Vēlējos tikai uzzināt kā un kur pareizi šaut bebram ūdenī.Pēc savas pieredzes protams jāšauj galvā bet ne vienmēr sanāk izvilkt ārā no ūdens jo paspēj nogrimt tikai dažas sekundes vēl noturas uz ūdens bet tāpat vēlāk noiet pa burbuli.Paldies.
Nu tā ar tiem bebriem diemžēl ir. Man arī grima uz nebēdu šaujot ar 12kal.(renkuļiem 6,2) vai 308win, tagad nopirku 22lr un nezinu bēdu, pagaidām divi šauti(galvā) un abi izvilkti bez problēmām:)
Nesaprotu šos kas pārmet pa jaunu tēmu taisīšanu. te ir forums - kas nozīmē diskusijas. parastā atbilde no kāda ir - ej meklētājā meklē. ja gribētu vienk rakties pēc info es ietu uz bibliotēku nevis rakstītu forumā. tu uzdod jautājumu, cits atbild. ja nepatīk lasīt vai jau šī tēma tavuprāt ir pa daudz apdziedāta tad nelasi. tiešām grūtāk ir nelasīt nekā izlasīt un vēl kko pārmes ? :D man piemēram tēmas kas neinteresē nelasu vispār.. bet bet ir gadījies ka atrodu forumā 2 gadi vecas tēmas un palasu kas manuprāt ir interesanti. tomēr uzlieciet kādu filtru sev. nevis ierauga jaunu tēmu - lasa - nepatīk/atceras ka kas tāds jau biia un nu tik rakstīs komentārus, ka redz nodīrāšot tos kam nav sajēgas eklētāju kā izmanto :D turpmāk jāpadīrā tie kas nespēj paši sevi pakontrolēt un lasa visu kas ielikts forumā :D Labrīt visiem :) un ja pa tēmu runā tad es izmantoju 5mm Huberts ar konteineri. un kopša ar šīm šauju neviens nav noslīcis nedabūts ārā lai tev veicās ! ne pūkas !
Šaujot ar 22Lr galvā, arī peldošam, problēmu nav, protams, agonijā vēl nedaudz paplunčājas, bet nekad neslīkst, velc ārā kaut otrā dienā, ja uzreiz netiec klāt. Izvilkšanai man ir teleskopiskais 7m lētais makšķerkāts ar dūšīgu 3-žuburi galā, pilnīgi pietiek šis garums, vienīgi platākā upē, kad stipri liels ūdens līmenis, jāizdomā labi, kurā krastā pašam būt, lai bebrs neaizsniedzams pa otru malu ar vēderu uz augšu neaizpeld tālēs zilajās.
Forums ir vieta kur meklēt info, nevis piespamot. un te jau rodas problēma, ka visiem jau ir ZB meklēt kaut ko pa 101 tēmu ar nosaukumu bebrs,bebri,bebru dziedzeri utt. Ja būtu viena vai divas tēmas, tad arī būtu jēga lasīt, tagad tikai cepam un cepam jaunu..... Šī vispār ir spēcīga tēma, kur šaut bebram ja tas ir ūdenī, pats tēmas autors jau atbild, ka jāšauj pa galvu, nu hallo vismaz no manas pieredzes, ja bebrs ir ūdenī un peld, tad tur tikai galva vien ir ārā, protams ir izņēmumi, bet vienalga 10niekā taču neiešausi...... Šauju tikai pa galvu, ja nav ķeksis tad tikai upes vai grāvja malā,lai var aizbrist pakaļ,tagad upes ārā no krastiem šamie lien uzpludinājumos, tas jau kā sviestmaize, ja peld pa vidu, lai peld, nepiepeldēs šodien piepeldēs rīt. Ja braucu ar laivu, kā arī vis biežāk daru, tad cenšos šaut ne tālāk kā pa 10m, tad var paspēt paņemt, bet ķeksis noder tāpatās. Ir sanācis, ka uzšauj bebram pa 2m, viss ūdens sarkans un ar spalvām, bet bebrs vnk vairs neuzpeld, man liekas, ka tas tākā no sitiena. Uz bebrukiem izmantoju tikai 6,2mm renkulīšus, pa retam lodes.
Šauj ar ko vēlies ja no tuva attāluma tad rodas lielāki bojājumi un bebrs lielākoties slīkt. Kā jau rakstīja kolēģi pats ideālākais ierocis ir masene ar kalibru 22lr. jaudas pietiek un lielāku jaudu nevajag. Šauj tikai galvā, nav svarīgi uz zemes, ūdenī vai peldošu, ja trāpi galvā, nedaudz agonijā paraustās un iestājas mūzīgais miers, gadās ļoti reti gadās ka arī noslīkt, izskaidrot to nevaru, bet bija gadījumi. Ar bisi, bija ļoti daudz ievainotu kā arī noslīkst vairāk, ar jaudīgākiem kalibriem, norauj galvu līdz ar lāpstiņām un bebrs lielākoties slīkt. Esmu šāvis bebrus no 50m kā arī vakar no kādiem 2m un bebrs palika uz vieta un peldēja pa ūdens virsmu. Un jāņem kāts saliekamais, jo garāks, jo labāks un vēlams lielāki āķi, jo ar maziem pagrūtāk aizķekselēt bebruku. Pie tam masenei labāk izmantot ekspansīvās lodes, jo rodas lielāki bojājumi un tikai medību patronas, nevis papīram vai sportam. jo jauda cita un efekts ne tas.
