Sveiki mednieki.
Esmu mednieks un sanāca ka nelaimes gadījuma neatgriezeniski zaudēju redzi ar labo aci.Pats neesmu kreilis un no medībām atteikties negrasos. Tāpēc radās ideja savai boksenei pielikt kronsteinu uz kreiso pusi tādu turētāju un tajā piemontēt kolimatortēmekli ko attiecīgi piešaut lai varētu šaut no kreisās acs.
Varbūt kāds ar kautko līdzīgu ir saskāries un zinās ko ieteikt?
70-tajos gados nodarbojos ar sporta šaušanu. Nedēļu pirms sacensībām ar sārma putekļiem apdedzināju acs gļotādu, tā kā cits nekas neatlika kā pastiprināti trenēties šaut no otra pleca. Vēl jo projām izmantoju to aci, kuru uztrenēju nedēļas laikā. Vēlu veiksmi !
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
06.12.2011. 08:25
Speciāli tev veicu vienkāršu eksperimentu:
-izņēmu no seifa savu Heckleru, kuram uzmontēts Bushnell Hallosight kalimators
-aiztaisīju labo aci un mēģināju tēmēt (es gan neesmu kreilis un plinti lieku pie labā pleca)
Secinājums:
-nedaudz neērti ir, jo acs (kreisā) tomēr jādabu tēmēšanas līnijā
-bet tēmēt var
-ja tu šauj izmantojot kreiso plecu, tad domāju nebūs nekādu apgrūtinājumu, principā arī ja labo plecu, tad domāju pie tā dīvainā galvas novietošanas leņķa arī var pierast
Andri man kā kreilim nav lielas starpības no kura pleca šaut, labā vai kreisā, protams ar labo labāk, jo pieradis esmu, bet esmu mēģinājis ar kreiso nav nekādas vainas. Tikai laide tad protams vēlams būtu jāpārtaisa lai ērtāk būtu tēmēt. Bet viss ir iespējams, tikai jātrenējas :)
Domāju ka reālākais būtu trennēies šaut no kreisā pleca,tikai laidi gan vajag kreiso,citādi būs neparocīgi.Vēl labāk,ja runa par karabīni,ņemt ieroci kurš paredzēts kreilim.Jā vēl kas,atvaino,bet ko par to saka medkomisija?
Iesaku patrenēties tēmēt un šaut no kreisā pleca. Ar laiku vajadzētu pierast. Es šad tad prikola pēc ar gaiseni šauju no kreisā pleca. Sākumā tā jocīgi šaut, bet ja to dara regulāri tad tiešām beigās nav nekāda starpība no kura pleca šauj. Zinu vienu cilvēku, kuram labā acs nerāda tik labi kā kreisā, tā nu viņš sāka šaut no kreisā pleca. Vienīgais, kas varētu būt par šķērsli ir ieroču laides, Vajadzētu kreilisko variantu.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
06.12.2011. 11:05
Tas ir pārvarami - pirmo brīdi būs neērti, bet var pierast. Pats (kā labiķlis) esmu nošāvis vepri no kreisā pleca tēmējot ar kreiso aci - bija aizlīdis luktai aiz muguras un pietiekami pagriesties nu nekādi nevarēju - vilku kā kreilis un nekāda vaina. Būs labi. Medkomisijai nekas nav iebilstams, ja ar kreiso aci viss oki -
grūtāk noteikt attālumu un šaurāks redzes leņķis, bet tas nav pamats atteikt izziņu ieroča lietošanai. Ar braukšanu pie stūras gan varbūt visādi.
Ganjau ka kamēr pierod no jauna pie tēmēšanas labāk uzlikt sarkano punktu, ja punkts ir uz dzīvnieka tad lodei arī tur vajadzētu nonākt un noteikti, ka ātrāk notēmēt arī sanāks...
Beļģijā pie ieroču meistara (kurš šad tad bijis viesos arī pie mums) redzēju, ka tieši šādam gadījumam tika taisīta laide, lai varētu šaut no labā pleca bet ar kreiso aci. Protams, ierocis rezultātā izskatās stipri neierasti, bet ir funkcionāls. Tur bija stāsts par vecāku vīru, kurš visu mūžu šāvis, bet nu vairs nevar iemācīties ieplecot kreisajā plecā. Tā kā, ja visi iepriekšējie labie padomi neder, var mēģināt arī tā.
Esmu mednieks un sanāca ka nelaimes gadījuma neatgriezeniski zaudēju redzi ar labo aci.Pats neesmu kreilis un no medībām atteikties negrasos. Tāpēc radās ideja savai boksenei pielikt kronsteinu uz kreiso pusi tādu turētāju un tajā piemontēt kolimatortēmekli ko attiecīgi piešaut lai varētu šaut no kreisās acs.
Varbūt kāds ar kautko līdzīgu ir saskāries un zinās ko ieteikt?
-izņēmu no seifa savu Heckleru, kuram uzmontēts Bushnell Hallosight kalimators
-aiztaisīju labo aci un mēģināju tēmēt (es gan neesmu kreilis un plinti lieku pie labā pleca)
Secinājums:
-nedaudz neērti ir, jo acs (kreisā) tomēr jādabu tēmēšanas līnijā
-bet tēmēt var
-ja tu šauj izmantojot kreiso plecu, tad domāju nebūs nekādu apgrūtinājumu, principā arī ja labo plecu, tad domāju pie tā dīvainā galvas novietošanas leņķa arī var pierast
grūtāk noteikt attālumu un šaurāks redzes leņķis, bet tas nav pamats atteikt izziņu ieroča lietošanai. Ar braukšanu pie stūras gan varbūt visādi.