Ļoti laba karabīne, it īpaši cena/kvalitāte ziņā! Kalibrs... Es patiešām nesaprotu, kam tāds Latvijā vajadzīgs? Ja vien briedi pa 250-500m netaisies šaut! Resurss kalibram - stipri īsāks par nemagnumiem, līdz 2500 šāvienu, mans IMHO!
Ierocis kā ierocis. Izskats normāls, kvalitāte arī augstā līmenī. Kalibrs garo liesmu mēļu cienītājiem, savādāk jēgas maz no tā pulvera daudzuma, ja vien nemedī kalnos vai arī kādus tur ļoti uzmanīgus lopiņus, kas jāšauj milzu attālumos. Par resursu nav ko uztraukties. Kā jau cīņu biedri minējuši līdzīgās tēmās tas ir ap 2,5 - 3 tūkst. šāvieni. Pat ja vidēji 40 šāvieni gadā, aktīvajam mednieka mūžam pietiks.
Nespēju saprast kāpēc kāds ikdienai ar šiem kalibriem taisās šaut, bet es arī nespēju saprast kāpēc kāds uzskata šo kalibru kautkā pārāku arī tālākās distancēs. Tie kas ir lietojuši trajektorijas un eneŗģijas kalkulatorus un šāvuši 200+ (nevis tikai dzirdējuši atstāstus) tie tak zina ka starp 7x64 un šo 7mm mag enerģijas starpība niecīga, lodes vienādas un trajektorijas kritums uz 300 metriem (ja abas piešautas uz 150) abiem kalibriem būtu ap 7cm pa labu 7mm MAG - vai daudz? pie laba atbalsta un labas optikas + laba šāvēja ložu izkliede vien jau būs ap 15cm (abiem kalibriem) un jākoriģē lodes trajektorija uz augšu abiem kalibriem pa 30-40cm (7mm magnumam pa 33cm, 7x64 pa 40cm abiem - aptuveni) - kāda starpība vairs tur tiem 7cm ja tāpat tev attālums jāzina precīzi, pēc tā trajektorijas jāaprēķina precīzi un pats galvenais - jātrāpa precīzi?
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
23.01.2012. 14:20
Valdi, pareizi jau Tu norādīji, ka 300m distancē ar abiem kalibriem būs jāmāk trāpīt, bet viena diezgan būtiska atšķirība starp viņiem ir, un tā ir jauda tajos pašos 300m, kur 7rem mag būs 2294J, bet 7x64 mazāk 1914J. Atšķirība trajektorijā pēc Norma kalkulatora vienādām, ne pārāk augsta ballistikas koeficienta lodēm (Vulkan), arī tomēr būs jūtama, attiecīgi 7rem mag -338mm, bet 7x64 -409mm Pašam ir bijis tāds kalibrs - pārdevu, jo nepatika atsitiens, kaut ierocis bija Browning pusautomāts..
>Jānis paldiens ka parāvi konkrētus datus ārā, bet tie dati pierādā cik NEBŪTISKA ir atšķirība. 300J (nedomāju ka tik maz būs) starpība laikam tāda jauda ir tam pašam 7x64 tikai kādos 270 metros un tie 7 cm - jau rakstīju - nav nekāda nozīme ja tev jāizdara korekcijas virs 33cm paņemt un pielitk vēl 7 cm, abos gadījumos tāpat tev jāaprēķina (un jāzin precīzi dotie pirmstam) un jākoriģē vai nu tēmējot augstāk vai klikšķinot optiku sliktākajā āvariantā pāris klikšķu vairāk! es šauju līdz max 150 metriem (lai lopu atrastu un lodes izkliede neļautu man aizšaut garām vēlamajai trāpījuma vietai), bet ja gribētu šaut uz 300 metriem to 7mm MAG tāpat nevajadzētu, jo viņš neko praktiski nedod arī tādā distancē.
Apstādinošais efekts jau ir lielāks pie lielāka ātruma arī tajos 100m. Tomēr trāpījuma vieta izšķirs daudz vairāk. Man tikai šķiet, ka plintei jābūt pie 5kg smagai un ar stobra bremzi, lai ar tādu remmaga kalibru varētu kvalitatīvi pašaut. Nopērkot kādu viegliņu T3 modeli, var justies nekomfortabli šaujot un arī trāpījumu blīvums var ciest.
