Ir uz sliedes montējamās pamatnes, piemēram, šāda: http://www.midwayusa.com/produ... Nekas netiek ne kalts, ne zāģēts un viss strādā. Arī praktiski strādā, paziņa jau 3-o sezonu skaigā ar tādu un medī. Problēmas gan ar tā verķa dabūšanu bija - man apnika meklēt, jo te viens nesūta, te otram izbeigušies, ka iefrēzēju savam toz-120. Bet godīgi sakot - nožēloju, jo faktiski sliede ir sačakarēta.
Bet ja es lodēju tad tas nozīmē kad viņu vairs nevar noņemt? Es it kā nopirku kronšteinu kurš der no 7-8,4mm sliedēm man viņš der bet caur sliedes caurumiem neiet cauri optikas savilcēji varbūt tikai 3 caurumiņus pavīlēt lielākus? un ja es tā izdarīšu un savilkšu man tā optika neregulēsies ārā? Paldies par informāciju.
Slēpts
21.12.2011. 20:33
Arņa ieteikto pamatni varu atdot pa kādiem lašiem 20, bij reiz doma pašam likt, bet beigās domas mainījās.
Liekat, liekat optikas uz sliedēm. Vēl labāk likt tādas smagākas (piem ar izejošo lēcu 56mm) un vēl tā vairāk pašaut ar jaudīgākām patronām, būs forši. Vismaz ieročmeistariem būs darbs to sliedi atpakaļ lodēt. Bet nopietni uz sliedes nevajadzētu likt neko lielāku par sarkano punktu. Ja doma optiku likt tad vajag tomēr lodēt spec kronšteinu (pamatni)
Uz stobra tēmēšanas sliedes normālā veidā parastu optiku nevar uzlikt. Vismaz lielu daļu no optikām - tur no normālas vaiga atbalsta pozīcijas laidē, acs attālums līdz okulāram nebūs tie zelta 5-7cm, būs vairāk. Sarkanam punktam/hologrāfijai cita lieta, tur ir principā vienalga cik tālu no acs, protams, nevajag pārforsēt un nolikt pašā stobra galā :) Ir, protams, īsstobru optikas, kurām normālais fokusa attālums ir lielāks, apmēram 30cm, resp, turot izstieptā rokā īsstobra ieroci ar tādu optiku, attēlam jābūt bez "pusmēnešiem". Un, ja reiz tie spēj turēt .357 mag, .44 mag kalibru atsitienus, tad noteikti izturēs arī .12 kalibra bises atsitienu. Vienīgi - nez vai tādu optiku Latvijā vispār var nopirkt, kaut aiz dīķa, kur medīt var un drīkst arī ar īsstobriem, tādas optikas pašreiz jau ir plaši izplatītas.
Nekas netiek ne kalts, ne zāģēts un viss strādā. Arī praktiski strādā, paziņa jau 3-o sezonu skaigā ar tādu un medī. Problēmas gan ar tā verķa dabūšanu bija - man apnika meklēt, jo te viens nesūta, te otram izbeigušies, ka iefrēzēju savam toz-120. Bet godīgi sakot - nožēloju, jo faktiski sliede ir sačakarēta.
Ir, protams, īsstobru optikas, kurām normālais fokusa attālums ir lielāks, apmēram 30cm, resp, turot izstieptā rokā īsstobra ieroci ar tādu optiku, attēlam jābūt bez "pusmēnešiem". Un, ja reiz tie spēj turēt .357 mag, .44 mag kalibru atsitienus, tad noteikti izturēs arī .12 kalibra bises atsitienu. Vienīgi - nez vai tādu optiku Latvijā vispār var nopirkt, kaut aiz dīķa, kur medīt var un drīkst arī ar īsstobriem, tādas optikas pašreiz jau ir plaši izplatītas.