Aprīkojums: iž 18.manlicher pro hunter 30 06+zeiss truba, un pīlēm 1pagale fabarm
Suņi: tikai 1
Medību trofejas: 7
18.01.2012. 20:45
Vakar meiģināju tēmu pievienot, neizdevās. Bet nu labi. Ir tā ka vēlos iegādāties (optiku,vai punktu,)12kal.bisītei, kas derētu gan pa skrejošu, gan stāvošu mērķi.distance 35m un nedaudz plusā. kādus tēmekļus JŪS izmantojat? un kādu man ieteiktu iegādāties. cenā līdz 300ls.
Ja domā šaudīties dienā pa kustīgiem lopiem, tad noteikti punkts būs labāks, bet ja doma medīt arī vakara stundās tā vairāk tad vajadzētu optiku. Tavos pieminētajos attālumos punkts būs labākā izvēle. Man bisei ir sarkanais punkts (bushnell trophy 1*25) Dienā ideāla ierīce, viegls,maziņš korpuss līdz ar to maz vietas kur aizķert kādu krūma zaru. Samērā lēts -ap 120 LS-tas ir Latvijas veikalos, bet pērkot piem. ebuy.com tas maksās ap 90 ls. Vienīgais, kas man nepatīk sarkanam punktam, ir tas, ka krēslā ir tā kā ir(punktu redzi, lopu neredzi- tur labāka ir optika.
Man Baikālam ir punkta tēmeklis, labi izdodas ielikt zvēru punktā, pie kam ērti sanāk ar abām acīm vaļā. Redzi kas notiek apkārt in arī zvērā punkts labi redzams.
Andri: Es pats mačos šauju ar Burris 1-4 palielinājuma optiku! Ja tikai pa skrejošu 35m, tad pilnīgi pietiek un ir ērts punkta (kolimatora) tēmeklis, ja arī pa stāvošu 50m, tad, tomēr vajag nelielu palielinājumu! Pie tam, punkts nosedz daudz!
Es arī labprāt uzklausītu vēl kādu sportiski skrejošās cūkas un/vai alņa medinieka ieteikumus. īpaši interesē optimālais palielinājums un tīkliņš priekš alņa uz 100m.
...pa skrejošo cūku optimāli 4x palielinājums ar iespējām individuāli paregulēt zoomu. alnim viedokļi dalās .ir ,kas labus rezultātus uzrāda ar 4-6x palielinājumu. man personīgi patīk apm 16-18x palielinājums. norvēģi sacensībās šaujot ar24x palielinājumu. šaut bez papildierīcēm ir vienkārši nostaļģija.,:)),bet ja nopietni ,tad šaujot ar atklāto tēmekli cilvēki ar švakāku redzi automātiski paliek "aiz borta". un te loģiski rodās jautājums-vai notiek šaušanas sacensības , vai redzes asuma noteikšana?,vismaz pirmajā atlasē. tālāk jau tiem labi redzošajiem arī kaut cik šaut jāmāk.,:)
Man šķiet, ka mačos ar gludo, vispār būtu jāaizliedz jebkuras optikas. Tas ir nesportiski. Gludais domāts mazām distancēm un mehāniskie tēmekļi - tā ir klasika. Tad jau Zapiņam uztaisa tjūningu un nosauc par Porshe, dzinējs ta abiem pakaļā. Tad arī vecs onka vai jauns iesācējs ar 34. gada bisīti varētu piedalīties mačos, visi būtu vienlīdzīgi (vienlīdzīgāki), bet tā, bez labas optikas viņam nekas nespīd, šauj jaunie un tie kas var atļauties finansējumu. Onka mežā iet bez optikas, mačiem speciāli nepirks. Tā būtu īsta "tautas klase". Spicais jau savā būtībā ir ierocis, ko paredzēts tjūningot, lai arī tā paliek, var pamērīties krāniņiem.
" Mačos( sacensībās) ar gludo jāaizliedz jebkuras optikas, jo tas ir nesportiski" . Man kaut kā nelīmējas. Sacensības tāpēc ir sacensības ,lai parādītu labāko rezultātu.Un arī medībās šāvienu izdara tāpēc ,lai nogalinātu medījamo dzīvnieku nevis ,lai patrokšņotu.Un nav svarīgi vai tas ir onka vai puišelis ,ar 34 vai 2012 gada stroķi. Dzīvnieki nav pelnījuši mocīties sāpēs, savukārt medību biedriem nav pienākums stundām vajāt kolēģu sašautos dzīvniekus.Un tad ,kad tu cilvēks iemācies puslīdz trāpīt ar graudu, tad saproti ,ka ar punktu var labāk. Un kad jau sanāk ar punktu ,tad prasās stiklu karināt virsū.Vājš šāvējs arī ar smalku stiklu neko labi nesašaus. Savukārt trenēts arī ar graudu kaut ko parādīs. Neviens jau neaizliedz uzrīkot sacīkstes ,kur ir disciplīna ,kurā ir jāšauj ar atklāto tēmekli. Jautājums ir tikai vai īstie " tautas klases" pārstāvji atbalstīs šādu pasākumu. Tas taču būs "tālu un dārgi".
Kāda distance, kāds budžets, kāds ierocis?
Bet nu labi.
Ir tā ka vēlos iegādāties (optiku,vai punktu,)12kal.bisītei, kas derētu gan pa skrejošu, gan stāvošu mērķi.distance 35m un nedaudz plusā. kādus tēmekļus JŪS izmantojat? un kādu man ieteiktu iegādāties. cenā līdz 300ls.
Es pats mačos šauju ar Burris 1-4 palielinājuma optiku! Ja tikai pa skrejošu 35m, tad pilnīgi pietiek un ir ērts punkta (kolimatora) tēmeklis, ja arī pa stāvošu 50m, tad, tomēr vajag nelielu palielinājumu! Pie tam, punkts nosedz daudz!
Gludais domāts mazām distancēm un mehāniskie tēmekļi - tā ir klasika.
Tad jau Zapiņam uztaisa tjūningu un nosauc par Porshe,
dzinējs ta abiem pakaļā.
Tad arī vecs onka vai jauns iesācējs ar 34. gada bisīti varētu piedalīties mačos, visi būtu vienlīdzīgi (vienlīdzīgāki),
bet tā, bez labas optikas viņam nekas nespīd, šauj jaunie un tie kas var atļauties finansējumu.
Onka mežā iet bez optikas, mačiem speciāli nepirks.
Tā būtu īsta "tautas klase".
Spicais jau savā būtībā ir ierocis, ko paredzēts tjūningot,
lai arī tā paliek, var pamērīties krāniņiem.
Neviens jau neaizliedz uzrīkot sacīkstes ,kur ir disciplīna ,kurā ir jāšauj ar atklāto tēmekli. Jautājums ir tikai vai īstie " tautas klases" pārstāvji atbalstīs šādu pasākumu. Tas taču būs "tālu un dārgi".