Var nedaudz atbrīvoties no kuiļa smakas gaļa, tas ir uztaisi vāju etiķūdens maisījumu un ieleic tajā gaļu. ja nešaubos ar vairākas reizes pēc tam svaigā ūdenī jāliek. Bet pašam reiz tā bija , esmu izmēģinājis visu, bet smaku vienalga neizdabūju ārā. Ēst varēju vēl kad bija karsta kā atsala, atdevu sunim, pilnīgi ēdams nebija. Šī te smaka parādās ja pēc kuiļa nomedīšanas un no pautu ar tā aparāta nogriežsanu pagāja krients laiks. Pietiek stundu un gaļa būs nēedama, tāpēc pirmais ko izdara pēc kuiļa nomedīšanas ir likvidēt tos aparātus un tad gaļa būs ēdama. Cik savā praksē tā darījām ne reizi nebija raksturīgā kuiļa smaka. Var būt tikai nedaudz, bet ne tā ja tos likvidē pēc pāris stundām un pēc tam gaļa vispār ēdama nav :(
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
11.01.2012. 13:07
1. Nešaut kuili riesta laikā. 2. Pēc iespējas ātrāk izķidāt un papildus lielajiem bumbuļiem neaizmirst izgriezt arī divus pirksta izmēra dziedzerus blakus taisnajai zarnai. 3. Ļaut gaļai nostāvēties dažas dienas vēsumā. 4. Pirms likšanas uz plīts gulaša izmēra gabalus diennakti nomērcēt kefīrā. Pēc mērcēšanas var marinēt un darīt da jebko. 5. Neaprīt zaceni pa sauso.
Tieši tā - lai riesta laikā kuiļi riesto, jo gaļa nav lietojama vienalga cik uzmanīgi un akurāti izstrādāta un pareizi sagatavota! Ja vajag gaļu decembrī - priekš tam ir sivēni.
Nevajag riesta laikā šaut pa kuiļiem. :) Ja nu nelaime notikusi, var mēģināt laist konservos - tur ar Dievu uz pusēm būs ēdami gan auksti, gan karsti, tā piegarša/piesmarža konservos ir vairāk vai mazāk ciešama.
Slēpts
11.01.2012. 19:08
Ja nu nelaime notikusi, var mēģināt laist konservos - tur ar Dievu uz pusēm būs ēdami gan auksti, gan karsti, tā piegarša/piesmarža konservos ir vairāk vai mazāk ciešama.
Gadās pat tā, ka garša parādās tikai katrā trešajā buņdžiņā :D:D :D
Slēpts
11.01.2012. 22:37
...laikam jau viss iespējamais minēts (nešaušana, ātrā "bumbu" atsavināšana, konservi..utml.), bet ir dzirdēts arī par gaļas likšanu pienā...
Šī te smaka parādās ja pēc kuiļa nomedīšanas un no pautu ar tā aparāta nogriežsanu pagāja krients laiks. Pietiek stundu un gaļa būs nēedama, tāpēc pirmais ko izdara pēc kuiļa nomedīšanas ir likvidēt tos aparātus un tad gaļa būs ēdama. Cik savā praksē tā darījām ne reizi nebija raksturīgā kuiļa smaka. Var būt tikai nedaudz, bet ne tā ja tos likvidē pēc pāris stundām un pēc tam gaļa vispār ēdama nav :(
2. Pēc iespējas ātrāk izķidāt un papildus lielajiem bumbuļiem neaizmirst izgriezt arī divus pirksta izmēra dziedzerus blakus taisnajai zarnai.
3. Ļaut gaļai nostāvēties dažas dienas vēsumā.
4. Pirms likšanas uz plīts gulaša izmēra gabalus diennakti nomērcēt kefīrā. Pēc mērcēšanas var marinēt un darīt da jebko.
5. Neaprīt zaceni pa sauso.
Pārējais, nu tā, kā sanāk, ja ir laika!
Ja nu nelaime notikusi, var mēģināt laist konservos - tur ar Dievu uz pusēm būs ēdami gan auksti, gan karsti, tā piegarša/piesmarža konservos ir vairāk vai mazāk ciešama.
Gadās pat tā, ka garša parādās tikai katrā trešajā buņdžiņā :D:D :D