku lielākā kastrolē tur pieleju ūdeni un tvaicēju kādas 5-6 stundas. Noleju, saleju pa burciņām un lieta darīta. Patstāvīgi jāskatās lai ūdens neizvārās, savādāk tauķi zaudēs savu veselības eliksīru :)
Var būt kāds savādāk darās??? Tad kāds pielabos :)