Šodien vārdadienu svin Roberta, Roberts, Raitis, Raits, rītdien - Fēlikss, Felicita
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - VX-3 3.5-10x50mm Illum. Reticle VS VX-3L 3.5-10x56mm Illum. Reticle

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 10 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 15.04.2012. 09:01

Sandis
Sandis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-14 19:53
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MMB Bērzkalne
Atrašanās vieta: Balvi, Rīga
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: gludais,spicais
Suņi: bīgls
Medību trofejas: 19
12.04.2012. 13:23
Labdien! Vēlētos uzklausīt Jūsu padomus par šīm Leupold optikām. Vēlos iegādāties, bet svārstos starp šīm divām. Iepriekšējās tēmās neatradu,kur tās salīdzina. Iepriekš paldies.
p.s
pielietojums - medības uz gaidi un dzinējmedības.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2015-04-28 16:45
Atrašanās vieta: Saldus raj.
Medību stāžs: No 1992. dzinējos, mednieks no 1996.
Aprīkojums: IŽ-27E; Merkel KR-1 308WIN Doctor 3-12*56 ;Blaser R93 Professional Success 308 Win ar Swarovski Habitcht 6-24*50; TIKKA T3 22-250 Vixen 5-20*50
Suņi: šobrīd nav
Medību trofejas: 8
12.04.2012. 14:01
Neatbildēšu konkrēti par šīm optikām, bet es izvēlētos ar lielāko gala lēcu - krēslā būs labāka redzamība. Par izmantošanu dzinējmedībām , pašam ir 3-12*56,dzinējmedībās tieku galā labi (praktiski tikai 3.palielinājums), bet ne tik ātri kolēģi saka, ka grūti saprast, kur zvērs, kur kāds zariņš. Ideāli, ja var atļauties vēl vienu optiku tieši dzinējmedībām (tā sauktās platleņķa)nevajag nemaz dārgo brendu, tik daudz, ka tie ir papildus tēriņi- optika + ātrie kronšteini. Vēl jau Swarovskim ir universālās optikas (tā tik pozicionētas), bet ar tāda cipara verķīti man būtu žēl līst krūmos, ja nu visur ir smuki tornīši utt., pēc ievainota zvēra iet kāds ar gludo, tad varbūt...
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2016-01-25 13:50
Atrašanās vieta: Rencēni
12.04.2012. 15:15
Serija abam optikam ir viena, palielinajums ir vienads, Atskiras 2 lietas. L nozime pusmeness izliekumu lai varetu uzlikt ar zemakiem kronsteiniem. Lielaka gaismas speja bus 56mm pec manam domam labaka bus si- VX-3L 3.5-10x56mm
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2019-08-06 15:44
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: no 2009
Aprīkojums: IŽ un Benelli
Suņi: nav
Medību trofejas: 3
12.04.2012. 15:18
Krievijas TV rādīja, ka optikas, kas ir ar puslociņu apakšā montējas tuvāk stobram un līdz ar to esot vieglāk piešaut un ērtāk tēmēt, bet varbūt tā bija tikai reklāma.
Sandis
Sandis
12.04.2012. 15:18
Mani nomāc tas ka 56mm optikai ir tas izliekums. Un manuprāt tas ir domāts ,lai pati optika atrodas tuvā stroķim. Bet tā kā man jau ir kronšteini, man būs vajadzīgi jauni, lai to panāktu. Vēlētos dzirdēt no kāda komentāru, kurš reāli ir abās skatījies. Vai tiešām krēslā skatoties caur 56mm optiku ir tik tiešām tā starpība tik liela nekā 50mm(runa iet par konkrēti šiem modeļiem).
Slēpts
12.04.2012. 18:15
Man ir VX-III 4,5-14x50 il. - itkā modelis bišku vecāks par pieminēto VX-3, bet pilnīgi pietiek. Salīdzinājis krēslā esmu ar Zeis Victory Diavari 3-12x56. Zeiss bija bišku gaišāks, bet ja skatās atšķirību starp cenām, tad lielākā atšķirība ir cena. Leupolda L modeļiem tas lēcas diametrs zaudē jēgu, jo mēness formas 56mm ieejošās lēcas laukums diezvai sanāk lielāks par apaļo 50mm. Tāds mans viedoklis, bet pagaidi varbūt pieteisies kāds lietotājs ;).
