Aprīkojums: Tika T3 3006, Browning Long Trac 3006, CZ455 22Lr, MC 21-12
Suņi: ir
03.01.2012. 21:52
Gribētu dzirdēt jūsu viedokli kādu suni labāk iegādāties alu medībām un lai var arī kādu cūku izdzīt un lai viņs nenosaltu ja dzīvos āra. Katrā ziņa cik saprotu taksis tam neder un arī isti negribētu viņa zemuma dēļ, vienam čomam bija un pēc katra masta ziemā šis to ņēma azotē sasildīt!
Aprīkojums: iz 27em-m+aimpoint compML 2 ; cz 511 22LR; brovning bar boss 30-06+aimpoint compC3 ; tikka t3 lite stainless 30-06+ leupold vx III 3,5-10x50 (ilum.duplex) binoklis kahles 8x42 , leica geovid 8x56HD
Suņi: 4 vacu medibu terjeri ,
Medību trofejas: 19
04.01.2012. 01:41
Minetajos darbos vis labakas ipašibas ir Vacu medibu terjeram. Viņu tadu radijuši. Vacija ir ap 20 parbaužu veidi jagem , ala tikai viens no tiem. To visu var atistit tikai apmacot suni, nekas pati pa sevim nenotiks , ipaši aportešana. Bet vispirms vispareja paklausiba. Jagds nav alu suns , tas ir suns kuru var izmantot alus medibam. Kurš tam nepiekrit , tas neko nezin par šo šķirne ,ne vesture , ne prasibas izcelsmes valsti . Bet cits jautajums ka izveleties kucenu. Labakie suņi ir Vacija. Gan paklausibas ziņa ,gan drosmes ziņa. Bet vairakiem medniekiem tas nav pavilkams. Labu suni var iegadaties pie mums. Galvenais nesteigties. Agresivs, nelidsvarots suns tas nav tas pats ka drosmigs. Ieteikšu ņemt kucenu no lidsvarotiem normali stradajošiem suņem. No tadiem ir iespejams izaudzinat paligu kuru jus minejat. Galvenais nesteigties !!!
Aprīkojums: iz 27em-m+aimpoint compML 2 ; cz 511 22LR; brovning bar boss 30-06+aimpoint compC3 ; tikka t3 lite stainless 30-06+ leupold vx III 3,5-10x50 (ilum.duplex) binoklis kahles 8x42 , leica geovid 8x56HD
Suņi: 4 vacu medibu terjeri ,
Medību trofejas: 19
04.01.2012. 02:03
Par turešanu ara. Jagd ka asspalvaina tipa ta ari gludais piemerots turešanai arpu majai. Abiem apspalvojumu tipiem ir labi atistits pavilns. Ja ilgu laiku ciltsdarbam izmantot tikai gludos jagus tiem sak pazust pavilns . Labs pavilns saglabasies tikai regulari piejaucot asspalvaino.
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
04.01.2012. 08:28
man gan tikai pirmais medību suns bet arī jagds- kucīte tagad 9 mēneši viņai. varu teikt tikai to labāko, ir gan ciešama paklausība, gan darbs dzinējos, gan ātrasti 3 sašautie dzīvneiki turklāt pagaidām vēl dod balsi pie kritušā,ceru ka tā arī paliks. pirmajās medībās mani norēja teica galīgi traks esi šito širminieku ņemt, vēlāk visiem mutes ciet bija. galvenais vazāt visur līdzi, es tikko sapotēju vēl nebija 3 mēneši jau sāku ņemt līdzi uz mežu. vienīgi varētu būt ka suņi ir nepaklausīgāki un agresīvāki pret citiem suņiem medībās, kucītes rāmākas, paklausīgākas, vairāk pieķeras saimniekam, nekaujas ar pārējiem, bet daļu sezonas var izkrist no aprites dēļ kucēniem. uz alām neesmu vēl apmācijis, bet interese ir un domāju pēc dzinēju sezonas sākt palēnām.
Man nu jau vecs, bet ir garspalvainais taksis! Ne vienu reizi neesmu viņu sildījis! Vienīgais mīnus dziļš sniegs, bet tā pīles ideāli, jenoti no alām tika dzīti ideāli. Vis bija ideāli kamēr vecs nepalika un kamēr biju prom ceļojumā man mīļotā vecmamma viņu nepārbaroja līdz bezsamaņai!
Bet cits jautajums ka izveleties kucenu. Labakie suņi ir Vacija. Gan paklausibas ziņa ,gan drosmes ziņa. Bet vairakiem medniekiem tas nav pavilkams. Labu suni var iegadaties pie mums. Galvenais nesteigties. Agresivs, nelidsvarots suns tas nav tas pats ka drosmigs.
Ieteikšu ņemt kucenu no lidsvarotiem normali stradajošiem suņem. No tadiem ir iespejams izaudzinat paligu kuru jus minejat. Galvenais nesteigties !!!
pirmajās medībās mani norēja teica galīgi traks esi šito širminieku ņemt, vēlāk visiem mutes ciet bija. galvenais vazāt visur līdzi, es tikko sapotēju vēl nebija 3 mēneši jau sāku ņemt līdzi uz mežu. vienīgi varētu būt ka suņi ir nepaklausīgāki un agresīvāki pret citiem suņiem medībās, kucītes rāmākas, paklausīgākas, vairāk pieķeras saimniekam, nekaujas ar pārējiem, bet daļu sezonas var izkrist no aprites dēļ kucēniem.
uz alām neesmu vēl apmācijis, bet interese ir un domāju pēc dzinēju sezonas sākt palēnām.