Sveiki! Ienacās te daudz dažāduu patronu lādēšanai. Lodes, renkuļi, skrotis u.t.t. Viss kas tas ir tākā protams būtu skaidrs vienīgi kas tas par ērmu - tā arī neesmu ticis skaidrībā. Cilvēks kas to visu uzdāvināja īsi pēc visu piederumu atdošanas man nomira un maz sanāca ar viņu parunāt, tā kā prasu jums padomu kas tas tāds ir un ko ar viņu dara.? Paldies jau iepriekš.
Skaidrs. Man ari ir divas daudz savadakas kapselu iespiesanas ierices ar ko var ari nomainot galvinas izspiest vecas kapseles arā. Šadu variantu nebiju redzējis jo šis atšķiras no tā kādas man ir. Un vēl atradu maliņā ciparu 16, kas acīmredzot ir kalibrs. Loģiski jo 12k čaulīti iekšā nedabūju. Laikam ka man šis agregāts būs lieks jo pašam ir 12k. Varbūt kādam kam ir 16 kalibrs varu šo atdāvināt ja būtu vajadzība.
Kloķim pretējā galā,rīka iekšpusē jābūt četrām plānām lokanām misiņa plāksnītēm,kurām jāieiet čaulītes iekšpuē un tad pēc sakapsulēšanas un pulvera iebēršanas ar attiecīga diametra un garuma stienīti čaulītē sastumj prapjus.
Atrašanās vieta: Jelgavas novads, Kalnciema pagasts
Medību stāžs: 52 gads
Aprīkojums: IŽ-58MAE, TIKKA 650M (30-06)
Suņi: pašreiz nav
Medību trofejas: 6
27.03.2012. 14:01
Tas tiešām ir domāts kapseļu iespiešanai čaulītē, Andris Piterāns precīzi nodefinēja. Man arī tāds vēl ir saglabājies no vecajiem laikiem ar visu orģinālo stienīti (12. kal.), kad vēl intensīvi lādējām patronas paši. Protams ir arī jaunāka veida, ar to var izspiest izšauto kapseli, iespiest jaunu utt..
Lai pievienotu komentāru, vispirms jāreģistrējas. Reģistrēties
pēc sakapsulēšanas un pulvera iebēršanas ar attiecīga diametra un garuma stienīti čaulītē sastumj prapjus.