Šodien vārdadienu svin Roberta, Roberts, Raitis, Raits, rītdien - Fēlikss, Felicita
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cabellas.com

Ar medībām saistītās tēmasMedību veikali

Eriks
Pēdējo reizi manīts 2013-01-16 18:47
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 20
12.01.2012. 18:40
Gribēju pajautāt,tiem,kuri ir sūtijuši kaut kādas preces no cabellas,cik ilgā laika posmā atnāk preces kuras esi pasūtījis???
Ivo
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2022-12-09 19:52
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
12.01.2012. 19:19
Pirmkārt, nevis cabellas bet cabelas. Otrkārt, atnāk pāris nedēļu laikā, bet rēķinies ar PVN samaksāšanu valstij + ja lielāka summa, tad būs arī muitas nodoklis.
Eriks
Pēdējo reizi manīts 2013-01-16 18:47
Medību stāžs: 20
12.01.2012. 19:46
Pirmķārt,nepiesienies pie vārdiem.
Otrkārt,pāris tas ir divas vai vairāk nenēļas???
Treškārt-"ja lielāka summa",par ko lielāka,vai par cik??
Reinis
Reinis
Pēdējo reizi manīts 2013-12-11 20:38
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Savage, Toz
Suņi: ir
12.01.2012. 20:02
ir sūtītas vairākas lietas no Cabelas, sūtījums atnāk max.2nedēļu laikā, ir bijis arī ātrāk. Pēc jaunā likuma ir tā ka ja tev nesūta lietas no ES valstīm ir jāmaksā nodoklis, tai skaitā arī no ASV sūtītām lietām, jo lielāka summa, jo lielāks nodoklis, šo nodokli parasti ir jāmaksā pastā, un tas tiek aprēķināts no preces vērtības, lielākā summa ko esmu pasūtījis ir 170USD, tad tas nodoklis pastā bija ap 20Ls laikam, tagad vairs skaidri neatceros, bet nevarēja arī pārsniegt tos 150Ls laikam, tad būs lielāks nodoklis jāmaksā.
Bet nu visas lietas parasti ir atnākušas pareizas un labi iepakotas, bez bojājumiem.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 21:39
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
12.01.2012. 20:32
Ja "neiebrauc" muitas nodoklī, tad pastā jāmaksā 22% PVN. PVN jāmaksā ir gan par preci, gan par sūtīšanu. Dažreiz, ASV muitas dēļ, sanāk maksāt vairāk. Piemērs - preces sūtīšana maksā 25$, bet nezināmu iemeslu dēļ, ASV muitas deklarācijā ir ierakstīts 50$. Nākas zaudēt pāris latus. Preces atnāk 1-2 nedēļu laikā.
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2022-02-06 12:32
12.01.2012. 23:53
Ja uk dziivo kaads radnieks cilveeks kuram var uzticeeties-lai vinnss pasuuta-atnaaks uz uk-tad ar businnu uz lv max 10 pondi un nebuus jaamaksaa nekaada muita:)
Slēpts
13.01.2012. 08:35
No Cabelas.com preces atnāk aptuveni divu nedēļu laikā-bet uz svētkiem normāli ir ka kavējas- man ar pašlaik ir divas paciņas izsūtītas 21.decembrī, bet vēl nav( ir jau vairāk kā 3 nedēļas). Bet tā kā mēs parasti izvēlamies lēno piegādi tad garantētais laiks ir 6-8 (uz japānu-12) nedēļas. Manā pieredzē vienu reizi tā arī notika- saņēmu pēc 7 nedēļām. Sāku jau interesēties klientu dienestā- bet mani tur atšuva- sak paies 8 nedēlas tad arī izmeklēsim. Bet viss kas ir izsūtīts ir arī atnācis.
Slēpts
13.01.2012. 08:58
Cik esmu sūtijis no cabelas.com gan sev gan citiem, viss ir atnācis 8-10 dienās pie tam izvēloties "lēno piegādi" ar 25% maksu par sūtišanu vai min. 20 USD.Lai nebūtu jāmaksā muita nevajag pārsniegt Ls105 (prece+pasta pakalpojumi) -tad būs jāmaksā tikai PVN par preci. Lai gan LR muitnieki reizēm PVN rēķina tikai preces vērtībai, citreiz no kopējās sūtījuma summas.
Atro sūtīšanu neesmu izmantojis bet zinu, ka daži kolēģi ir to darījuši un rezultātā ir bijuši spiesti braukt uz Rīgas lidostu muitā saņemt savu sūtījumu.
Man ar "lēno" viss ir pienācis līdz tuvākajai pasta nodaļai kur arī nokārtoju visus maksājumus un saņemu preci.
Atļaušos dot padomu: ja kaut kas ļoti tai CABELAS iepaticies, nevajag uzreiz sūtīt- pasekot regulāri pāris mēnešus cenām un var "uzrauties" uz izpārdošanas akcijām. Tā decembrī vienam koleģim atsūtīja labu silto kurtku "4 in 1" par kādiem 86 USD lai gan iepriekš tā maksāja 260 USD. Akcijas parasti ilgst 3-4 dienas.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
13.01.2012. 09:01
Pēc jaunā likuma ir tā ka ja tev nesūta lietas no ES valstīm ir jāmaksā nodoklis, tai skaitā arī no ASV sūtītām lietām, jo lielāka summa, jo lielāks nodoklis, šo nodokli parasti ir jāmaksā pastā, un tas tiek aprēķināts no preces vērtības, lielākā summa ko esmu pasūtījis ir 170USD, tad tas nodoklis pastā bija ap 20Ls laikam, tagad vairs skaidri neatceros, bet nevarēja arī pārsniegt tos 150Ls laikam, tad būs lielāks nodoklis jāmaksā.

