Man ir tāds neliels zemes pleķītis - 2ha, no kura kāda 1/4 daļa ar kartuperļiem apstādīta, lai pašam ziemā ir ko ēst. Mežs no šitā pleķa ir kādu 1 - 1.5 km attālumā. Vakar skatos cūkas parakušās normāli, tad nu jautājums - kā es varu no tām cūkām savas pusdienas aizsargāt? Bise man ir, bet medību iecirknis tur nav reģistrēts.
Aprīkojums: Tikka T3 Hunter 308 win., FinnClassic 12/76
Suņi: Inkija, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 11
02.07.2012. 12:59
Ja stādām kartupelīšus vietā kuru apmeklē rukši , tad jau laicīgi apjožam lauku ar striķi kurā iekarinām visādas grabošas un spīdīgas lietiņas.Mūsu pusē apzinīgie saimniekotāji tā dara un kombinācijā ar vietējā medību kolektīva atbalstu rezultāti ir acīmredzami.Protams postījumus pilnībā izslēgt nevar , bet būtiski ierobežot var gan.
Jā es piekrītu Mārim vajag ar auklu uztaisīt apkārt dārzam tādu kā žogu ja nav slinkums apstiept labāk divās rindās un aiznest savas drēbes vis labāk zeķes un tā tālāk vai arī ieziest auklu ar taukiem veidu ir bezgala daudz.Cūkas arī paliek gudrākas piemēram biedēkļi nelīdz tie līdzēja varbūt desmit gadus atpakaļ vis maz pie mums.Lai veicas.
ja bise ir un tu liec te komentus, tas ja liecina, ka tu neesi normāls.
Slēpts
02.07.2012. 18:15
Egil: Tad varbūt visi kas te ieliek komentus nav normāli-un taka pats ar te ierakstiji tad nēsi nemaz normālāks par citiem! :) Cūkas novaktēt kartupeļos var arī ar elektrisko ganu tikai nevajag taupīt uz kautko pēc iespējas lētāk-pēc tam secināsi ka tā manta savi neattaisno un nāksies pirkt citu.
Nu re beidzot izlasīju pieminam elektrisko ganu! Iepriekš negribēdams cept jaunu tēmu mēģināju pacilāt šo jautājumu vienā no senākiem forumiem, bet jēgas nekādas, jo manis teiktais tā arī palika kā pēdējais komentārs pie tās tēmas bez ievērības. Tagad galvenais vai kāds ir mēģinājis ar elektrisko ganu pasargāt savus laukus no rukšiem. Un kā to pareizi darīt? Un kāds ir labs gans, bet kurš skaitās lēts kuru nevajadzētu izmantot?
Slēpts
03.07.2012. 06:47
Mums viens saimnieks ir apjozis ar ganu labības,kukurūzas un kartupeļu lauku.Gans ir pieslēgts pie elektrības ar vadu jo tas ir pie mājām,nav ar akumulātoriem.Pagaidām braukājot garām un papētot gans savas funkcijas pilda!Par ganiem vienbrīd latvijas radio 2 viens tai tirgus laikā tirgoja ar piebildi ka der arī priekš aizsardzības no meža lopiņiem.
Slēpts
03.07.2012. 09:16
Man zināmais saimnieks apjozis gan ganības, gan kukurūzu ar ganu. Cik zinu, tad tīši ganu neplēš, nedaudz palīdz, bet tikai līdz brīdim. Ja cūkas ir iztraucētas un viņas skrien- it sevišķi dzinēju medību laikā- tad gans ir pārplēsts lupatās. Saimniece savu ikdienu sāk ar gana apgaitu- ja pareizi atceros- kādas pāris stundas paiet...
Tad varbūt visi kas te ieliek komentus nav normāli-un taka pats ar te ierakstiji tad nēsi nemaz normālāks par citiem! :)
Cūkas novaktēt kartupeļos var arī ar elektrisko ganu tikai nevajag taupīt uz kautko pēc iespējas lētāk-pēc tam secināsi ka tā manta savi neattaisno un nāksies pirkt citu.
Cik zinu, tad tīši ganu neplēš, nedaudz palīdz, bet tikai līdz brīdim. Ja cūkas ir iztraucētas un viņas skrien- it sevišķi dzinēju medību laikā- tad gans ir pārplēsts lupatās.
Saimniece savu ikdienu sāk ar gana apgaitu- ja pareizi atceros- kādas pāris stundas paiet...