Šodien vārdadienu svin Leonards, Leons, Linards, Leo, rītdien - Lotārs, Helma
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Saldētavas un leduskapji

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 32 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 23.08.2016. 22:18

Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
06.06.2012. 12:19
Labdien Kolēģi!
Izložņāju netu un daudzas mājas lapas, pat uzjautāju Google tantei bet nevarēju atrast info par tehniskiem rādītājiem krievu brīnumu Minck un arī leduskapi Snaige. Abi divi ir vecie varianti.
Gribētos uzzināt cik šie te brīnumi ēd :)
Un arī kādi ir plusi ar jaunajiem leduskapjie, saldētavām ar vecajām krievu tehniku.
Viens kolēģis bija izteicies ka viņš iegādājas tikai vecās saldētavas, jo tās nebaidās arī ja tās stāv kaut kur šķūnī kurš pārsalsts, vai tomēr arī jaunā tehnika nebaidās temperatūras svārstību????
Raimonds Runts
Raimonds Runts
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
06.06.2012. 12:50
Nezinu par vecajām un padomijas iekārtām, bet pats paņēmu Jelgāvā (veikals tirgoja lietotas http://www.ss.lv/msg/lv/electr... tādu) un neredzu sūdzībām iemeslu, atrodas neapkurināmā lauku virtuvē, (standarta "Līvānēņu" tipa virtuve, betona konstrukciju) kalpo normāli, arī ziemā, štromi nu laikam varētu būt ka kādus 3-4Ls mēnesī patērī, nezinu, neesmu precīzi skatījies. Par pārsalšanu, man ieteica pērkot, ka -25 grādi, tad gan lai izslēdzot, nedarbinot. Ja kas vēl jautā privāti?
Edgars Iliško
Edgars Iliško
Pēdējo reizi manīts 2020-08-16 22:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Daugavpils
Medību stāžs: No 2010. gada
Aprīkojums: Iž 27M;Toz 12-01
Suņi: Nav
Medību trofejas: 9
06.06.2012. 21:51
Laukos jau gadus 4 šķūnī stāv veca Snaige, tiek darbināta reizi gadā - uz Līgo (aliņa dzesēšanai), bet alu dzesē labi!
Maksims Ciunels
Maksims Ciunels
Pēdējo reizi manīts 2023-09-17 07:01
Medību stāžs: 6
Aprīkojums: IŽ-43
Suņi: Taksis, LV dzinējs
Medību trofejas: 2
06.06.2012. 21:53
Edgar,
Vecā tehnika viennozīmigi ēdīsi vairāk par jauno. Protams, ka ir jaunā tehnika, kas nav ekonomiska, bet nu jaunās ir pēc pēdējiem standartiem un attiecīgiem ES enerģijas taupības prasībām. Pašam man ir 2 m augsta saldētava un varu pateikt ka nekad tukša nav, jo nu tur ne tikai gaļu var saldēt, bet gan ogas, sēnes utt! Ja gribi uzzināt patēriņu noteiktai iekārtai, tad tagad ir pieejami daudz dažādu mini skaititāju kuri iespraužas rozetē un Tu vari nomērit attiecīgās iekārtas patēriņu!
Mārtiņš Taube
Mārtiņš Taube
Pēdējo reizi manīts 2024-08-04 13:05
Atrašanās vieta: Valmiera
Medību stāžs: 10.12.2010.
Aprīkojums: Ir
Suņi: Latvijas dzinējs - Tere
Medību trofejas: 49
06.06.2012. 22:31
man ir baltkrievu g.h.t. kas ir laikam atlant eksporta variants (man tā škiet). neatceros precīzi cenu, bet kad pirkām īpaši liela izvēle nebija jo vasaras beigās visur sakarīgākie varianti bija izpirkti. kalpo jau 2 vai 3 gadus un īpaši nesūdzos. ir viens plaukts ar kautkādu ātro saldēšanu (nu tipa ieliec tajā plauktā lai sasalst kautkas un tad pārvieto uz citu plauktu)
Jānis Eniņš
Jānis Eniņš
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
07.06.2012. 09:42
No dzīvokļa izmetu veco Snaige leduskapi ar saldētavu. Iliku vietā jaunu. Elektrības patēriņš samazinājās par 100kW mēnesī.
