Labvakar,mednību cinītāji :) Ēsmu jauns mednieks,pavisam daži mēnēši :) Iebraucot mednieku veikala,uzjautāju vai ir svilpe priekš lapsām :) Iegādājos šādu,kāda ir redzama foto.. Teica,ka var gan lapsas "piesvilp" ,gan bukus :) Varbūt kāds ir lietojis šādu. Dodiet lūdzu kādus padomus man,kā pareizi rīkoties,kādām skaņām jābut priekš lapsas,kādai bukam :) Paldies par atsaucību jau iepriekš :)
Tā nu sagadījies, ka man arī ir šāda svilpīte. Buku man nav izdevies piesvilpt, laikam iemaņu pietrūkst, bet lapsas kādu brikuci esmu aptinis ap pirkstu. Domāju šo sezonu pievērsties buku piesvilpšanai nopietnāk. Pēc savas pieredzes varu pastāstīt, ka nesen piemuļķoju lapsu ar pīkstošo gumijas ezīti, ko biju pa kluso aizņemies no sīkā.
Labvakar, Lauri! Vari, ja iznāk būt Rīgā, piekāpt uz MMD redakciju. Kādu laiciņu atpakaļ cītīgi aprakstīju gan lapsu, gan buku pievilināšanu. Zinības smēlos semināros, ko vadīja viens no Eiropas labākajiem mānekļu gatavotājiem un dzīvnieku balsu atdarinātājiem Klauss Demmels no Vācijas. Domāju, varēsim kādu žurnālu pastudēšanai iedot. Izstāstīt visu ir gana grūti, bet tur ir arī sabildēts utt. Vari arī atvērt Klausa mājas lapu: www.klaus-demmel.de un tur paklausīties, kā kuram lopiņam kurā dzīves brīdī jāskan.
Es buka svilpīti esu saregulējis, lai uz to nāktu lapsas, un nāk ar. (klausijos skaņu ierakstus no šīs adreses www.klaus-demmel.de Pieregulēju kaut kur pa vidu starp putna skaņu un zaķa pirmsnāves brēcienu. Ideāli tikai jāmāk to dziesmiņu nospēlēt, lai lapsai būtu iedvesma nākt. Vasarā to paša buka pīkstienu var uzregulēt smalkāk tā kā kazlēns pīkstētu. Ja lapsa ir tuvumā tad vajadzētu viņai nākt, aaa un stirnu kazai ar vajadzētu nākt, bet tas tikai vasarā.
Ēsmu jauns mednieks,pavisam daži mēnēši :)
Iebraucot mednieku veikala,uzjautāju vai ir svilpe priekš lapsām :)
Iegādājos šādu,kāda ir redzama foto..
Teica,ka var gan lapsas "piesvilp" ,gan bukus :)
Varbūt kāds ir lietojis šādu.
Dodiet lūdzu kādus padomus man,kā pareizi rīkoties,kādām skaņām jābut priekš lapsas,kādai bukam :)
Paldies par atsaucību jau iepriekš :)
Kādā veida noregulēt īsto skaņu priekš lapsām vai bukiem?