Smieklīgi lasīt, kad cilvēki par nodokļiem un to piemērošanu runā kā par sāls pievienošanu zupai - nu tā, uz aci piebēru :)
Tepat forumā ir veselas tēmas, ja slinkums meklēt likumā, kur precīzi uzskaitīta nodokļu piemērošanas kārtība!
Alvis Bronts
09.03.2011. 21:50
Tatad par muitas nodokli:
Muitas nodoklis
Ja privātpersonas sūtījuma vērtība nepārsniedz 700 EUR, personai ir tiesības lūgt piemērot muitas nodokļa vienoto procentuālo likmi – 2,5 % no preču muitas vērtības.
Vienoto likmi nepiemēro tabakai, tabakas izstrādājumiem, alkoholiskiem dzērieniem.
Ja sūtāmo preču vērtība pārsniedz 700 EUR - ievedmuitas nodoklis ir atkarīgs ne tikai no preces vērtības, bet arī no preces veida. Nodokļi tiek iekasēti, pamatojoties uz konkrētas preces muitas tarifa likmi.
10 EUR limits
Saskaņā ar grozījumiem likumā „Par pievienotās vērtības nodokli” ar 2011. gada 1. janvārī stājās spēkā izmaiņas nelielas vērtības preču sūtījumu no valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, aplikšanā ar pievienotās vērtības nodokli. Izmaiņas paredz, ka no pievienotās vērtības nodokļa atbrīvojams nelielas vērtības preču sūtījums, ja tā vērtība nepārsniedz 10 EUR vai ekvivalentu summu latos.
45 EUR limits, fiziskām personām un nekomerciāliem sūtījumiem
Preču sūtījumiem, ko privātpersona no trešās valsts sūta citai privātpersonai Latvijā ar nosacījumu, ka šāda nosūtīšana nav komerciāla, arī turpmāk tiek saglabāts līdzšinējais atbrīvojums no nodokļiem – ne muitas nodoklis, ne pievienotās vērtības nodoklis nebūs jāmaksā, ja preces vērtība sūtījumā nepārsniegs 45 EUR. Sūtījumi netiek uzskatīti par komerciāliem, ja tie nav regulāri; tajos ir tikai preces saņēmēja un viņa ģimenes locekļu vajadzībām; to īpašības un daudzums neliecina par komerciāliem nodomiem un nosūtītājs tos sūta saņēmējam bez jebkādas samaksas.
Tātad jā, 45 EUR ja privātais privātajam. Bet ņem vērā ka sukas taisa vaļā paku un neskatoties uz to, ka bija norādīts 50 USD, atplēsa vaļā paku ieraudzīja birku pie jakas par 100 USD un viss, jāmuito bija par 100 USD+ sūtīšana +2,5%.... ta kā suņi...
Reinis
Reinis
Pēdējo reizi manīts 2013-12-11 20:38
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Savage, Toz
Suņi: ir
13.01.2012. 17:28
Smieklīgi lasīt, kad cilvēki par nodokļiem un to piemērošanu runā kā par sāls pievienošanu zupai - nu tā, uz aci piebēru :)

man prieks, ka uzlaboju tev garastāvokli!