Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
06.11.2011. 15:53
Nu diemzel lidz mums nav nonakusi precizi Artemidas vai Dianas svetku datumi .. Bet vispar mani jau sen ir ideja uztaisit sizetu par samaniskajiem medibu ritualiem!
Šamaņu rituālu vietā labāk gan noderētu kaut kas tuvāk zemei. Savulaik bauriem medīšana bija liegta, varēja tik baronlielskungs niekoties. Varbūt derēja apkopot muižnieku tradīcijas, rituālus, tad Latvijas brīvvalsts un komunistu laiku tikumus. Varētu laba grāmata sanākt. Vēl varētu salīdzināt ar mūsdienām varbūt der, ko atmest, ko no pagātnes pārņemt un uzrakstīt savu "pirātu" kodeksu. Iespējams, ka līdzīga satura grāmata ir, bet es tādu neesmu redzējis. Kādā tēma iepriekš Dzintars kaut ko par tradīcijām un līdzīgām lietām jautājumu mēģināja pacelt.
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
06.11.2014. 13:30
atkal jau Sv.Huberta diena aizvadīta un atkal Latvijā klusums. vai tas tikai ta škiet un kāds kolektīvs kaut kur rīko pasākumus 3 novembrī? aicina mācītajus uz medībām, lai saņemtu svētību? Ka ir ar šīm tradīcijām mūsu valstī? kaut kur Latgales puse kāds kolektīvs rīkojot šaušanas sacensības utt ar mielastu tieši 3 novembrī... ir tā? Būšu pateicīga par inforāmāciju, jo gatavoju rakstu Medībām :) var rakstīti privāti murkata.sterna@gmail.com
Savulaik bauriem medīšana bija liegta, varēja tik baronlielskungs niekoties. Varbūt derēja apkopot muižnieku tradīcijas, rituālus, tad Latvijas brīvvalsts un komunistu laiku tikumus. Varētu laba grāmata sanākt. Vēl varētu salīdzināt ar mūsdienām varbūt der, ko atmest, ko no pagātnes pārņemt un uzrakstīt savu "pirātu" kodeksu. Iespējams, ka līdzīga satura grāmata ir, bet es tādu neesmu redzējis. Kādā tēma iepriekš Dzintars kaut ko par tradīcijām un līdzīgām lietām jautājumu mēģināja pacelt.
Ka ir ar šīm tradīcijām mūsu valstī?
kaut kur Latgales puse kāds kolektīvs rīkojot šaušanas sacensības utt ar mielastu tieši 3 novembrī... ir tā?
Būšu pateicīga par inforāmāciju, jo gatavoju rakstu Medībām :)
var rakstīti privāti murkata.sterna@gmail.com