Kā Latvijas dzinēju saimnieks, iesaku šos suņus. Dzinējmedībām klasiskā izpratnē tie ir vispiemērotākie. Šie suņi zvēru dzen, nevis tur uz vietas vai plēš. Protams, kamēr izaudzina, būs jāpasvīst, bet tas ir to vērts. Es par saviem puikām varu teikt tikai to labāko. Uz mežu gan jāved agri (manējie piedalījās medībās jau četru mēnešu vecumā), citādi var izaugt "tūrists", kurš kaut ko dzen, bet pārsvarā blandās pa mežu. Jāatceras, ka ar suņu instinktu vien nepietiks - būs jāiegulda darbs, lai iznāktu izcils suns. Bet citādi - ņem Latvijas dzinēju - atbalsti šo, uz izzušanas robežas esošo šķirni!
Kad es meklēju sev suni, tad ņēmu vērā tādas lietas-pirmkārt suņa dzīvesvieta jo ne katrs suns var dzīvot dzīvoklī. Otrkārt, lai sadzīvotu ar bērniem. Treškārt- lai ņemtu asinspēdu, jo mums kolektīvā nebija neviena asinspēdu sunīša. Galu glā nonācu pie bavārieša izvēloties starp basetu un bīglu. Un ne mirkli nenožēloju. Sunim ir 2,5 gadi un viņš riedams iet pakaļ cūkai kamēr viņa nav zemē vai ārā no masta. Asinspēdu arī ņem perfekti- aprej beigtu kamēr kāds nepienāk. Suns nav rotaļlieta, kuru var paņemt pēc citu ieteikumiem. Tev ar viņu būs jādzīvo kopā 10-15 gadi.
Diemžēl statistika nav tik smaga mūsu kolektīvā. Tad jau pašu arī var ķert kāds neizvērtēts šāviens. Ja sāk aizdomāties kā būtu ja būtu tad var dēlī saiet.
Slēpts
23.01.2012. 17:38
Tas atkarīgs kur viņu turēsi.Der jau arī alu suņi-pēc dzinējmedībām var uz lapsām un bebriem pabraukāt. Es ieteiktu Latvijas dzinēju.Pašam ir un esmu pilnībā apmierināts.Mežā strādā perfekti,gan dzen gan notur sivēnus uz vietas.Grūtākais bija kad sunim palika 4.g. tad gan vienā sezonā nācās 3 reizes šūt dēļ pārgalvības cīņā ar kuiļiem.Bet tagat vairs lielajiem virsū nemetas.(Pareizākais būtu ar neitrālu suņu pazinēju parunāties un izteikt savas vēlmes-tad ar ieteiks labāko variantu.Te jau katrs savu suni slavēs.)
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
23.01.2012. 19:43
laikas, ir ļoti sliktas dzinējmedībām, jo dod balsi tikai pa stāvošu vai lēni kustošu zvēru, tā medniekiem loti slikti saprast kurā virzienā dodas zvērs un nedod iespēju medniekam laicīgi sagatavoties. labākais krievu plankumainais dzinējsuns, igauņu dzinēs vai latvijas dzinējs!
Jani Rebli!sunju jautajuma tu neesi viens-drizak gan nulle!tavs laiku raksturojums ir pilnigi garam un var atbilst vienigi tevis pieminetajam latvijas dzinejam.
Dod Die's ... :( Pirms ņem suni medībām, noteikti pajautā sev - vai esi gatavs to zaudēt?
Es ieteiktu Latvijas dzinēju.Pašam ir un esmu pilnībā apmierināts.Mežā strādā perfekti,gan dzen gan notur sivēnus uz vietas.Grūtākais bija kad sunim palika 4.g. tad gan vienā sezonā nācās 3 reizes šūt dēļ pārgalvības cīņā ar kuiļiem.Bet tagat vairs lielajiem virsū nemetas.(Pareizākais būtu ar neitrālu suņu pazinēju parunāties un izteikt savas vēlmes-tad ar ieteiks labāko variantu.Te jau katrs savu suni slavēs.)