Sveiki mednieki.Es vēlējos uzzināt kā tieši taisa tās mucas kur iekša ber graudus mežacūkām.Tiešāk cik liels caurums nepieciešams lai ārā birtu graudi, vai kā savādāk.
Slēpts
16.11.2011. 08:24
Alvi, neslinko, paskaties iepriekš, tur ļoti daudz foto ar barotavām. Vienīgais ko vari piebilst - šneka diametrs (vismaz manai barotavai, kuru var redzēt arī manā albūmā) ir 100mm. Es tikai apakšējo plāksni nomainīju ar nerūsējošā terauda plāksni, jo finieri viņas sagrauza tā ka palika tikai šaura plāksnīte!
To "snīpi" var taisīt arī 40mm diametrā un mucas dibenu uztaisīt nedaudz konisku, lai foršāk birst laukā. Tad graudi ārā birs lēnāk un muca ilgāk pilna stāvēs. Ja snīpis ir 100 mm normālas cūkas mucu ar graudiem izēd nedēļā ,ja ne vēl ātrāk.un ,ja barotava tukša jēgas nav. Un vēl laba lieta ir dāds kustīgs vāciņš ,ko pierīko snīpja galā. Cik viņu pakustina,tik izbirst.( mēģināšu vēlāk pievienot foto) Baigi skopi toties ekonomiski.Un ja barotavu nevar bieži apmeklēt šis ir labs variants.
Aprīkojums: IZ-12 ; ČZ-550 30-06 DOCTER 2,5-10x48; un dažādi slazdi
16.11.2011. 18:52
Vairi! Sagaidi mīnus grādus, viss labāk -15* un zemāk. Pieliec mēli pie tās plāksnes - redzēsi Rīgu:)!;( ... Es izmantoju plastmasa maģistrālā ūdensvada trubu d.100. Dabūju no večiem, kur maina ūdensvadus...
Pilnīgi piekrītu Nēgeļa kungam - fiziku neviens nav atcēlis arī dzīvniekiem. Baigi forši ar jēlām mēlēm ziemā droši vien nav. Varbūt sīkums, bet ir vērts iejusties tā radījuma ādā, kurus mēs barojam...
Slēpts
16.11.2011. 19:44
Maza nianse, es ziemā tur neko iekšā neberu, jo baroju blakus ar lielgabarita barību (bietes, kāposti, kartupeļi uc).
Es izmantoju plastmasa maģistrālā ūdensvada trubu d.100.
Dabūju no večiem, kur maina ūdensvadus...