Šodien vārdadienu svin Raita, Jogita, Evija, rītdien - Baiba, Barba, Barbara
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kā kļūt par mednieku?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 10 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 14.09.2014. 22:27

Juris Kalniņš
Pēdējo reizi manīts 2012-03-13 00:10
Lietotāja statuss: Vērotājs
13.03.2012. 00:06
Sveiki,
lieta tāda ir parādijusies interese par medībām utt., bet diemžēl ir sagadījies tā, ka manā radu pūlkā nav neviena mednieka, kas varētu pastāstīt vai dalīties pieredzē. Cik noprotat esmu Zaļš gurķis, kas nezin ar ko sākt, varbūt varat ieteikt kādu lasāmvielu(lat,eng,rus)? Cik paskatījos pats sākums ir mednieku kursi ?
Raimonds Trūps
Pēdējo reizi manīts 2018-07-24 12:05
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Ogres ValstsTehnikums
Atrašanās vieta: Lielvārde
Medību stāžs: 5 gadi
Aprīkojums: Toz 34, Iž 58, Savage LWH
Medību trofejas: 1
13.03.2012. 05:01
Sveiks Juri! Arī es esmu iesācējs. Jāsāk ar kursiem. Tos var atrast internetā. 15. marta vakarā sākšu Ogres Meža Tehnikumā. No grāmatām veikalos ir un esmu nopircis Kalniņa Medniecība un Vanaga Medības. Esmu dzirdējis ka laba esot Lielā medību grāmata bet tās jau sen veikalos nav. Vēl ieteikumus vari atrast šī portāla forumā ierakstot tēmu medību literatūra vai grāmatas par medībām. Ne pūkas!:)
Alvis Leicāns
Pēdējo reizi manīts 2024-06-25 12:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Ir
Atrašanās vieta: LV
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: Baikal MP-153
Suņi: Ir
Medību trofejas: 19
13.03.2012. 07:17
Ir jāsāk ar kursiem ir jāsameklē savā rajonā tuvāko cilvēku kurš lasa grupu lai turpmāk varētu braukt uz VMD un likt kursus.Tā darīju es un man pirmais eksāmens 16.martā Rēzeknē Austrum Latgales virsmežniecībā.Un ne pūkas.
Slēpts
13.03.2012. 08:54
Paralēli tomēr iesaku meklēt medniekus draugu, radu, paziņu lokā (bez ''blata'' mednieku kolektīvā tikt praktiski nav iespējams!!!), jo savādāk, tad kad oficiāli kļūsi par mednieku, nekas vairāk par pīļu medībām publiskajās ūdenstilpnēs Tev nespīd! Starp citu - draugus medniekus ir lieliska iespēja atrast paredzētajos jauno mednieku apmācības kursos - būs taču noteikti tur tādi, kuriem mednieku kolektīvs jau ''garantēts''!
Gatis Rekis
Gatis Rekis
Pēdējo reizi manīts 2022-11-15 16:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Mednieku organizācija: MK Mednis
Atrašanās vieta: Vestiena, Jumurda
Medību stāžs: Mežs mūža mājas
Aprīkojums: Izh 27-12E, Tikka t3 hunter
Suņi: nav
Medību trofejas: 1
13.03.2012. 09:30
Graamatas lasiit tu vari un tas buus tev liels pluss ka tu izglitojies.... bet lai kluutu mednieks, tev ir jaatrod kolektiivs caur kaadu pazinju vai draugiem.... un kad izdevies atrast tev nepiecieshams vismaz sezonu iet kaa dzineejam, lai saprastu kur tas dzivnieks ir, kaa vinsh riikojas kad kaads ir tuvumaa un vispaar lai iepaziitu savas mednieku biedriibas tradiicijas un teritorijas..... tai pashaa laikaa tev vai nu pastiprinaasies velme buut medniekam vai tieshi otraadi.... peec tam jau tu vari iestaties kursos un kluut par mednieku ar ieroci....
nedomaaju ka kada mediibu biedriiba tevi njems uzriez kaa shaveeju.... vinjiem jaiepazist arii tevi...
Raimonds Runts
Raimonds Runts
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
13.03.2012. 10:58
Prieks, ka parādījusies interese, tikai cik lielā mērā?
Iesaku, nesteigties ar līdzekļu izšķēršanu kursiem un grāmatam, protams, ka tas ir labi un ieteicams, taču vispirms es ieteiktu, pameklēt savā dzīves vai tuvumā esošu kolektīvu, ar kuru saistīties aprunāties vai maz ir kāda iespēja iekļūt šai kolektīva, no sākuma vismaz dzinējos, lai sevi atrādītu un nedaudz iepazītu medību procesu no iekšienes un tad jau kā te iepriekš minēts "saslimt" līdz galam, vai arī pamest ieceri. Tā apliecība, bez kolektīva nekādu gandarījumu nesniegs, jo patreiz jaunos kadrus štancē uz pilnu klapi, tikai vairums kolektīviem ir savs cilvēku limits - tāds mans subjektīvais ieteikums. Jo daudzi jaunieši, pastaigā, padzen tad izprot, ka tas nav priekš viņa, jo fiziski nepēj visu apvienot "pļaskas", "zaķus", sportošanas un citas aktivitātes, tāda tā sausā realitāte, jo kolektīvā vajag strādājus, nevienam tādus "x" reizes dalībniekus nu īpaši nevajag.
Juris Bērziņš sen.
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
13.03.2012. 13:31
Labi rūpīgi izpēti katru linku šai lapā: http://www.vmd.gov.lv/?sadala=...
Lai veicas!
Aivars Lapa
Pēdējo reizi manīts 2013-03-09 17:06
Lietotāja statuss: Lietotājs
13.03.2012. 16:18
Jānomedī mednis.
Elvis Bruns
Pēdējo reizi manīts 2014-09-03 23:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
21.05.2012. 13:19
labas grāmatas par medībām http://oxota7.ucoz.ru/sputnik_...
Slēpts
14.09.2014. 22:27
Juri.
1. Paņem bibliotēkā vai nopērc no kāda forumā šeit Lielo Medību Grāmatu - tur ir viss, kas tev vajadzīgs zināt.
2. Ej šite http://../lv/quizzes/questions...
Kopā ir 650 jautājumi kuri jāzin atbildēt. Eksāmenā ir 60, var pieļaut tikai 6 kļūdas. Moci .. mājas lapā testu dienu un nakti kamēr varēsi iekļauties 6 kļūdās - tad zini, ka esi gatavs eksāmenam, jo tur jautājumi identiski. Viegli nav, jo jāzin ir ļoti daudz.