Šodien vārdadienu svin Gvido, Atvars, rītdien - Dagne, Dagnis
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Meža kamera (kamera Igauniajs meža netālu no Tartu)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 12 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.12.2012. 18:31

Edgars Zaezerskis
Pēdējo reizi manīts 2016-04-21 22:35
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ludza
11.11.2011. 21:12
Nu tad beidzot kārtējo gadu pēc kārtas ir ieslēgta meža webcamera! šeit ir saite ar online - mms://tv.eenet.ee/siga kā arī saite uz oficiālo foruma sadaļu - http://www.looduskalender.ee/f...
Jau kopš 2009. gada Igaunijas mežos tiek uzstādīta kamera, kura filmē visu diennakti, kameru ieslēdz kā tikai zeme sasalst, un šogad kā par bīnumu kamera ir ieslēgta agrāk nekā ierasti! Šo kameru ir iemīļojuši visās pasaules malās, arī Latvijā plašu ievērības cienību ir iemantojusi ši kamera, iepriekšējo gadu tika uzstādītas 2 kameras, kurās mēs varējām baudīt dzīvniekus, neizejot no mājām.
Katru gadu pie barotavām var redzēt mežacūkas, stirnas, lapsas, jenotsuņus, aļņus, kā arī oficiālajā forumā man pateica, ka apkārtnē ir manīti lāči un lūši, bet līdz šim viņi netika manīti kameras objektīva priekšplānā. Barotavā katru dienu tiek pienests ēdiens, tāpēc katru vakaru var redzēt kā iznāk pamieloties kāds meža zvērs.
Es nešaubos, ka par šo kameru zināja jau daudzi, bet es tomēr centos sniegt kādu informāciju, ja nu kāds dzird pirmo reizi par šo kameru.
Iespējams, ka šo foruma tēmu vajadzēja pievienot kādā citā sadaļa, bet es izvēlējos tieši medniekiem.lv TV, jo kā ne kā tas ir kā kino, kā arī vēlētos dzirdēt vidokli par to, vai Latvijā arī ir kādas iespējas izveidot tāda tipa kameru? Saprotu, ka finansiāli tas nav lēti, bet tomēr vēlētos dzirdēt Jūsu viedokli par to!
Tagad mēs varam arī baudit skaistāko, kas cilvēkam var piederēt jeb dabu, pat tad kad nav iespējas braukt uz mežu!
Andris Zariņš
Biedriba Medniekiem.lv
Andris Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2023-03-15 15:56
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
11.11.2011. 21:54
Pirms gadiem laikam cetriem vai pieciem es no (toreiz) Rigas meza agenturas iesniedzu MSAFam analogisku projektu par sadas kameras uzstadisanu pie Ogres Rigas mezu briezu darza. Tacu diemzel sis projekta pieteikums netika atbalstits. Drosi vien bija citi svarigaki un vertigaki atbalstami.... :((
Var jau but izdosies so ideju realizet citur Latvija un par cita Fonda lidzekliem.
Māris Lācis
Māris Lācis
Pēdējo reizi manīts 2014-01-19 10:47
Atrašanās vieta: Viesīte
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: 22lr, 12cal, 308win
Suņi: asspalvainais foksterjers X2
11.11.2011. 21:55
Mūsdienās nav problēmu ar šāda veida kamerām. Šobrīd lielākā problēma barotavā ir elektroenerģija un internets. Man pašam barotava ir ap 300m metru attālumā no mājas. Barotavā ir mašīnas akumulators, kamera un raidītājs uz māju. Mājā ir pieslēgts DVR(digitālais video rakstītājs). Un es pat atrodoties ciemos pie kaimiņa redzu savā nokiā telefonā, kas notiek man barotavā online režīmā. Ja aizstieptu vadu tos 300metrus, nevajadzētu akumulatoru. Vai arī saules bateriju, kura pa dienu uzlādē aķīti.
Ja grib tik pat skaistu bildi kā igauņiem, tas protams maksā baisu naudu, bet ja kvalitāte apmierina, lai saskaitītu cik rukši ēd, tas nemaksā pārāk daudz. Pārsimt latos pat var iekļauties ja liek vienkāršāko sistēmu. dārgākais ta jau būs vados.
www.spares.lv
Edgars Zaezerskis
11.11.2011. 22:52
Es jau iepriekš skatījos dažādas kameras, kuras atrodas interneta vietnes, bet paldies Mārim, viņš man prādija mājaslapu , kuru es agrak neredzēju. Māri es pilnībā piekrītu tavam sacītam, ka pati kamera nav nekāda lielā probēma, bet problema ir elektroenerģija un internets.
Varbūt kāds zina, kādu iestādi (fondu), kur varētu tādu projektu iesniegt? Jo tas būtu interesants projekts visiem dabas mīļotājiem, vēl jo vairāk, ja es nemaldos Latvijā strādā, tā sauktā mazā ērgļa kamera(Teiču rezervātā), varētu painteresēties, kā viņu projekts ir izveidojies.
Slēpts
14.11.2011. 06:52
Man tā saite neveras vaļā! :(
Aivars Smirnovs
Aivars Smirnovs
Pēdējo reizi manīts 2019-01-18 11:24
Atrašanās vieta: Liepas pag.
Medību stāžs: Kopš 2012.gada
Aprīkojums: TOZ-34, Benelli Argo-E Comfort
Suņi: Vācu medību terjers
14.11.2011. 08:21
Man arī never vaļā oficiālo saiti, bet vakar vel darbojas. Tagad es skatos caur mms://tv.eenet.ee/siga .
Andris Zariņš
Biedriba Medniekiem.lv
Andris Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2023-03-15 15:56
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
14.11.2011. 09:31
Varbut pameginat so temu atkal uzprisinat? Es domaju no jauna iesniegt projekta pieteikumu? Varetu parunat atkal ar Rigas Meziem, vai ari varbut kadam ir zinama kada cita vieta kur uzstadit kameru, vai kameras? Kadi butu ierosinajumi?
Edgars Zaezerskis
14.11.2011. 22:13
Aivar tev tā saite ir pareiza, es ar caur to ar skatos ;)
Nu šis prjekts tākā piesaista, būtu patīkami MEDNIEKIEM.LV TV redzēt Latvijas kameru. Manuprāt, Latvijā ir daudz vietu, kur var uzstādīt kameras, es jau varētu piedāvāt savu dzimto pusi, bet te pie manis mežā par nelaimi maz to zvēriņu, nav neviena brieža un pa retam gadās kāds alnis, pat nav nevienas cukas :(
Andri, bet kā tā vieta pie Ogres pie briežu dārza, kādi tur ir varianti?
No vienas puse tāda veida projekts nav nemaz tik dārgs, ja netālu no barotavas ir kāda māja. Uzklausisim Andri un iespējams kāds var piedāvāt savu variantu!
Aivars Smirnovs
Aivars Smirnovs
15.11.2011. 16:24
Uz to barotavu ir atnākusi arī kāda mežacūka? Pagaidām esmu redzējis tikai āpšus.
Aivars Smirnovs
Aivars Smirnovs
15.11.2011. 20:56
sajaucu nevis āpšus, bet gan jenotsuņus.