Šodien vārdadienu svin Jevgēņija, Jevgēņijs, Eižens, rītdien - Fricis, Vikentijs, Vincents
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Desu izgatavošana mājās

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 36. Pēdējais viedoklis 20.10.2016. 20:56

Slēpts
20.10.2016. 10:40
Nav jau tur nekas traks, struktūras veidotāji labākai pildīšanai, kas ir praktiski inerti pēc garšas, un garšvielas. Visu jau nosaka sākums - 0,7 mežacūka + 0,2 speķis. Veikala standartdesā tās cūkas būs daudz mazāk, un sojas - daudz vairāk.
Uldis Spārns
Uldis Spārns
Pēdējo reizi manīts 2019-11-08 19:36
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
20.10.2016. 10:44
Priekš kam vajag to rozā iekšā?
Ja es taisu, tad man sanāk pelēks ar sārtu, dažs šķobās, ka nav rozā, vai nav veca, bet tā ir viņa problēma, ja ir industriāli zombēts.
Negribi , neēd.
Vai dabīgai desai bez E vielām ir jāizskatās pēc veikala desas ar E vielām?
Ja jau speram nitrītsāli gaļā, tad jau arī pie reizes šķidro kūpinājumu, nebūs jākūpina, tik jānovāra.
Un no meža gaļas sanāk veikala gaļa. Kur jēga?
Kā tirgū, vai lielveikalā, - prasu, vai dabīgs kūpinājums? Atbilde, ka jā, protams!
Tad prasu, - kur gaļas gabalā redzams, ka ir kāds caurums, kur bijusi kūpinātavā pakārta, vai nospiedums no restēm?
Tādu nav!
Tātad, baļļā vārīta šķidrajos ķīmiskajos dūmos, tobiš - ķīmija, ar 30% ievārīta ūdens, svaram un vēl visādi sūdi garākam derīguma termiņam.
Mums ir tā retā iespēja lietot DABĪGU produktu, tad lietojam to dabīgu, un lepojamies ar to, ka tas ATŠĶIRAS ar garšu un skatu, no lielveikala produkta.
Pelēka desa, tas nav defekts, tas ir EFEKTS!
Slēpts
20.10.2016. 10:52
Uldi- vai vari ko vairāk par šķidrajiem dūmiem? Varētu nopirkt mājā pamēģināt:)
Cik nu esmu manījis- tad parasti kūpina ar elektrību izmantojot skaidas..
un nav obligāti kūpinājumam jābūt caurumam- ieliec tīkla zeķē un pakar aiz zeķes.
p.s Kā reizi otrdien biju komandējumā D-pils rajonā- iepazinos ar uzņēmumu , kur kūpina ar alkšņu malku.
gatavā produkcija smaržoja pasakaini:)
Edgars Krilovs
Pēdējo reizi manīts 2019-11-12 18:46
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Pabaži Jaunbērze
Atrašanās vieta: Ozolnieki
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
20.10.2016. 11:19
Nitrītsāli paštaisītām karsti kūpinātām desām lietot nevajag! Tā sāls galvenā nozīme ir tā, ka nogalina botulismu! Aukstajos kūpinājumos un vītinātos produktos, kurus pēc tam jāglabā, nu negribas to botulismu!
Slēpts
20.10.2016. 12:07
Edgar. Nitrīta sālim ar botulismu ir tāds pats sakars kā cūkai ar atomfiziku
Slēpts
20.10.2016. 12:14
Jāni M.
Nu gluži tā nav- vismaz sāls pārdevēji raksta šito-
SUPRASEL nitrīta sāls inaktivē patogēnos mikroorganismus kā piemēram Clostridium Botulinum, Salmonella, Staphylococci. Tas garantē gaļas izstrādājumu augsto kvalitāti un nekaitīgumu visā uzglabāšanas laikā.

Ja nu ļoti vajag- varu painteresēties vienā desu ražotnē..
Slēpts
20.10.2016. 13:32
Tad tu gribi pateikt ka es kaartiigi saeedos desu un likvideeju caureju? Nogalinu visus kaitiigos un nekaitiigos mikroorganismus?
Slēpts
20.10.2016. 13:52
Jāni M.
Neko nezinu par tavu caureju- bet palasi pats:
http://www.lstk.lv/prd/4889
Slēpts
20.10.2016. 14:09
Tas apraksts no ķīmiskā viedokļa ir šaubīgs. Tas ka dozēt ērtāk gan ir tiesa, un ka nevar sasniegt indīgas koncentrācijas (produkts būs pārsālīts un neēdams ilgi pirms tam), arī. Bet nu kas traucē to 0,2% attiecību pret NaCl sasniegt vienkārši sajaucot tos šķīdumu veidā? Nitrīti šķīst ļoti labi. Tos 3,6g uz 100kg desas tehnologs var iesvērt uz jebkuriem daudzmaz precīziem svariem. Protams, ja visu dara ar spaiņu/pusspaiņu metodi tas neder!
Slēpts
20.10.2016. 15:24
Katrā gadījumā , ja kāds mājas apstākļos grib nitrītsāli izmantot- svari ir OBLIGĀTI - nu nevajag to draņķi bērt uz aci.
ir dzirdēti gadījumi..
piedevām no kīmijas atgādināšu ka ir divas pēc nosaukuma dikti līdzīgas vielas:) nepērciet Latgalītē..
Nātrija nitrīts = NaNO2
Nātrija nitrīds = Na3N