Kā saldētavu izmantoju Elektrolux veikala vitrīnas kasti. Saldē -23 grādi. Iepirku pa Ls 60 no saldēšanas iekārtu`firmas pusceļā uz Tukumu. Tur šie izpārdeva no veikaliem izņamtās. Atremontējuši un pārdod. Sieva piekrāmējusi pilnu ar dažādōm ogām, zaļumiem, pirtsslotām. Laba štelle. Cik elektrību tērē? Grūti pateikt, bet mazāk par siltajām grīdām.
Slēpts
07.06.2012. 13:00
Man reiz bija OKA ledusskapis - apēda visu ko ieliku :)
Edgars Kecs
Edgars Kecs
07.06.2012. 13:49
Tāpēc arī domāju atteikties no veciem krāmiem un tomēr iegādāties jaunu, un daudz ekonomiskāku variantu, jo ar mani māca šaubas ka kaut ko tie par daudz rija to elektrību :(
ir tagad baigi labais piedāvājums Zanussi saldētava 400 l lielumā maksā nepilni 200 lati, tas ir diezgan lēti :) Pie tams jauns ar 2 gadu garantiju :)
Jānis Pakalns
Jānis Pakalns
Pēdējo reizi manīts 2018-09-18 15:19
07.06.2012. 15:06
Var jau arī jaunu, bet viņi tomēr ir nedaudz ķīniski. Nopirksi, pēc kāda laika sadegs kāds relejs vai mikrene, a tādas vairs neražo. Es šitā jau esmu maizi paēdis. Viens nopirka uz labām atlaidēm HAIER(varbūt kļūdaini uzrakstīju), priecājās, bet kad nodega displejs un viena mikrene, tad smaids pazuda, jo neviens nepiedāvā, vienkārši neražo. Tāpēc - ir veči kas velk no Vācijas, Somijas utt. lietotu. Pārbaudi pie zināma veča un bēdu neredzēsi. Man šādā veidā ir ienākušās 2gb AEG. Vienkārša, ekonomiska un parasti viena pilna. Otrā ir noregulēta uz -10grādiem un tiek iedarbināta bebru medību laikā, lai var veidot uzkrājumus desu ceha darbināšanas vajadzībām. Var jau te rakstīt un lasīt visu ko, bet galvenā aksioma ir tāda, ka cilvēks mācās tikai un vienīgi no savām kļūdām, nevis svešām:)
Edgars Kecs
Edgars Kecs
07.06.2012. 16:14
Jāni tāpēc arī tiek meklēts vienkāršāks variants, ne viss kas ir kruts un augsti attīstīts kalpos godam. Priekš kam man piemēram kaut ka'du tur vēl displeju, radio vai netu. Jā saprotams ka var būt tā vecā tehnika ir droša, un ilgi kalpos, bet ja paskaitīt cik atdosi gad laikā par elektrību ,tad pāris gadus tā palietojot izmetīsi tik par elektrību ka jaunu leduskapi varēs nopirkt!!!
Bet piemēram ja iegādāties 90 gadu saldētavas it īpaši kuras tika ražotas priekš vismaz tās pašas Vācijas tad tiešām tur prece bija daudz kvalitatīvāka nekā mūsdienu prece, jo pārdevējam pēc idejas nav izdevīgi lai ierīce ilgi kalpotu, garantija ir 2-3 gadi un ar to pietiek, garantija beidzas un uznāk vāks ierīcei.
Labs piemērs ir ar jaunām auto, paiet garantija un kā pēc pasūtījuma viss auto sāk vienkārši birt.
P.S. laikam tomēr vajadzēs vecos pamest lai ja kas būtu kur ko ielikt :) NOlikšu šķūnī kā saka ēst neprasa :)