Sveiki! griežos jo esmu bez izejā - ir divi bebri, bet nav kur tos direktorus saglabāt - repektīvi saldētavā vieta aizņemta! Ja kādam ir ieteikumi/veidi/padomi ka saglabāt gaļu bez saldēšana būšu ļoti pateicīgs! Vai arī kādas desu ražotnes telefona numurs Jelgavas apkārtnē, bet vai šie ņems tik maz - divus bebrus??? PALDIES!!!!
Aprīkojums: K2 tupeļmotors un vēl izh-27; HAENEL Jaeger 10
Suņi: Asspalvainais foksterjers
Medību trofejas: 7
24.10.2011. 17:24
Ieliec marinādē un nožāvē pēc tam ātri vien apēdīsi, nebūs nemaz jāglabā un pirkstus vēl aplaizīsi! Kā uztaisīt labu marinādi var atrast šajā pašā forumā. Vai arī aizved uz saldētavu pie kaimiņiem, radiem.
Tak ņem un nokūpini,pietiks labi ja divām alus pasēdēšanām,ja kas kūpināts arī ilgi glabājas tikai kaltējas un paliek vēl labāks.
Slēpts
24.10.2011. 20:27
Atkaulo un sasaldē gaļu.Nebūs nemaz tik daudz.Kad piebeigsi vēl pārēti ,aizved uz saldu uz Ardex konservu cehu.Kaulus savāks jebkurš medību suņa īpašnieks!!
Aprīkojums: Tika T3 3006, Browning Long Trac 3006, CZ455 22Lr, MC 21-12
Suņi: ir
26.10.2011. 00:33
Divi bebri, tātad apm. 6-10 kg gaļas. Vismaz pie mums no bebra izmanto tikai šķiņķus un karbonādes, pārējais tiek musu sunīšiem. Neticu, kad kautviens desu cehs taisīs 10 kg bebru desas.
Galvenais kārtīgi izmērcēt to bebruka gaļu, lai mazāk justos bebra piegarša. Es mērcēju ūdenī diennakti, vēlams mainīt ūdeni pēc katrām 6 stundām. Vēlāk kā jau minēja kolēģi iemarinē, un vari žāvēt vai pagatavot kotletes, desas, kupātus, kā saka kā sirds vēlas.
Plikā ūdenī? Te jau bija minerālūdens un citi varianti. Nu, lai gan esmu mednieks, netīk man tā bebra īpašā piegarša- tur pat ar šņabi nevar līdzēt:) Varbūt tiešām kādam ir kāds 100% šāds vai tāds variants, nu ne jau *pietaisīt* pilnīgi bez jebkādas garšas... Vēl- kāpēc vecāks bebrs (10-20kg dz-svars) ir veca zole pēc kūpināšanas, vai nu galīgi neko vairs nejēdzu? Jaunais jā- mīksts un maigs, kā mutautiņš!
Es atkal ielieku apstrādātu bebru 20 L spainī un pieleju pilnu ar akas ūdeni un uz to ūdens kvantumu lielā ēdamkarote etiķi. Un tā trīs reizes. Uz ceturto parastā ūdenī. Varbūt piegaršu pilnībā neiznīcina, bet visas asinis un lielāko daļu smaku izvelk, un gaļa ilgāk turas un nebojājas. Nu un tad jau kā te augstāk ir minēts! Labāk jau laikam atkaulot un tad kotletes, vai arī ledusskapī! Pēc mērcēšanās etiķī savu nedēļu vēsumā stāv bez problēmām, bet pa to laiku jau arī notiesā!
Lai gan medījumu gādāju, bet ar gatavošanu absolūti esmu uz Jūs. Toties sieva ir dikti naska uz visādiem experimentiem. Nesen atklāja pagaidām efektīvāko metodi, kā tikt vaļā no specifiskās bebra piegaršas - novāra pirmajā ūdenī, tad liek vārīties īstajā - sanāk kā vistas gaļa, bez smakas un mīksta, taisi sautējumu vai zupu. Kotletēm šis variants īsti nederēs, tāpēc tām piemaļu speķīti un pieber kadiķogas (maltas) - galvenais ar tām nepārforsēt.
griežos jo esmu bez izejā - ir divi bebri, bet nav kur tos direktorus saglabāt - repektīvi saldētavā vieta aizņemta!
Ja kādam ir ieteikumi/veidi/padomi ka saglabāt gaļu bez saldēšana būšu ļoti pateicīgs!
Vai arī kādas desu ražotnes telefona numurs Jelgavas apkārtnē, bet vai šie ņems tik maz - divus bebrus???
PALDIES!!!!
Vai arī aizved uz saldētavu pie kaimiņiem, radiem.
Es mērcēju ūdenī diennakti, vēlams mainīt ūdeni pēc katrām 6 stundām.
Vēlāk kā jau minēja kolēģi iemarinē, un vari žāvēt vai pagatavot kotletes, desas, kupātus, kā saka kā sirds vēlas.