Kā teica kāds gudrs mednieks - izvēlies tādu ieroci un kalibru, kura lietošanai tu pats uzticies un esi pārliecināts par par tā efektivitāti. Esmu medījis jau vairāk kā 6 gadus ar 7mm Rem Mag, Pusautomāts - par atsitienu nekad nēesmu domājis kā problēmu, pēc trāpījuma visi zvēri ir palikuši "uz vietas" bet savainotie 100 radiusā. - subjektīvs raksturojums, bet kalibrs spēcīgs! Bet ja tev patīk tabulu rādītāji, tad painteresējies par .300 WSM (Winchester Short Magnum)- kalibrs populārs, pieejams, jaudīgs un lietošanā komfortabls! Pats domāju, ka nākamais kalibrs ko izvēlēties varētu būt izvēlē starp 300 WSM un .338 Lapua Kā jau teici - viss notiek galvā, kam uzticies to izvēlies - ja esi pārliecināts par ieroci, tad medījot būs jāuztraucās tikai par paša sniegumu, kuru bieži ietekmē tieši pārliecība par pirmo! Ne spalvas!
Kalibrs... Es patiešām nesaprotu, kam tāds Latvijā vajadzīgs? Ja vien briedi pa 250-500m netaisies šaut!
Resurss kalibram - stipri īsāks par nemagnumiem, līdz 2500 šāvienu, mans IMHO!
Atšķirība trajektorijā pēc Norma kalkulatora vienādām, ne pārāk augsta ballistikas koeficienta lodēm (Vulkan), arī tomēr būs jūtama, attiecīgi 7rem mag -338mm, bet 7x64 -409mm
Pašam ir bijis tāds kalibrs - pārdevu, jo nepatika atsitiens, kaut ierocis bija Browning pusautomāts..
paldiens ka parāvi konkrētus datus ārā, bet tie dati pierādā cik NEBŪTISKA ir atšķirība. 300J (nedomāju ka tik maz būs) starpība laikam tāda jauda ir tam pašam 7x64 tikai kādos 270 metros un tie 7 cm - jau rakstīju - nav nekāda nozīme ja tev jāizdara korekcijas virs 33cm paņemt un pielitk vēl 7 cm, abos gadījumos tāpat tev jāaprēķina (un jāzin precīzi dotie pirmstam) un jākoriģē vai nu tēmējot augstāk vai klikšķinot optiku sliktākajā āvariantā pāris klikšķu vairāk! es šauju līdz max 150 metriem (lai lopu atrastu un lodes izkliede neļautu man aizšaut garām vēlamajai trāpījuma vietai), bet ja gribētu šaut uz 300 metriem to 7mm MAG tāpat nevajadzētu, jo viņš neko praktiski nedod arī tādā distancē.
Man tikai šķiet, ka plintei jābūt pie 5kg smagai un ar stobra bremzi, lai ar tādu remmaga kalibru varētu kvalitatīvi pašaut. Nopērkot kādu viegliņu T3 modeli, var justies nekomfortabli šaujot un arī trāpījumu blīvums var ciest.
Esmu medījis jau vairāk kā 6 gadus ar 7mm Rem Mag, Pusautomāts - par atsitienu nekad nēesmu domājis kā problēmu, pēc trāpījuma visi zvēri ir palikuši "uz vietas" bet savainotie 100 radiusā. - subjektīvs raksturojums, bet kalibrs spēcīgs!
Bet ja tev patīk tabulu rādītāji, tad painteresējies par .300 WSM (Winchester Short Magnum)- kalibrs populārs, pieejams, jaudīgs un lietošanā komfortabls!
Pats domāju, ka nākamais kalibrs ko izvēlēties varētu būt izvēlē starp 300 WSM un .338 Lapua
Kā jau teici - viss notiek galvā, kam uzticies to izvēlies - ja esi pārliecināts par ieroci, tad medījot būs jāuztraucās tikai par paša sniegumu, kuru bieži ietekmē tieši pārliecība par pirmo!
Ne spalvas!