Labdien! Lai arī ar saviem spēkiem īpaši nevaram mainīt pašreizējo situāciju mežos, tomēr kaut ko darīt varam. Kaut vai paužot savu viedokli. Šodien tvnetā (http://www.tvnet.lv/zalazeme/g...) lasīju rakstu par mūždien sāpīgo tēmu- mežu izciršanu. Šajā rakstā izskanēja viedoklis par tādu lietu kā aizliegumu mežizstrādē pavasara mēnešos, kas ir laiks ka gan zvēri, gan putni pasaule laiž savus mazuļus. Lai gan neesmu nekāds eksperts mežsaimniecības jautājumos, tomēr neuzskatu, ka pašreizējā situācija mežizstrādē ir norma. Latvijas ornitoloģijas biedrība rīko aptauju, lai apzinātu melnā stārķa populāciju Latvijā. Anketas viens no jautājumiem ir par mežizstrādes aizliegumu pavasarī. Ja Jūs atbalstat šadu aizliegumu, tad variet paust savu viedokli elektroniskajā anketā: http://www.lob.lv/lv/g_putns/a...
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
08.05.2008. 17:34
"Liels Jums me'zsaimnieka paldies!" Pareizi ! Pēdiņās... Pareizi jau raksti "es neesmu speciālists, bet izteikšos", gluži kā mana sievasmāte. Mežu varam salīdzināt ar labības lauku- pavasarī stādam, rudenī novācam. Tikai starpība starp pavasari un rudeni ir 100 gadi... Ja aizliegsim mežistrādi pavasarī tad varbūt drīz aizliegsim pavisam? Un varbūt pie reizes aizliegsim arī visa veida pavasara un vasaras medības? Iemeslu taču atrast varēsim? Galu galā Eiropā jau daudzviet tā ir!? Ļaujot Jums palikt pie savas taisnības...
Mezs ir jacert tad kad ir jacert un viss. Ja ir labi klimatiskie un citi apstakli tad ir jastrada meza. Ko maina pavasaris vai kads cits laiks. Tad jau labak pavasari, jo tad var padzit putnu vai zveru uz citu vietu kur ligzdu/migu taisit. Jo vasara jau sanak izpostit esosas ligzdas kas jau ir krietni sliktak. Rudeni ir briezu baurs un migracija putniem, ari nav labi traucet. Ziema jau ta gruti dzivniekiem ari nevajadzetu traucet. Varbut vispar meza neiet. Pirms ko darit ir japadoma vai tas tiesam dos kadu labumu, jo bezjedzigi noteikumi un liegumi ir papilnam. Varbut japarveido esosie un tad jakeras pie jauniem.
Mjāaaa ... Ornitologs vairs nav profesija, tagad tā ir diagnoze. :( Esmu mežsaimnieks, reāli strādāju mežā ikdienā jau kuro gadu, orientējos situācijā un par šo tēmu varētu rakstīt līdz stīviem pirkstiem - ja man kāds pajautātu. Dīvaini, ka neviens nejautā .... tikai pūš savu glupo nezinīša miglu. Nav kauns nezināt, ir kauns negribēt zināt = ir kauns būt šādiem "dabas draugiem". Sargāsim dabu no dabas sargiem!
Andris Zariņš, Šodien, 17:34 Pēdējo reizi manīts 2008-05-08 23:15 "Liels Jums me'zsaimnieka paldies!" Pareizi ! Pēdiņās... Pareizi jau raksti "es neesmu speciālists, bet izteikšos", gluži kā mana sievasmāte. Mežu varam salīdzināt ar labības lauku- pavasarī stādam, rudenī novācam. Tikai starpība starp pavasari un rudeni ir 100 gadi... Ja aizliegsim mežistrādi pavasarī tad varbūt drīz aizliegsim pavisam? Un varbūt pie reizes aizliegsim arī visa veida pavasara un vasaras medības? Iemeslu taču atrast varēsim? Galu galā Eiropā jau daudzviet tā ir!? Ļaujot Jums palikt pie savas taisnības... Es nerunāju par to, ka būtu jāaizliedz medības pavasarī, vasarā, rudenī, ziemā... es runāju par lietu, kad mežā, kur jau tā ir cirsma pie cirsmas, tiek uztaisīta blakus vēl viena kailcirte un ne jau mežā, kurš būtu sasniedzis ciršanas vecumu, vai atbilstošos izmērus (diametru).