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
12.04.2012. 19:29
Vēl jau vajag skatīties, uz kādas plintes to zemo ķīķeri liks. Ja viņai uz stobra tēmēšanas kluči un grauds, tad viennozīmīgi tie būs stiklam priekšā. Vislabākais optikas ass augstums virs stobra ass ir ap 5cm. Pluss zemākam novietojumam vienīgi, ja tēmējot nekontrolē ieroča vertikālo stāvokli un sašķiebj, tad trāpījumi aizies mazliet no tēmēšanas vietas uz sāniem augšup. Zemākā optikas novietojumā tā trāpījumu aiziešana būs attiecīgi mazāka. Bet plinti nešķiebjot, starpības nebūs arī augstāk montētai optikai. Ņem droši to ar 50mm ieejas lēcu. Ierocis būs kompaktāks un ar mazliet pat lielāku redzeslauku.Piekrītu Uldim, ka mēness formas 56mm varētu pēc gaismasspējas labi, ja būt līdzvērtīgi normālam 50mm.
Sandis
Sandis
12.04.2012. 21:20
Paldies tiem ,kas izteica savu viedokli. Droši vien ka būs jāņem 50mm. Bet nu varbūt vēl kāds izteiks savu viedokli un pārliecinās uz 56mm.
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2019-11-26 17:45
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Aprīkojums: Vītne,gludais
Medību trofejas: 10
13.04.2012. 00:48
Nē, nē - pērc vien 50 mm; tad nezināsi, kā ir ar 56mm :)
Ja nopietni - gaidei ņem 56mm, dzinējmedībām - tikai platleņķi, neāksties ar tik jaudīgām optikām. Pašam ir Vx-3L 4,5-14x56: lielisks verķis mierīgai pasē'dēšanai - un liekās maximāli tuvu stobra asij (nu tā lai var lupatu izvilkt starp). Par caurredzamību krēslā - mīts! Zeiss tev krēslā dos tikai īsu brīdi papildus tam laikam, ko piedāvā Leo, bet pa lielam aptuveni vienādos laikos ar abām optikām mežacūka optikā kļūs tikai apveids bez formas. Šauj garām.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
13.04.2012. 08:27
Nesalīdzīnāšu šos divus tevis interesējošos modeļus, bet ja runāt par 50 un 56 mm izmēru, tad viennozīmīgi 56 būs labāka redzamība krēslā, ir pārbaudīts ar vairākām optikām, ne velti jo lielāka lēca jo labāka krēslā redzamība, bet tas lielākoties tiek izmantoti gaides medībām. uz dzinējmedībām protams ja naudiņa atļauj labāk iegādāties platleņka optiku, jo uz 100 m būs lielāks redzes lauks.
Man ir 3x12x56 un no vienas puses pilnīgi pietiek gan uz gaidi gan uz dzinējmedībām. Kolēģis iegādājās firmu tagad neatcerēšos ASV kaut kādu krutu Japāņu optiku bet palielinājums afiģejt 8x32x50. Uz bebru medībām var aizmirst, dzinējmedības tas pats tikai uz gaidi. un to ja dzīvnieks ir vismaz kādi 15-20m no tevis savādāk nevar saprast kru tēmē. stikli gaiši, pietuvina tā ka it kā blakus būtu tos 100m pārāk jaudīga, bet gaismas caurlaidība drusku pašvkāka ja salīdzināt ar manējo.
Es tavā vietā tomēr var būt ņemtu to ar 56. Bet atkal vai tev ir nepieciešams tas pusmēness stikls, ja var iegādāties vienkāršu apaļo, vai tomēr tev ir zemie kronšteini un nav parasto tēmekļu uz stobra, tad cita lieta der, bet pirms kaut ko eksperimentēt tomēr labāk pielikt un visu salīdzināt, vai derēs uzmontēt vai nē, savādāk būs tā, nopirki, manta laba, bet uzstādīt nu nekādi nesanāk, dažiem tā gadījās :(
Protams tas ir mans viedoklis, lēmumu tev pašam jāpieņem kā un ko darīt!!!
Šauj garām.
Kolēgus apsveicu ar pagājušajiem kosmonautu un lidotāju svētkiem :)