Šodien vārdadienu svin Renāte, Modrīte, Mudrīte, rītdien - Beāte, Beatrise
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Kā atbrīvot gaļu no raksturīgās kuiļa ''piegaršas''?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 22 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 07.02.2012. 10:40

Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2020-04-06 16:48
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
11.01.2012. 13:05
Var nedaudz atbrīvoties no kuiļa smakas gaļa, tas ir uztaisi vāju etiķūdens maisījumu un ieleic tajā gaļu. ja nešaubos ar vairākas reizes pēc tam svaigā ūdenī jāliek. Bet pašam reiz tā bija , esmu izmēģinājis visu, bet smaku vienalga neizdabūju ārā. Ēst varēju vēl kad bija karsta kā atsala, atdevu sunim, pilnīgi ēdams nebija.
Šī te smaka parādās ja pēc kuiļa nomedīšanas un no pautu ar tā aparāta nogriežsanu pagāja krients laiks. Pietiek stundu un gaļa būs nēedama, tāpēc pirmais ko izdara pēc kuiļa nomedīšanas ir likvidēt tos aparātus un tad gaļa būs ēdama. Cik savā praksē tā darījām ne reizi nebija raksturīgā kuiļa smaka. Var būt tikai nedaudz, bet ne tā ja tos likvidē pēc pāris stundām un pēc tam gaļa vispār ēdama nav :(
Juris Bērziņš sen.
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
11.01.2012. 13:07
1. Nešaut kuili riesta laikā.
2. Pēc iespējas ātrāk izķidāt un papildus lielajiem bumbuļiem neaizmirst izgriezt arī divus pirksta izmēra dziedzerus blakus taisnajai zarnai.
3. Ļaut gaļai nostāvēties dažas dienas vēsumā.
4. Pirms likšanas uz plīts gulaša izmēra gabalus diennakti nomērcēt kefīrā. Pēc mērcēšanas var marinēt un darīt da jebko.
5. Neaprīt zaceni pa sauso.
Valdis Ancāns
Valdis Ancāns
Pēdējo reizi manīts 2020-10-15 21:26
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
11.01.2012. 13:08
Nevajag to kuili riesta laikā medīt.
Māris Mednieks
Pēdējo reizi manīts 2020-10-23 18:39
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
11.01.2012. 13:26
Ne kuiļa, ne brieža buļļa riesta laika piegaršu pilnībā noņemt nav iespējams. Tiem, kas apgalvo, ka var, ir vāji attīstītas garšas kārpiņas...
Kārlis Ozols
Kārlis Ozols
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
11.01.2012. 14:01
Tieši tā - lai riesta laikā kuiļi riesto, jo gaļa nav lietojama vienalga cik uzmanīgi un akurāti izstrādāta un pareizi sagatavota! Ja vajag gaļu decembrī - priekš tam ir sivēni.
Uldis Spārns
Uldis Spārns
Pēdējo reizi manīts 2020-10-20 23:24
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
11.01.2012. 14:03
Vo, Vo, Vo J. Bērziņ sen. , tas tavs 5. punkts ir pats pareizākais un visvieglāk un patīkamāk ievērojamais!
Pārējais, nu tā, kā sanāk, ja ir laika!
Arnis Puksts
Biedriba Medniekiem.lv
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2020-10-15 15:22
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
11.01.2012. 16:52
Nevajag riesta laikā šaut pa kuiļiem. :)
Ja nu nelaime notikusi, var mēģināt laist konservos - tur ar Dievu uz pusēm būs ēdami gan auksti, gan karsti, tā piegarša/piesmarža konservos ir vairāk vai mazāk ciešama.
Slēpts
11.01.2012. 19:08
Ja nu nelaime notikusi, var mēģināt laist konservos - tur ar Dievu uz pusēm būs ēdami gan auksti, gan karsti, tā piegarša/piesmarža konservos ir vairāk vai mazāk ciešama.

Gadās pat tā, ka garša parādās tikai katrā trešajā buņdžiņā :D:D :D
Slēpts
11.01.2012. 22:37
...laikam jau viss iespējamais minēts (nešaušana, ātrā "bumbu" atsavināšana, konservi..utml.), bet ir dzirdēts arī par gaļas likšanu pienā...
Imants Voitins
Pēdējo reizi manīts 2016-03-02 16:31
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 3
11.01.2012. 22:56
Vienkārši! Padaliet citiem.