Laimonis Jukša, Šodien, 23:20 Pēdējo reizi manīts 2008-05-08 23:21 No medniecības viedokļa jau divgadīga cirsma ir labāka par vecu pāraugušu mežu. Kāpēc ziemā dzinējmedības nerīko cirsmās, bet rīko mežos?
Lai arī ar saviem spēkiem īpaši nevaram mainīt pašreizējo situāciju mežos, tomēr kaut ko darīt varam. Kaut vai paužot savu viedokli. Šodien tvnetā (http://www.tvnet.lv/zalazeme/g...) lasīju rakstu par mūždien sāpīgo tēmu- mežu izciršanu. Šajā rakstā izskanēja viedoklis par tādu lietu kā aizliegumu mežizstrādē pavasara mēnešos, kas ir laiks ka gan zvēri, gan putni pasaule laiž savus mazuļus.
Lai gan neesmu nekāds eksperts mežsaimniecības jautājumos, tomēr neuzskatu, ka pašreizējā situācija mežizstrādē ir norma.
Latvijas ornitoloģijas biedrība rīko aptauju, lai apzinātu melnā stārķa populāciju Latvijā. Anketas viens no jautājumiem ir par mežizstrādes aizliegumu pavasarī. Ja Jūs atbalstat šadu aizliegumu, tad variet paust savu viedokli elektroniskajā anketā: http://www.lob.lv/lv/g_putns/a...
Pareizi jau raksti "es neesmu speciālists, bet izteikšos", gluži kā mana sievasmāte. Mežu varam salīdzināt ar labības lauku- pavasarī stādam, rudenī novācam. Tikai starpība starp pavasari un rudeni ir 100 gadi...
Ja aizliegsim mežistrādi pavasarī tad varbūt drīz aizliegsim pavisam? Un varbūt pie reizes aizliegsim arī visa veida pavasara un vasaras medības? Iemeslu taču atrast varēsim? Galu galā Eiropā jau daudzviet tā ir!?
Ļaujot Jums palikt pie savas taisnības...
Esmu mežsaimnieks, reāli strādāju mežā ikdienā jau kuro gadu, orientējos situācijā un par šo tēmu varētu rakstīt līdz stīviem pirkstiem - ja man kāds pajautātu. Dīvaini, ka neviens nejautā .... tikai pūš savu glupo nezinīša miglu. Nav kauns nezināt, ir kauns negribēt zināt = ir kauns būt šādiem "dabas draugiem".
Sargāsim dabu no dabas sargiem!
Pēdējo reizi manīts 2008-05-08 23:15
"Liels Jums me'zsaimnieka paldies!" Pareizi ! Pēdiņās...
Pareizi jau raksti "es neesmu speciālists, bet izteikšos", gluži kā mana sievasmāte. Mežu varam salīdzināt ar labības lauku- pavasarī stādam, rudenī novācam. Tikai starpība starp pavasari un rudeni ir 100 gadi...
Ja aizliegsim mežistrādi pavasarī tad varbūt drīz aizliegsim pavisam? Un varbūt pie reizes aizliegsim arī visa veida pavasara un vasaras medības? Iemeslu taču atrast varēsim? Galu galā Eiropā jau daudzviet tā ir!?
Ļaujot Jums palikt pie savas taisnības...
Es nerunāju par to, ka būtu jāaizliedz medības pavasarī, vasarā, rudenī, ziemā... es runāju par lietu, kad mežā, kur jau tā ir cirsma pie cirsmas, tiek uztaisīta blakus vēl viena kailcirte un ne jau mežā, kurš būtu sasniedzis ciršanas vecumu, vai atbilstošos izmērus (diametru).
Pēdējo reizi manīts 2008-05-08 23:21
No medniecības viedokļa jau divgadīga cirsma ir labāka par vecu pāraugušu mežu.
Kāpēc ziemā dzinējmedības nerīko cirsmās, bet rīko mežos?