Vai kāds varētu padalīties pieredzē par ieroču pārvadāšanu lidojot. Vai ir nepieciešams bagāžu pieteikt kā sporta inventāru vai var dot vienkārši kā ierasto bagāžu? Ja ir jāpārvadā kā sporta inventāru, vai ir personīgi jāsazinās ar aviokompāniju (konkrētajā gadījumā AirBaltic, lai piereģistrētu kā sporta inventāru, jo kompānijas interneta mājas lapa nepiedāvā pie specializētās bagāžas norādīt šaujamieročus.
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
22.02.2012. 22:37
Bija pagājušogad vienā no MMD numuriem aprakstīti piedzīvojumi ceļojot kopā ar ieročiem. Prasības katrā valstī savādākas. Pārlapo pērnā gada MMD un atradīsi meklēto!
No pazīstamu mednieku stāstītā:,ja vien Tavs personīgais ierocis neizsauc erekciju paņemot rokās vajag izvairīties no tā pārvadāšanas aviotransportā un izvešanas uz ārzemēm.Labāk izvēlēties kompāniju kura kopā ar medībām piedāvā ieroču nomu.Patērētā papildus summa 200% atpelnīsies ja padomāsiet cik nervu aiziet postā ar formalitāšu kārtošanu,pluss katras valsts uz kuru dodaties likumdošanas zemūdens akmeņi un pats galvenais, ap 65% iespēja nesaņemt to bagāžas daļu kurā bija ierocis un kā parasti sekojošu 100% tā nekad neatgūšanu!
Par vajadzīgajiem papīriem ieroča pārvadāšanai man vairāk vai mazāk viss ir skaidrs. Jautājums ir tikai par aviosabiedrību vai viņiem jau iepriekš ir jānorāda, ka tiks pārvadāts ierocis, un vai tādā gadījumā tā būs specializēta bagāža. Ierocis pats par sevi ir/būs reģistrēts Zviedrijā. Un šoreiz runa iet par sporta ieroci.
Prasība, ar ko esmu saskāries, ir tāda, ka ierocim jābūt slēdzamā futlārī, lai viņam netiek klāt vīriņi no malas. Iesaku ierasties lidostā ātrāk, jo pie bagāžas reģistrācijas ir jāinformē par ieroci, tad tiek iziets papildus secutity check, kur papīrus un stobru atsevišķā telpā īpašnieka klātbūtnē pēta vīriņi ar pagoniem. Ja ar zīmogiem ES ieroču pasē viss ok, problēmām nevajadzētu būt. tas gan nebija ar Air Baltic, šajā gadījumā iesaku piezvanīt viņiem un apjautāties.
1.Zvans uz aviokompāniju; 2.Zvans vai vizīte vēstniecībā, ja paredzēts braukt ārpus ES (bet arī ESā ir atšķirības pa valstīm); 3.google. Aktivitātes forumā par šādām tēmām ir bezjēdzīga laika nosišana. Savukārt, ja reiz sāki tēmu - tad pēc tam, kad noskaidro visu no pirmavotiem, varbūt PADALIES pieredzē. Tev noteikti daudzi domās pateiks paldies... Veiksmi!
Lidojot ES robežās neko nav jāsarežģī. ES ieroču pase + futlāri aptin kārtīgi ar skoču. Ja atsevišķi ir munīcijas soma, tad tai tāda paša procedūra un visu atsevišķi nodod lidostā. Ja lido uz trešajām valstīm tad ir jāsagatavo no IeM, ieroču izvešanas papīri un tā pati procedūra iet, bet tikai caur muitniekiem. Principā viss ir vienkārši, bet mans personīgais ieteikums ir laicīgi ierasties un pieejot pie informācijas pateikt kāda ir tava bagāža. Gadās, ka jaunie darboņi sanervozējās un nezin ko darīt. Ja lido ar pārsēšanos tad lūdz augstākos spēkus lai tavu bagāžu pārkrauj, jo ir bijuši gadījumi kad čemodādi ir, bet bises uz viesnīcu atved pēc 4 dienām.
Lai pievienotu komentāru, vispirms jāreģistrējas. Reģistrēties
Aktivitātes forumā par šādām tēmām ir bezjēdzīga laika nosišana. Savukārt, ja reiz sāki tēmu - tad pēc tam, kad noskaidro visu no pirmavotiem, varbūt PADALIES pieredzē. Tev noteikti daudzi domās pateiks paldies...
Veiksmi!
Principā viss ir vienkārši, bet mans personīgais ieteikums ir laicīgi ierasties un pieejot pie informācijas pateikt kāda ir tava bagāža. Gadās, ka jaunie darboņi sanervozējās un nezin ko darīt. Ja lido ar pārsēšanos tad lūdz augstākos spēkus lai tavu bagāžu pārkrauj, jo ir bijuši gadījumi kad čemodādi ir, bet bises uz viesnīcu atved pēc 4 dienām.