Šodien vārdadienu svin Mihails, Miķelis, Mikus, Miks, Miģelis, rītdien - Menarda, Elma, Elna
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - desu ilgstoša uzglabāšana


Māris Māris
Pēdējo reizi manīts 2017-01-15 20:37
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 1
08.11.2011. 18:49
gribētu zināt kā labāk ilgstoši uzglabāt žāvētas desas lai tās pēc iespējas mazāk zaudetu savu pirmreizājo garšu,smaržu esmu dzirdējis ka iekonzervē(ievāko burkās) kā pareizi to izdarīt iepriekš paldies par padomiem!
Krišs Dubrovskis
Krišs Dubrovskis
Pēdējo reizi manīts 2020-01-28 10:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: trikataskaleji.blogspot.com
Medību stāžs: no 2001
Aprīkojums: 3 stroķi
Suņi: krievu eiropas laika
Medību trofejas: 17
08.11.2011. 19:10
man zinamais variants ir saldetava.nav jau baigi forshi,bet vismaz nebojajas.
Dzintars Graudužis
Biedriba Medniekiem.lv
Dzintars Graudužis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-26 18:25
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
08.11.2011. 20:01
Man glabājas ledusskapī,pamazām izkalst , paliek cietākas un garšīgākas.Pelējums uz dabīgā apvalka nav bojāšanās pazīme,galvenais lai nebūtu mitruma.
Ilmarsons .
Pēdējo reizi manīts 2013-04-12 22:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.
Medību stāžs: >20
Aprīkojums: Savage 308win
Medību trofejas: 1
08.11.2011. 20:19
Es uzglabāju tajā pašā kūpinātavā-oktobrī kūpinātas var ēst līdz Ziemassvētkiem-kad iegribas-pacel vāku un izņem pa līkumam.
Uģis Jansons
Uģis Jansons
Pēdējo reizi manīts 2020-09-14 22:15
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Zemgales līdzenumi
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: 16kal;7mm Rem.Mag.
Suņi: Latvijas dzinējs
08.11.2011. 21:04
Vēl variants ir ielikt vakuuma maisiņā, labi glabājas un neuzsūc citus aromātus!
P.S K.Ulmaņa muzejā redzēju labu štelli kā senāk uzglabāja ilgāk gaļu un zivis-bija atsevišķa kūpināmā istaba ar ļoti lielu,platu skursteni kurā arī kāra iekšā visu to mantu(skurstenī) pēc nokūpināšanas turpat arī uzglabāja, galvenais lai nebūtu pārāk mitrs gaiss!
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2020-04-06 16:48
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
09.11.2011. 08:56
Ir vairāki varianti kā jau minēja kolēģi.
Saldētava. Paņem katru žāvēto desu ietin atsevišķi avīzē un skaisti saliec saldētāvā, protams jau nebūs kā svaiga, bet garšas ziņā daudz neatšķirsies no svaigi žāvētas.
Otra lieta var leduskapī vai kā es pakaru bēniņos labi vēdināmā vietā, desas izkalst līdz kļūst cieta un tad pie aliņa pirtiņā pa pirmo uz urā aiziet!
P.S. vairāk tomēr garšo jau izkaltušas desas, svaigi žāvētas nu tā ciemiņus uzcienāt. Un kā jau minēja kolēģi tas pelējums nekā traka nav, paņem nomazgā ar siltu ūdeni un pelējums kā arī ādiņa viegli atdalīsies no desas. Pašai desais nekādas skādes ūdens neizdarīs :)
Māris Krūmiņš
Pēdējo reizi manīts 2013-04-29 10:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: 11
Aprīkojums: Bise
Suņi: Laikas
09.11.2011. 09:44
lai desas ilgi uzglabātu jāliek vakumma maisos un sasdētavā! citādi tās ar laiku stāvot saldētavā izžust un pievelk citu aromatu.
Gvido Ķepītis
Gvido Ķepītis
Pēdējo reizi manīts 2017-02-19 13:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: Fausti Stefano 12 kal; Iž 16 kal; Marlin 983 T 22 WMR;
Suņi: 2 Latvijas dzinēji un gs. taksis
Medību trofejas: 6
09.11.2011. 10:32
Edgar, tikai ne avīzē,vēl eksistē arī pārtikas ietinamais papīrs, jebkā tautā sauc - sviestpapīrs.Avīze ir pilna ar visu iespējamo drazu,tajā skitā ar Zn un Pb . Domāju, ka saprati, kas tie tādi ir.
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2020-04-06 16:48
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
09.11.2011. 11:57
Gvido sorry ne tā pierakstīju, nu tie kas gribēja saprata mani. Protams veselīgāk ir speciāli domāto papīru izmantot. Bet lauku vecim būs pie vienas vietas ko satur tā avīze. Kā izmantoja to tā un izmantos :)
Protams vakums ar laba lieta.
Par to papildus visādu garšu uzsūkšanos ir tikai tad kad vienā saldētavā glabā, gan sēnes, gan ogas, gan vēl kautko kas saldējams tāpēc arī veidojas tāda garšas buķete.
Ļoti esmu pret sasaldētām zivīm saldētāvā, ja kādu nedēļu pastāv nekas, bet ja ilgāku laiku, tad visa saldētava ar zivi sāk smaržot, viss kas sasaldēts ar piesūcinās ar zivs garšu, un ja zivs ilgāk pastāv, jau garšas ziņā pat tuvu nestāv svaigai zivtiņai. Kā saka pēc iespējas ātrāk tomēr jānotiesā to sasaldēto desiņu, bet manis domājams ilgāk apr gadu tomēr nevajadzētu tur to uzglabāt!!!
Guntis Klēģers
Guntis Klēģers
Pēdējo reizi manīts 2020-04-22 21:52
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
14.11.2011. 19:04
Es uzglabāju sekojuši - ievietoju desas burkā, ielieku arī sveces gabaliņu, kuru aizdedzinu un aizvākoju ar metāla vāciņu. Svece izdedzina skābekli un nodziest. Vēsā vietā tādā veidā desa glabājas vairākus mēnešus.Vēl iesaku izmantot dažāda tilpuma burkas - dažādām dzīves situācijām.