Vēlos lai Jūs dalaties pieredzē: Vai divas krievu-eiropas laikas var sadzīvot vienā būdā? Cik lielu voljēru būvēt, lai suņi justos normāli? (Cik kvadrātmetros būtu minimālā nepieciešamā platība) Kādi varētu būt nepieciešamie būdas parametri? Paldies par atsaucību... :)
Domāju, ka divas atšķirīga vecuma laikas negribēs dzīvot kopā, vienīgi izņēmums varētu būt kuce ar savu atvasi, vai ar 2 suņi no viena un tā paša metiena. Par voljeru- diviem vajadzētu palielu (10*10 metri) Labāk lielāks nekā par mazu, ja pa mazu tad mēģinās lauzties laukā. Zemē žogu ar vajadzētu ierakt, citādi 1 un 2 suņi būs laukā. Augstumu ar nevar būt pa zemu, vajag vismaz 180cm augstu. Vēl jāpiemin, dieva dēļ neliec to lētāko žogu (to kas ir kvadrātainais, un kas ir metinātais) Tos sačakarē ātri vien. Tur domāju, ka derētu no briežu dārziem (tornado) žogu, tam krusteniski (drāšu metinājuma vietas) papildus savītas stieplītes papildus izturībai.SS.lv daudz tādu sludinājumu.. Man pašam suns (krievu eiropas laika) skraida pa pagalmu. Lai neaizklīstu prom, to gana radiosēta.
Tāds jautājums par tiem diviem vienā būdā man ir tādēļ, ka es taisos iegādāties uzreiz divus kucēnus, jo cik dzirdēts, ka krievu-eiropas laikām ir cita atdeve, ja strādā divatā!!!
Raivim... Man ir PetSafe radiosēta. Pirkta tepat Latvijā ZOO preču veikalos ir. Maksāja ap 200 Ls. Pērkot skatiet nevis suņa svarus, kādiem un no cik kg. Jāņem ir radiosēta kas paredzēta ietiepīgiem (LAIKĀM) un nepaklausīgiem suņiem. Es ar pirmo sētu iegrābos Nopirku INNOTEK, beigās izrādijās ka manam sunim poh... tā sēta, nomainiju uz PetSafe (spēcīgāko, no vairākiem variantiem) To gluži neignorē, jo ir visi intensitātes līmeņi (gan pašai sētai, gan siksnai) uzgriezti uz spēcīgāko. Teritorija man ir paliela (apm 100*70m, varbūt pat lielāka) Vismaz suns var skraidīt un sargāt teritoriju no svešiem kaķiem un vistām)
Jāni,vai Tev ir medību suņi bijuši jau iepriekš?Jautāju tāpēc,ka laikas nebūt nav tas ''paklausīgākais'' variants un kur nu vēl divasa uzreiz.Pašam ir šāds nedaudz ''brīvdomātājs'' jau devīto gadu.
Ir bijusi saskare ar velšterjeriem!!! Es tos šarnīrus uz kājām vairāk negribu.... visu laiku stresā! Cik medībās ir bijusi saskare ar kolēģu un draugu krievu eiropas laikām, nekā slikta teikt par šo sugu nevaru...
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
20.12.2011. 17:56
Nu man gan ir Rietumsibīrijas laika, 2.5 gadus veca, un varu teikt, ka gudra un tik paklausīga, ka pat noticēt grūti. Paņēmu otru kucēnu, tagad pr pusgadu vecs, un jau ir teicama paklausība.
Slēpts
20.12.2011. 18:03
Nu re,ja suns neklausa tad jasarunā ar Žannu Zariņu- gan jau iemācīs sunim kurš ir saimnieks! ;)
Vai divas krievu-eiropas laikas var sadzīvot vienā būdā?
Cik lielu voljēru būvēt, lai suņi justos normāli? (Cik kvadrātmetros būtu minimālā nepieciešamā platība)
Kādi varētu būt nepieciešamie būdas parametri?
Paldies par atsaucību... :)
Par voljeru- diviem vajadzētu palielu (10*10 metri) Labāk lielāks nekā par mazu, ja pa mazu tad mēģinās lauzties laukā. Zemē žogu ar vajadzētu ierakt, citādi 1 un 2 suņi būs laukā. Augstumu ar nevar būt pa zemu, vajag vismaz 180cm augstu. Vēl jāpiemin, dieva dēļ neliec to lētāko žogu (to kas ir kvadrātainais, un kas ir metinātais) Tos sačakarē ātri vien. Tur domāju, ka derētu no briežu dārziem (tornado) žogu, tam krusteniski (drāšu metinājuma vietas) papildus savītas stieplītes papildus izturībai.SS.lv daudz tādu sludinājumu.. Man pašam suns (krievu eiropas laika) skraida pa pagalmu. Lai neaizklīstu prom, to gana radiosēta.
Neieteiktu iegādāties uzreiz divus kucēnus.Iegādājies no sākuma vienu, apmāci medību zinībām,pēc gadiem trīs otru, ja jutīsi ka vajag...