Šodien vārdadienu svin Krišs, Eglons, Ksenija, rītdien - Sigurds, Zigurds
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ieroču pārvadāšana lidojot

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 7 lietotāji. Komentāru skaits 8. Pēdējais viedoklis 23.02.2012. 18:35
Ar medībām saistītās tēmasTransports

Kalvis
Kalvis
Pēdējo reizi manīts 2024-12-12 15:53
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Umeå, Zviedrija
22.02.2012. 21:20
Vai kāds varētu padalīties pieredzē par ieroču pārvadāšanu lidojot. Vai ir nepieciešams bagāžu pieteikt kā sporta inventāru vai var dot vienkārši kā ierasto bagāžu? Ja ir jāpārvadā kā sporta inventāru, vai ir personīgi jāsazinās ar aviokompāniju (konkrētajā gadījumā AirBaltic, lai piereģistrētu kā sporta inventāru, jo kompānijas interneta mājas lapa nepiedāvā pie specializētās bagāžas norādīt šaujamieročus.
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2014-05-24 20:41
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Starp Skrundu un Zemgali
Medību stāžs: Kopš šī gadsimta 1. gada
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
22.02.2012. 22:37
Bija pagājušogad vienā no MMD numuriem aprakstīti piedzīvojumi ceļojot kopā ar ieročiem. Prasības katrā valstī savādākas. Pārlapo pērnā gada MMD un atradīsi meklēto!
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
23.02.2012. 00:00
No pazīstamu mednieku stāstītā:,ja vien Tavs personīgais ierocis neizsauc erekciju paņemot rokās vajag izvairīties no tā pārvadāšanas aviotransportā un izvešanas uz ārzemēm.Labāk izvēlēties kompāniju kura kopā ar medībām piedāvā ieroču nomu.Patērētā papildus summa 200% atpelnīsies ja padomāsiet cik nervu aiziet postā ar formalitāšu kārtošanu,pluss katras valsts uz kuru dodaties likumdošanas zemūdens akmeņi un pats galvenais, ap 65% iespēja nesaņemt to bagāžas daļu kurā bija ierocis un kā parasti sekojošu 100% tā nekad neatgūšanu!
Kalvis
Kalvis
Pēdējo reizi manīts 2024-12-12 15:53
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Umeå, Zviedrija
23.02.2012. 08:59
Par vajadzīgajiem papīriem ieroča pārvadāšanai man vairāk vai mazāk viss ir skaidrs. Jautājums ir tikai par aviosabiedrību vai viņiem jau iepriekš ir jānorāda, ka tiks pārvadāts ierocis, un vai tādā gadījumā tā būs specializēta bagāža. Ierocis pats par sevi ir/būs reģistrēts Zviedrijā. Un šoreiz runa iet par sporta ieroci.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2020-03-09 15:40
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
23.02.2012. 09:32
Prasība, ar ko esmu saskāries, ir tāda, ka ierocim jābūt slēdzamā futlārī, lai viņam netiek klāt vīriņi no malas. Iesaku ierasties lidostā ātrāk, jo pie bagāžas reģistrācijas ir jāinformē par ieroci, tad tiek iziets papildus secutity check, kur papīrus un stobru atsevišķā telpā īpašnieka klātbūtnē pēta vīriņi ar pagoniem. Ja ar zīmogiem ES ieroču pasē viss ok, problēmām nevajadzētu būt. tas gan nebija ar Air Baltic, šajā gadījumā iesaku piezvanīt viņiem un apjautāties.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-10-22 11:49
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Arāji
Medību stāžs: no 1993. gada
Aprīkojums: Tikka
Suņi: nav
Medību trofejas: 10
23.02.2012. 09:36
Vai nav vienkāršāk piezvanīt uz aviosabiedrību un visu noskaidrot ? Šitā draudzīgā pļāpāšana tāpat ir " viena tante teica " līmenī .
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
23.02.2012. 09:49
1.Zvans uz aviokompāniju; 2.Zvans vai vizīte vēstniecībā, ja paredzēts braukt ārpus ES (bet arī ESā ir atšķirības pa valstīm); 3.google.
Aktivitātes forumā par šādām tēmām ir bezjēdzīga laika nosišana. Savukārt, ja reiz sāki tēmu - tad pēc tam, kad noskaidro visu no pirmavotiem, varbūt PADALIES pieredzē. Tev noteikti daudzi domās pateiks paldies...
Veiksmi!
Leo
Leo
Pēdējo reizi manīts 2018-08-09 20:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 21
Aprīkojums: liels
Suņi: naf
23.02.2012. 18:35
Lidojot ES robežās neko nav jāsarežģī. ES ieroču pase + futlāri aptin kārtīgi ar skoču. Ja atsevišķi ir munīcijas soma, tad tai tāda paša procedūra un visu atsevišķi nodod lidostā. Ja lido uz trešajām valstīm tad ir jāsagatavo no IeM, ieroču izvešanas papīri un tā pati procedūra iet, bet tikai caur muitniekiem.
Principā viss ir vienkārši, bet mans personīgais ieteikums ir laicīgi ierasties un pieejot pie informācijas pateikt kāda ir tava bagāža. Gadās, ka jaunie darboņi sanervozējās un nezin ko darīt. Ja lido ar pārsēšanos tad lūdz augstākos spēkus lai tavu bagāžu pārkrauj, jo ir bijuši gadījumi kad čemodādi ir, bet bises uz viesnīcu atved pēc 4 dienām.