Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
11.10.2011. 22:58
Šodien nedaudz pāri pl. 22.00 taisos braukt no saviem laukiem mājās, pasaucu suņus, viens atskrien uzreiz, divi pēc neilga brīža no ceļa puses. Saspundēju suņus pa vietām un braucu ārā no pagalma, tumšs, mašīnai tālie uguņi, un te pēkšņi, izbraucot no pagalma,uz to pusi, no kuras suņi bija atskrējuši, redzu ceļa vidū (kādus 30 m no mājas, lai te nesāk *irst) guļam beigtu baltu kaķi! Nu manējie jau ar pašu kaķiem sadzīvo ļoti labi, bet svešu ,ja noķertu, noteikti nomušītu. Un tā nu man tirpas pāriet, vienā mirklī mēģinu atcerēties, kuram no kaimiņiem ir balts kaķis? Nu nav nevienam! Izkāpju no mašīnas, eju klāt, un kad esmu tikai pāris metrus no nelaiķa, redzu... ka tas ir balts veikala maisiņš!!! Bet es taču REDZĒJU kaķi!!!!! Redzēju viņa atpakaļ atliekto galvu, austiņas, ķepiņas... asti... Un tā es kādu minūti stāvēju un stulbi skatījos uz saņurcītu polietilēna gabalu man pie kājām :) Īstenībā, par šo tēmu esmu domājusi sen. Esmu runājusi ar daudziem nelaimes gadījumu vaininiekiem, un arī ar tādiem, kas bijuši tikai mirkli no liktenīgās rīcības, un VISI viņi teica, ka šāvuši vai tēmējuši uz SKAIDRI SASKATĀMU UN ATPAZĪSTAMU mērķi. Jo mūsu acis ne vienmēr rāda to, kas patiesībā ir!
Žanna,domāju , ka Jums ir tieši tāda fobija , kā man . un , līdz pat šim brīdim es atceros visus iespējamos savus "braukšanas upurus - vardes ,lapsas , j.suņus , u.t.t.,,Bet , ko lai dara , tāda ir dzīve.
Aigaram - Žetons! :) Bet ko tad visi teiks, ka šāvu pa neskaidru mērķi, tāpēc arī sašāvu kolēģi??? Skaidrs, ka teiks, ka bija 100% cūka, nokrita mednieks!
100% drošību var panākt tikai uz papīra. Un labi, ka tā, jo dzīve ir daudz krāsaināka. Nezin vai tik daudzi kāptu kalnos, ja laiku pa laikam kāds nenonāktu lejā ar būkšķi. Tāpat rallijus nezin vai kāds skatītos ja tur iekšā nebūtu arī sava daļa riska. Tāpat medībās: skrien kuilis, jāšauj, bet kur dzinējs? Kur kaimiņu Pēteris? Vai sēņotājs? Protams, ir risks. Bet tas risks jau arī pieder pie medību azarta. Daudzi var palielīties, ka visus sarkanos luksoforus dzīvē pamanījuši? Bet sāls ir divās lietās: neriskēt bez jēgas un ņemt vērā brīdinājumus. Noturēju maisiņu par kaķi? Atradu nejauši patronu stobrā? Paga, jāpadomā,ko vēl es varu nepamanīt? Nepārliecinātība par sevi ir veselīga. Ziepes sākas citur: kad kāds iedomājas ka visu pamana un viņam nekas negadīsies. Visi kas savāra ziepes ir no šitās zortes. Paskatieties, kas parasti noslīkst. Kā autokursos mācīja: bīstami ir divi periodi, pirmais, kad vēl nekā nemāk, un otrais, kad sāk domāt ka kaut ko jau māk. Tas otrais, diemžēl, var ieilgt.
12.10.2011. 12:17
Nu, aigaram ar humoru viss ir OK ;) Induli, domāju, ka Tev visi piekritīs. Net nu ar Andi gan varētu pastrīdēties! redzi, tie cilvēki, kas ir izšāvuši, protams, teiks, ka redzēja cūku, bet nokrita mednieks! Viens tāds man teica- redzēju briedi, pat ragus redzēju!!! (Kaut gan kungs, ko par briedi noturēja nemaz nav precējies :) ) GBet kāpēc to pašu saka arī tie, kas tomēr nav izšāvuši? turēja uz muškas cūku ar sivēnu, nolēmis pagaidīt, lai iznāk uz stigas... iznāca dzinējs ar suni... Kāpēc to saka, šādus un desmitiem līdzīgus gadījumus? Mednieki ar 20-30 gadu stāžu? saka, lai brīdinātu, jo varēja taču paklusēt, neviens tak nekad neko nebūtu uzzinājis!
Tas ir adrenalīns! Tik ļoti grib redzēt medījamo lopu, ka "ieraudzīja" ar! Un jo mazāk šautuvē šaus, jo vairāk tas būs, jo, ja maz šauj, ļoti gribās uzšaut, tad arī šauj uz skaņu, uz kustību utt...
12.10.2011. 13:31
Daudziem adrenalīns. Bet daudziem arī acu apmāns. Nu , piemēram, es. Stāvot uz numura, dabīgi, ka mēs visi gaidam zvēru. Bet beigtu kaķi savas mājas priekšā es nemaz nebiju gaidījusi ieraudzīt.
Man šis variants ir labi pazīstams,labu laiku atpakaļ medībās ejot pa taku redzu stāv buks,metu pie vaiga plinti,šis nekust,domāju kaut kas neriktīgs ar to buku,vēl piecērtu kāju pie zemes,nekust,eju skatīties celms.Domāju ka man pašam jumts aizbraucis,stāvu uz taciņas nāk mūsu vīri,rādu pa gabalu lai ir klusi un ka mežā kaut kas ir.Izrādījās ka ar mani viss ir kārtībā,vēl divi veči to celmu ņēma uz grauda!
Īstenībā, par šo tēmu esmu domājusi sen. Esmu runājusi ar daudziem nelaimes gadījumu vaininiekiem, un arī ar tādiem, kas bijuši tikai mirkli no liktenīgās rīcības, un VISI viņi teica, ka šāvuši vai tēmējuši uz SKAIDRI SASKATĀMU UN ATPAZĪSTAMU mērķi.
Jo mūsu acis ne vienmēr rāda to, kas patiesībā ir!
Bet ko tad visi teiks, ka šāvu pa neskaidru mērķi, tāpēc arī sašāvu kolēģi??? Skaidrs, ka teiks, ka bija 100% cūka, nokrita mednieks!
Induli, domāju, ka Tev visi piekritīs. Net nu ar Andi gan varētu pastrīdēties! redzi, tie cilvēki, kas ir izšāvuši, protams, teiks, ka redzēja cūku, bet nokrita mednieks! Viens tāds man teica- redzēju briedi, pat ragus redzēju!!! (Kaut gan kungs, ko par briedi noturēja nemaz nav precējies :) ) GBet kāpēc to pašu saka arī tie, kas tomēr nav izšāvuši? turēja uz muškas cūku ar sivēnu, nolēmis pagaidīt, lai iznāk uz stigas... iznāca dzinējs ar suni... Kāpēc to saka, šādus un desmitiem līdzīgus gadījumus? Mednieki ar 20-30 gadu stāžu? saka, lai brīdinātu, jo varēja taču paklusēt, neviens tak nekad neko nebūtu uzzinājis!
Nu , piemēram, es. Stāvot uz numura, dabīgi, ka mēs visi gaidam zvēru. Bet beigtu kaķi savas mājas priekšā es nemaz nebiju gaidījusi ieraudzīt.
Nu bet tomēr- kas attēlots uz karafes vienu postu augstāk? ;)