Kādreiz lietoju Remington Cyclon patronas - svina lode ar caurumiņu priekšgalā, nežēlojos, bet pēc Stinger CCI pamēģināšanas lietoju tikai tās, un ne tikai bebriem, piebarošanas laukumiņš ir ap 50m no sēdekļa, un, šaujot lapsas un jenotus, Remington ir par vārgu, Stinger pluss vēl tāds, ka lode ar vara apvalku, arī ātrums, tātad arī spēriens pavisam cits! Vēl- teleskopiskajam makšķerkātam viegli var pielikt siksnu, nēsā pār plecu aiz muguras, rokas brīvas, ja nu uzreiz vajag šaut.
te ir forums - kas nozīmē diskusijas.
parastā atbilde no kāda ir - ej meklētājā meklē. ja gribētu vienk rakties pēc info es ietu uz bibliotēku nevis rakstītu forumā. tu uzdod jautājumu, cits atbild. ja nepatīk lasīt vai jau šī tēma tavuprāt ir pa daudz apdziedāta tad nelasi. tiešām grūtāk ir nelasīt nekā izlasīt un vēl kko pārmes ? :D
man piemēram tēmas kas neinteresē nelasu vispār..
bet bet ir gadījies ka atrodu forumā 2 gadi vecas tēmas un palasu kas manuprāt ir interesanti.
tomēr uzlieciet kādu filtru sev. nevis ierauga jaunu tēmu - lasa - nepatīk/atceras ka kas tāds jau biia un nu tik rakstīs komentārus, ka redz nodīrāšot tos kam nav sajēgas eklētāju kā izmanto :D turpmāk jāpadīrā tie kas nespēj paši sevi pakontrolēt un lasa visu kas ielikts forumā :D
Labrīt visiem :)
un ja pa tēmu runā tad es izmantoju 5mm Huberts ar konteineri. un kopša ar šīm šauju neviens nav noslīcis nedabūts ārā
lai tev veicās ! ne pūkas !
Šī vispār ir spēcīga tēma, kur šaut bebram ja tas ir ūdenī, pats tēmas autors jau atbild, ka jāšauj pa galvu, nu hallo vismaz no manas pieredzes, ja bebrs ir ūdenī un peld, tad tur tikai galva vien ir ārā, protams ir izņēmumi, bet vienalga 10niekā taču neiešausi......
Šauju tikai pa galvu, ja nav ķeksis tad tikai upes vai grāvja malā,lai var aizbrist pakaļ,tagad upes ārā no krastiem šamie lien uzpludinājumos, tas jau kā sviestmaize, ja peld pa vidu, lai peld, nepiepeldēs šodien piepeldēs rīt. Ja braucu ar laivu, kā arī vis biežāk daru, tad cenšos šaut ne tālāk kā pa 10m, tad var paspēt paņemt, bet ķeksis noder tāpatās. Ir sanācis, ka uzšauj bebram pa 2m, viss ūdens sarkans un ar spalvām, bet bebrs vnk vairs neuzpeld, man liekas, ka tas tākā no sitiena. Uz bebrukiem izmantoju tikai 6,2mm renkulīšus, pa retam lodes.
Kā jau rakstīja kolēģi pats ideālākais ierocis ir masene ar kalibru 22lr. jaudas pietiek un lielāku jaudu nevajag.
Šauj tikai galvā, nav svarīgi uz zemes, ūdenī vai peldošu, ja trāpi galvā, nedaudz agonijā paraustās un iestājas mūzīgais miers, gadās ļoti reti gadās ka arī noslīkt, izskaidrot to nevaru, bet bija gadījumi. Ar bisi, bija ļoti daudz ievainotu kā arī noslīkst vairāk, ar jaudīgākiem kalibriem, norauj galvu līdz ar lāpstiņām un bebrs lielākoties slīkt.
Esmu šāvis bebrus no 50m kā arī vakar no kādiem 2m un bebrs palika uz vieta un peldēja pa ūdens virsmu. Un jāņem kāts saliekamais, jo garāks, jo labāks un vēlams lielāki āķi, jo ar maziem pagrūtāk aizķekselēt bebruku. Pie tam masenei labāk izmantot ekspansīvās lodes, jo rodas lielāki bojājumi un tikai medību patronas, nevis papīram vai sportam. jo jauda cita un efekts ne tas.